Tips voor alternatieve verwarmingsopties

Wij beoordelen dit product met een:

Tijdens de koudere herfst- en winterdagen wil je er graag warm bij zitten. Met de hoge gasprijzen is dat voor veel mensen lastig. De verwarming een graadje hoger zetten betekent vaak ook dat de gasrekening zal stijgen. Door de hogere kosten van brandstof en boodschappen is het vaak niet meer te betalen. Tijd dus om op zoek te gaan naar alternatieve vormen van verwarming. Zo hoeft de gaskachel thuis niet aan maar zit je er toch warm bij. Wij helpen je graag bij het kiezen van een andere vorm van klimaatbeheersing. In dit artikel leggen wij dan ook de alternatieve vormen van verwarming aan je uit, en geven wij je tips waar je op moet letten bij de aankoop.

Verschillende manieren van klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing is het hele jaar door belangrijk. In de winter wil je het namelijk niet te koud hebben in huis en in de zomer niet te warm. Door de stijgende gasprijzen zijn elektrische vormen van verwarmen steeds populairder geworden. Denk hierbij aan convectorkachels en ventilatorkachels. Wist je dat er ook klimaatbeheersingsproducten zijn welke zowel kunnen verwarmen als koelen? Een split airconditioning kan namelijk beide.

Naast elektrische manieren van verwarmen kan je ook overstappen op een pellet kachel of petroleumkachel. Pellet kachels zijn de moderne houtkachels. Ze werken op houtpellets, samengeperste houtkorrels van afvalhout. Petroleumkachels daarentegen werken kachelbrandstof. Kachelbrandstof is tegenwoordig vaak reukloos.

Wanneer je over wil gaan op een andere vorm van verwarmen, is het belangrijk om goed na te denken wat je precies wil. Wil je alleen kunnen verwarmen of is een apparaat dat ook koelt handiger? Doordat er zoveel verschillende producten op de markt zijn, is er voor iedere situatie wel een passend verwarmingsalternatief.

Het Gezinsleven - Lifestyle - Interieur - Alternatieve-verwarmingsopties

Waar moet je op letten bij het kopen van verwarmingen?

Let op het kW

Kies je voor elektrische verwarming? Kijk dan goed naar het aantal kilowatt wat de verwarming gebruikt. Het kW geeft namelijk aan hoeveel stroom het apparaat precies verbruikt. Een groot voordeel van kachels met meer kilowatt of watt zorgt wel voor een snellere verwarming van de ruimte. Nadeel is wel dat ze meer stroom verbruiken en dus uiteindelijk meer kosten.

Let op het bereik van de kachel

Wanneer je een elektrische kachel wil kopen, is het belangrijk om het bereik in de gaten te houden. Het bereik van de kachel vertelt je precies hoeveel vierkante meter verwarmd kan worden. Zorg er dus altijd voor dat je de afmetingen goed weet van de ruimte die je wil verwarmen. Heb je een magazijn of werkplaats? Kijk dan eens naar een heteluchtkanon als verwarmer.

Vergeet de stroomaansluiting niet

Als je op zoek gaat naar alternatieve vormen van verwarmen, in plaats van gas, zal je veel elektrische kachels tegen komen. Belangrijk bij deze elektrische kachels zijn de stroomkanalen, vaak hebben deze 230 volt. Naast de modellen met 230 volt, zijn er ook kachels welke geschikt zijn voor krachtstroom met 400 volt aansluiting. Controleer altijd voordat je over gaat tot koop de aansluiting.

Vergeet de aanvullende producten niet

Vol trots stap je de winkel uit met je nieuwe pellet kachel. Vanavond ga je hem gelijk uit proberen. Bij thuiskomst wacht je echter een onverwachte verrassing. Je bent namelijk de pellet korrels vergeten mee te nemen. Het kan ons allemaal overkomen dat we de aanvullende producten vergeten mee te nemen. Let hier bij de aankoop van je nieuwe verwarming dus goed op. Bij een aantal kachels zijn pellet korrels nodig en bij anderen brandstof en een hevelpomp. 

Laat je bij de aankoop voor een nieuwe verwarming altijd informeren door een deskundige. De deskundige kan aangeven wat voor type klimaatbeheersingsproducten het best in jouw ruimte past. Zo ben je altijd verzekerd van de betere keuze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant