10 mom hacks die het leven als moeder gemakkelijker maken

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Ze zijn zo lief, leuk en schattig maar soms weet je je met je eigen baby geen raad. Dan is het tijd voor wat mom hacks die het leven van moeders een stukje gemakkelijker maken. Deze nuttige tips en tricks zorgen dat het leven niet wat minder chaotisch verloopt. 

In dit artikel deel ik 10 mama hacks met jullie. Hopelijk hebben jullie er wat aan! Ik ben ook benieuwd wat jullie ultieme mom hack is?

1. Doos met te kleine kleding

Ken je dat moment dat je jouw kindje iets aantrekt en er achter komt dat het te klein is? Vaak leggen we het rompertje, truitje of jurkje gewoon weer terug in de kast. Twee dagen later vraag je jezelf af was deze nu te klein of was het toch dit rompertje? 

Deze mom hack is simpel: zorg dat je een krat met deksel op de slaapkamer hebt staan, zodra iets niet meer past gaat het in de krat. Als de krat vol is zet je er op voor welke leeftijd de spulletjes zijn, zoals 0-4 maanden. Zo hou je het overzicht en zie je het direct als je iets bij moet kopen. 

2. Speelkleed en opbergzak in één

Een kind geeft rommel, waar je ook kijkt er ligt overal wel wat. Toen ik dit product tegen kwam was ik meteen verliefd. Een speelkleed die met een ruk aan de touwtjes direct verandert in een gemakkelijke opbergzak. Zo kan ik, bijvoorbeeld zodra de kleine slaapt alles in een beweging wegleggen. In de ochtend pak ik het kleed er weer bij, wissel wat speelgoed en de speelhoek voor vandaag is weer klaar.

3. Babymuziek

Deze mom hack past wellicht niet bij iedere baby, het is even aanvoelen of jou kindje het leuk vind, maar als het aanslaat zul je er veel baat bij hebben. Een vriendin van mij vertelde dat ze door de dag heen vaak baby muziek opzetten, ze gebruikte het ook als de kleine wat te vroeg wakker was om te zorgen dat ze toch nog wat langer door sliep of om de kleine wat te kalmeren als het even tegen zat. 

Probeer het zelf eens, als je merkt dat de baby wat onrustig wordt of niet lekker in zijn vel zit. Er zijn meerdere afspeellijsten bijvoorbeeld op Spotify te vinden. Veelal onder de naam Baby Sleep.

4. Speelgoed maken

Baby’s zijn gek op spelen, maar ze zijn er wel snel op uitgekeken. Zeker als ze 7 of 8 maanden oud zijn zul je merken dat duur speelgoed snel aan de kant gelegd wordt. Zonde, tijd voor een mom hack! Gelukkig hoeft leuk speelgoed helemaal niet duur of moeilijk te zijn. Het leukste vinden ze vaak het voelen van verschillende materialen of als het geluid maakt, denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Een waterflesje met droge rijst.
  • Ballonnen, ooit een kind gezien wat niet blij werd van een ballon?
  • Maak een voelbord, plak verschillende materialen op een bord en laat ze ontdekken wat er allemaal op zit. Je kunt denken aan leer, pompons, schuursponsje, kurk of veren.
  • Verven maar! Pak een vel papier en verspreidt er wat toefjes verf over. Vervolgens wikkel je het papier en de verf in vershoudfolie. Zo blijf je baby schoon en kan er niets gegeten worden, maar kan de verf wel verspreid worden en de kleuren worden gemengd.
Het Gezinsleven - Moeder en Kind - Moeders - 10 mom hacks die het leven als moeder gemakkelijker maken - Spelen met een ballon

5. Afleiding

Vaak hebben baby’s er helemaal geen zin in om verschoont of omgekleed te worden. Ze werken niet mee, spartelen er op los, draaien alle kanten op en met een beetje pech gooien ze alles van de commode zo op de grond. Een fles bodymilk op je vloer uit elkaar zien spatten is écht niet tof. 

Omkleden en verschonen zal toch echt moeten gebeuren. Een mega simpele tip is om je baby een speeltje te geven of een spiegel boven het ververskuipen te hangen. Dan zijn ze druk bezig met spelen en verwonderd naar zichzelf aan het kijken zodat jij ze gewoon kunt omkleden of verschonen. Deze mom hack werkt nog iedere dag.

6. Nageltjes knippen

Nog zo’n gezellige activiteit, leg aan jouw baby maar eens uit waarom het nodig is om die nageltjes te knippen en te veilen. Een geniale mom hack van mijn tante: knip die nageltjes toch gewoon als ze lekker ligt te slapen? Nooit geen problemen meer mee gehad.

7. Stickeren maar

Ja, cliché maar ze blijven werken. Sticker er op los! Is je kind geen waterrat maar is het toch in bad gegaan? Sticker! Heeft het zijn bordje leeg gegeten? Het is weer tijd om een sticker te plakken. Deze vrolijke vrienden vind je overal, dus of je kindje nu fan is van Cars, Disney Prinsessen of Paw Patrol er is voor iedere gelegenheid wel een leuke sticker te vinden. 

8. Groente & Fruit

We willen allemaal dat onze kinderen groot en sterk worden, daarvoor moeten ze wel de nodig vitamines binnen krijgen en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Hier wat mom hacks als het aankomt op etenstijd:

  • Maak er een vrolijk geheel van, een komkommer in de vorm van een ster of een dipsaus zoals hoemoes erbij maakt het eten van groente veel gezelliger.
  • Verander zoveel mogelijk in friet, snoep en chipjes. Pastinaak frietjes, zoete aardappel frietjes, een winterpeen verandert in de oven zo in een chipje en zie je daar die overheerlijke bloemkool snoepjes?
  • Eten deel, laat ze meegenieten van jouw bord met eten. Ze vinden het heel wat leuker om te snoepen van een grote mensenportie.

9. Sla de favoriete knuffel van je kind in

Je kunt van de favoriete knuffel van je kind er geen genoeg hebben. Zodra je weet welke het is, wordt het tijd om naar de winkel te rennen of internet te openen. Eentje in de luiertas, in de wasmand, in de auto. Zo verdwijnt die knuffel nooit meer en dat scheelt een heleboel stress en zoek werk. Daarnaast is er altijd een schoon exemplaar voor handen wat ook wel heel prettig is. Kinderen kunnen alles in hun mondje stoppen, ook al heeft het net in de modder gezwommen… Gelukkig maar dat mama kan toveren en de knuffel in een mum van tijd weer schoon heeft gekregen. Jammer dat het zo met de was niet werkt.

10. Pick your battles

Soms is het allemaal even te veel, sta je af en toe op knappen en ben je druk bezig met je tranen weg lachen? Alles leuk en aardig met die mom hacks, maar een kind is soms gewoon overweldigend. Maak het jezelf niet te moeilijk.

Potjesvoeding is oké, je kind in de handen van je man achterlaten zodra hij thuis komt van zijn werk moet af en toe best kunnen, maak van de kruimeldief je beste vriend en investeer in een co-sleeper. Zo krijgen jij en jouw baby veel meer rust. Je kunt even je handje op hem of haar leggen terwijl jij lekker kunt blijven liggen. Jullie komen er samen wel!

Wat is jou ultieme mom hack?

Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan deze mom hacks, ik ben zelf nu wel heel benieuwd geworden: wat is jou ultieme mom hack?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant