6 tips om de auto netjes te houden met kinderen

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

De auto, een makkelijk vervoersmiddel om van A naar B te komen. Zeker met kinderen, je zet ze in hun stoeltje of op de achterbank, geeft ze wat lekkers te eten en te drinken en je kunt op weg. Klinkt leuk toch? Totdat je na een lange rit uitstapt en ziet dat de auto wel een slagveld lijkt. Wij hebben wat tips om de auto netjes te houden als je kinderen hebt. En het is echt heel erg simpel.

Verboden te eten?

Eten is één van de grootste oorzaken van rommel en vlekken in je auto. Vooral eten dat flink kruimelt en snoep dat plakt is niet heel handig tijdens een autoritje. Hetzelfde probleem met chocolade of andere vettige hapjes. Het geeft allemaal lelijke vlekken, want de handjes zitten vol met chocolade en voor je het weet zit het in je bekleding en op je ramen.

Je zou kunnen denken, dan eten ze onderweg maar even niets. Maar wat als je een lange rit richting bijvoorbeeld je vakantiebestemming gaat maken, dan moeten de kinderen natuurlijk gewoon kunnen eten. Kijk of je ze iets kunt geven dat niet zo erg kruimelt (of plakt), zo kunnen ze toch gewoon eten en hoef jij je niet druk te maken om je auto netjes te houden.

auto netjes te houden achterbank

Vermijd drankjes waar prik in zit

Een andere tip om je auto netjes te houden is het vermijden van drankjes waar prik in zit. Als de kinderen knoeien met frisdranken dan geeft dit nare vlekken die vaak moeilijk weg te krijgen zijn. Geef ze water, mochten ze hiermee knoeien dan maakt het niets uit, want water geeft geen vlekken in je autobekleding of hun eigen kleding.

Schoenen uit in de auto

Aan de onderkant van je schoenen zit vaak een hoop viezigheid. Om je auto netjes te houden is het wellicht een idee om de schoenen van je kinderen voor het instappen uit te doen. Of zodra je ze in het stoeltje hebt gezet. Het zand en andere viezigheid die onder de schoenen zit kan op deze manier niet op de bekleding komen. Als je helemaal voorzichtig wil zijn kun je de schoenen in een plastic zak doen.

Hetzelfde geldt voor het speelgoed van de kinderen. Na een lekker dagje strand of gewoon voetballen in een park is er toch ook hier weer een hoop viezigheid te vinden op en aan het speelgoed. Dit wil je niet allemaal in je auto hebben liggen. Zet bijvoorbeeld alvast een kratje in je kofferbak waar je het speelgoed in kunt doen.

auto netjes te houden na dagje strand

Voorkomen is beter, neem plastic zakken mee

Een andere hele simpele manier om je auto netjes te houden is plastic zakken. Heeft het geregend en zijn de kinderen helemaal nat, leg wat plastic zakken op de achterbank zodat de zittingen netjes en schoon blijven. Je kunt de zakken ook op de vloer leggen voor als de kinderen hun schoenen niet uit willen doen. Zo komt er in ieder geval geen zand en modder op de vloer.

Uitneembare matten

Uitneembare matten zijn ideaal om je auto netjes te houden, omdat je ze gewoon uit de auto kunt halen. Even goed uitkloppen of met de stofzuiger er overheen en voilá, ze zijn weer als nieuw en het vuil ligt niet verspreid in je auto.

houd je auto netjes

Regelmatig opruimen

Vooral met kinderen is het lastig om de auto netjes te houden. Er blijft vaak toch (hoe goed je je best ook doet) nog wat rommel en prulletjes achter in de auto. Maak er een gewoonte van om een aantal keer in de week, zodra je op de plek van bestemming bent, de auto meteen even op te ruimen. Zo stapelt het zich niet op en stap je vrijwel altijd weer in een nette en schone auto.

Heb je zelf nog handige tip om je auto netjes te houden? Laat ze dan achter in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant