De AMFA4000 waterontharder, werkt dit?

Wij beoordelen dit product met een:

De AMFA4000 waterontharder is inmiddels bijna berucht, zodra je je TV aanzet zie je alweer een reclame voorbij komen over dit apparaat. Ik vond het persoonlijk een vreemd verhaal, hoe kan een magneet nu kalk verwijderen? Het moet toch ergens blijven? Uiteindelijk na wat onderzoek toch overstag gegaan om de AMFA4000 te gaan uitproberen. In deze blog vertel ik je alles over mijn ervaringen met deze magnetische waterontharder tegen kalkaanslag.

De oplossing tegen Kalk

Al langer waren wij aan het twijfelen om een apparaat aan te schaffen tegen kalkaanslag. Toen ik dit laatst met mijn ouders besprak hoorde ik dat zij hetzelfde hadden en daarom onlangs dit apparaat hadden gekocht, enthousiast vertelde mijn ouders dat het water inderdaad zachter was. Sterker nog, je ziet het ook goed terug in bijvoorbeeld de waterkoker dat er veel minder kalk in zit. Zij waren dus helemaal overtuigd waardoor ik de AMFA4000 natuurlijk ook wel moest gaan proberen.

De AMFA4000 is verkrijgbaar op waterontharder.com voor een prijs van 139 euro per stuk. Wanneer je er meerdere koopt zit er ook nog een mooie staffelkorting. Dit apparaat is vele malen goedkoper dan de traditionele waterontharders, waar je al snel meer dan 1000 euro of meer voor betaald.

Na een vriendelijk contact met een medewerker mag ik de AMFA4000 testen voor onze lezers.

De voordelen van een apparaat tegen kalkaanslag

Kalk heeft vele nadelen voor alle apparatuur in je huis zoals een wasmachine of de vaatwasser etc maar ook voor het menselijk lichaam. Dat is dan ook meteen de reden waarom mensen naar een oplossing zoeken om de kalkaanslag te verminderen. De hoeveelheid kalk in het water is per regio verschillend en heeft o.a. te maken met de hardheid van het water. Hoe harder het water, hoe meer kalkaanslag. In onze regio (Mierlo nabij Eindhoven) is het water vrij zacht, maar toch hebben wij last van kalkaanslag en dat zouden we het liefst verhelpen met behulp van de AMFA4000.

De online reviews

Online zijn er enorm veel reviews en ervaringen te lezen over dit apparaat tegen kalkaanslag. Er zijn zowel negatieve als positieve reviews te vinden maar het overgrote deel lijkt toch zeker erg positief te zijn. Deze magneet wordt zelfs als een van de beste beoordeeld met een gemiddelde van 4,6/5. Dat is voor ons dan ook de reden dat we contact hebben gezocht met waterontharder.com.

amfa4000 waterontharder

Een erg gemakkelijke installatie

De AMFA4000 is gemakkelijk te installeren, het kost je werkelijk nog geen 5 minuten van je tijd. Er zit ook een korte en gemakkelijke handleiding bij die het erg duidelijk uitlegd. Uiteindelijk moet je het apparaat om je waterleiding plaatsen, een bodemplaat aan de andere zijde en een ti rib er omheen trekken.

Na het installeren zou dit apparaat voor 85 % minder kalkaanslag moeten zorgen. Door de magneten kan het calcium en magnesium niet langer kristalliseren. In tegenstelling tot traditionele waterontharders wordt kalk dus niet uit het water gehaald, maar wordt het onderdrukt waardoor het niet kan neerslaan en zich niet langer hecht aan apparaten en leidingen.

De optimale werking start na ongeveer 6 weken, het is daarom voor ons zelf nog lastig om uitgebreide ervaringen te delen, maar zoals gezegd zijn mijn ouders erg overtuigd. Ik heb de waterontharder inmiddels zelf geïnstalleerd en wij zullen de werking de komende tijd goed gaat testen.

De voordelen:

  • Kalk is schadelijk voor huishoudelijke apparaten, zoals de vaatwasser, wasmachine, waterkoker en het strijkijzer. Apparaten gaan hierdoor veel minder lang mee met behulp van de AMFA4000 kan je dit voorkomen
  • Doordat er minder kalk aan huishoudelijke apparaten hecht, verbruiken de apparaten minder stroom en dalen de energiekosten
  • Er hecht veel minder kalk op kranen, douchewanden en andere oppervlakken. Schoonmaken wordt hierdoor een stuk makkelijker. Zeker voor zwart sanitair waar kalk goed zichtbaar op is, is dit heel handig
  • Het water smaakt beter
  • Kalk hecht zich niet meer aan de binnenkant van je waterleiding
  • Je hebt minder last van huidirritatie
  • Aanwezige kalk op huishoudelijke apparaten laat beter los.
  • De was is zachter doordat er minder kalk in het water zit

Mijn conclusie

Wij zijn erg blij met deze waterontharder, hij is vele malen goedkoper dan zijn concurrenten en hij doet goed zijn werk. Wat ons betreft is dit dan ook de beste keuze welke betaalbaar is en gemakkelijk door jou zelf te installeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant