Het is zover.. 5 december!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Ja hoor, het duurde even maar het is eindelijk zover! 5 december! De kids leven er natuurlijk alweer een hele tijd naar toe, ze zitten vol spanning en zijn drukker dan normaal. Dit is natuurlijk ook erg logisch, hun hele fantasie doet zijn/haar werk en ze worden helemaal gek gemaakt met allemaal mooie speelgoedboeken waardoor ze nog harder uitkijken naar Pakjesavond op 5 december.

Gezellig met de familie cadeautjes uitpakken op 5 december

5 December verloopt niet overal hetzelfde, het heeft bijvoorbeeld ook vaak te maken met de leeftijd van je kinderen. “Geloven” ze nog in Sinterklaas of juist helemaal niet meer? Als je kinderen al wat ouder zijn doen vele gezinnen juist aan surprises met leuke gedichten etc. De gezinnen met jongere kinderen laten bijvoorbeeld een Sinterklaas komen of laten wellicht een leuke Sinterklaas DVD met persoonlijke boodschap zien. De gezichtjes van jouw kinderen die in spanning zitten te wachten op Sinterklaas en zijn Pieten is dan ook fantastisch om te zien als ouder.

Elk jaar is het weer spannend, zal de Sint dan dit jaar wel thuis langskomen? En zal Sinterklaas een zak vol met cadeaus meebrengen? Daarnaast moeten we dit natuurlijk goed voorbereiden en moet de Sint natuurlijk wel de echte cadeautjes mee kunnen nemen waardoor we dit van te voren moeten afspreken waar de Sint en zijn Pieten de cadeautjes moeten ophalen.

Verkleed als Sint en Piet

Onze twee zoontjes vinden het leuk om rollenspellen te spelen en het verkleden komt er dan ook vaak bij naar voren. Het Sinterklaas en Pieten pak zijn in deze periode dan natuurlijk ook erg populair. Vele kinderen zijn in deze periode dan ook vaak verkleed als Hulp Piet in een mooi glimmend pak met bijbehorende Pietenmuts. Ze zitten dan ook direct helemaal in hun rol en spelen alles na wat ze hebben gezien.

De leukste illusie voor een kind

Er zijn natuurlijk altijd mensen die niet houden van deze illusie voor kind omdat we onze kinderen “voor de gek houden”. Toch ben ik persoonlijk van mening dat dit juist de allermooiste illusie is voor je kind. Ze komen in een fantastische belevingswereld en fantasie terecht waar ik persoonlijk ook enkel goede herinneringen aan heb overgehouden van vroeger. Hoe mooi is het dat deze man helemaal uit Spanje hierheen komt met zijn Pieten om alle lieve kindjes cadeautjes te geven?

Nu ik zelf jonge kinderen heb mijmer ik dan ook helemaal terug naar deze mooie tijd dat ik nog zelf kind was. Hoe hard we hierin geloofden. Ik weet nog goed hoe wij thuis 5 december vierden, hoe gezellig dit altijd was en hoe veel cadeautjes we kregen. We mochten regelmatig onze schoenen zetten met een mooie tekening voor Sinterklaas en een suikerklontje voor het paard van Sinterklaas, en de volgende morgen hadden we dan weer een leuke verrassing in onze schoen! En vergeet natuurlijk niet de vele sinterklaasliedjes die we moesten zingen voordat we naar bed gingen!

Een heerlijke avond toegewenst

Al met al is dit fantastische feest wat mij betreft iets wat altijd zou moeten blijven en ik hoop dat dit dan ook nog vele blije kindergezichtjes gaat geven. Ik wens iedereen een een heerlijke 5 december toe en hopelijk krijgt iedereen de cadeautjes die ze graag gewenst hadden, zelfs ondanks de moeilijke tijd waarin we ons op dit moment begeven.

Mogelijk heb je ook interesse in onze andere blog: ‘Bedplassen tijdens sinterklaas’. Neem dan zeker een kijkje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant