5 handige verzekeringen voor zelfstandig ondernemers

Wij beoordelen dit product met een:

Als ondernemer kun je verschillende verzekeringen afsluiten, maar geen van deze verzekering is vooralsnog verplicht. Sluit je ze niet af? Dan maak je minder kosten, want je betaalt geen premie. Toch kan het je ook veel geld kosten als jij je niet verzekert. Vandaar dat het beter is om je wel te verzekeren als je een eigen bedrijf hebt. Weet je niet waar jij je wel en niet voor moet verzekeren? In deze tekst staan 5 handige verzekeringen voor zelfstandig ondernemers op een rijtje.

1. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is één van de duurste verzekeringen die je als zelfstandig ondernemer af kunt sluiten. Staar je hier niet blind op, want je kunt er ook veel geld door besparen. Kun je niet werken door een ziekte, ongeluk of burn-out en heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)? Dan ontvang je iedere maand een uitkering. Hierdoor kun je de vaste lasten blijven betalen zonder dat je hier jouw spaargeld voor aan hoeft te spreken.

2. Aansprakelijkheidsverzekering

Veroorzaak je schade bij een klant en ben je hier volgens de wet aansprakelijk voor? Dan ontvang je waarschijnlijk een schadeclaim. Omdat er vaak een hoog bedrag geclaimd wordt, kan jouw bedrijf er financieel aan onderdoor gaan. Dit voorkom je door een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) af te sluiten. Met zo’n AVB verzekering ben je verzekerd voor schade die jij, je medewerker(s) of product(en) bij anderen veroorzaakt. Schade door een beroepsfout, verkeerd advies, vergissing, onjuistheid of inbreuk op geheimhouding valt niet binnen de dekking van een AVB. Je kunt deze schade wel meeverzekeren door een aanvullende beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

3. Rechtsbijstandverzekering

Je houdt er misschien geen rekening mee, maar als zelfstandig ondernemer kun je te maken krijgen met klanten die niet betalen. Om er alsnog voor te zorgen dat je het geld krijgt waar je recht op hebt, schakel je juridische hulp in. Deze hulp is alleen niet goedkoop. Gelukkig hoef je de kosten niet zelf te betalen als je een rechtsbijstandverzekering hebt. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor juridische hulp bij zakelijke conflicten.

4. Inventarisverzekering

De inventaris van een gemiddeld bedrijf is behoorlijk veel geld waard. Overweeg daarom ook om je machines, computers en het meubilair te verzekeren. Dit doe je door een inventarisverzekering af te sluiten. Je verzekert de inventaris van je bedrijf hiermee tegen schade door brand, inbraak en water. Ook schade aan spullen van anderen valt binnen de dekking van deze verzekering.

5. Voorraadverzekering

Er zijn zelfstandig ondernemers die denken dat de voorraad ook onder een inventarisverzekering valt, maar dat is niet het geval. Wil je spullen verzekeren die bestemd zijn voor verkoop? Sluit dan een voorraadverzekering af. Jouw voorraad is op deze manier verzekerd voor schade door brand, storm en bliksem, diefstal, inbraak en vandalisme en schade door water dat via de kelder of begane grond binnenkomt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant