Autovakantie met kinderen, 4 voordelen op een rij!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Een autovakantie met kinderen is ideaal. Lekker op pad met je eigen, vertrouwde vervoersmiddel en de wegenwacht die je in heel Europa te hulp schiet. Nog even de airco laten controleren voor vertrek en dan zijn jullie er helemaal klaar voor! Maar wat zijn nou die voordelen?

Flexibiliteit

Kinderen zijn flexibel en impulsief en nu kun jij dat ook zijn! Een vakantie die van A tot Z vol gepland staat is voor kinderen niet prettig. Is de kleine gisteren gevallen in het zwembad, dan kun je dat dagtripje naar een grote stad maar beter even uitstellen en in plaats daarvan maar beter lekker op de camping blijven. Is jouw kind vandaag toevallig niet in zo’n hele goede bui? Dan spreek ik uit ervaring als ik zeg, stel dat museum bezoekje maar even uit en bezoek een speeltuin waar ze al hun energie in kwijt kunnen!

Naast dat je kunt inspelen op de behoeftes en wensen van je kinderen ben je ook weersonafhankelijk. Zo kun je ’s ochtends een markt bezoeken en ’s middags als het regent een winkelcentrum. Zeker als je op de camping staat is het ideaal als er een auto bij de hand is, nog even een boodschapje doen voor het avondeten is er anders in landen met veel heuvels en bergen niet bij. Tenminste niet voor mij of mijn man, wij zijn niet zo’n fietsers!

Met een autovakantie met kinderen weet je zeker dat je overal naar toe kunt. Ik vond het zeker de eerste jaren een hele geruststelling dat we naar huis of naar een dokter konden gaan als er iets met de kleine aan de hand zou zijn.

Minder stress

Goed een beetje stress dat is niet te voorkomen. Na een half uur gereden te hebben tijdens je autovakantie met kinderen begin ik toch altijd te twijfelen of ik de ramen wel heb dicht gedaan, de deur wel op slot is en of ik de paspoorten wel bij heb. Op de een of andere manier zitten die dingen altijd verstopt in de tas die we als eerste in de auto hebben gelegd. Maar dat hoort erbij.

Wat wel een groot voordeel van een autovakantie met kinderen is het feit dat je kunt vertrekken wanneer je maar wilt. Geen paniek als je kind toch nog even een schone luier moet, geen uren slijten op de luchthaven en niet rennen naar de bus of de trein.

Het enige wat je in de gate hoeft te houden is de tijd waarop je kunt inchecken in de door jouw gehuurde accomodaties. Nog even de files checken voor vertrek en dan kan de reis beginnen. Ideaal tijdens een autovakantie met kinderen is dat je op je eigen tempo kunt reizen. Even de benen strekken of een kopje koffie drinken is geen probleem. Zing lekker mee met de liedjes op de radio, speel een spelletje en hopelijk doen de kinderen af en toe een dutje.

Alles kan mee

Het grootste voordeel van een autovakantie met kinderen en meteen het punt waar mijn man een grote hekel aan heeft. Je kunt alles meenemen, ieder hoekje en gaatje kun je opvullen met spullen. Geen koffer wegen of verpakkingen overgieten in reisflacons, alles kan mee. Vervolgens staat manlief wel even de bandenspanning te checken bij het tankstation maar dat mag de pret niet drukken!

Let wel op het maximale laadgewicht van jouw auto, deze vind je terug op het kentekenbewijs of in het online voertuigregister. Want naast dat een zwaardere auto meer brandstof verbruikt, is het ook gevaarlijk omdat de kans om grip te verliezen groter is. Hierdoor kunnen in bochten of bij onverwacht uitwijken nare situaties ontstaan.

Het Gezinsleven - Vakantie - Autovakantie - Autovakantie met kinderen - Familie gaat samen op autovakantie

Goedkoper

Als je met zijn tweeën gaat is vliegen vaak goedkoper ook al zou je het misschien niet denken, brandstof, verzekeringen, tolwegen en parkeren het kost allemaal geld. Toch is een autovakantie met kinderen vaak goedkoper dan reizen met een ander vervoersmiddel. Je hebt je eigen eten en drinken mee en betaald geen extra kosten voor de bagage. Je hoeft ter plekke geen dure auto meer te huren en dit scheelt veel geld! 

Het is wel slim om van te voren de juiste route te plannen, je hoeft niet altijd voor die dure tolwegen te gaan. Wat meer van de omgeving zien is ook leuk en op regionale wegen staan veel minder files. Zo is het in Zwitserland en Oostenrijk aan te raden om de tunnels te vermijden en te kiezen voor een veel mooiere route! Tank ook niet langs de snelweg, de goedkoopste brandstof vind je vaak in de buurt van een supermarkt. Tank ook niet je auto vol in Nederland maar wacht tot je de grens met België bent gepasseerd. 

Naast dat een autovakantie met kinderen goedkoper is, ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu. Je veroorzaakt namelijk minder CO2-uitstoot. Hoe meer mensen in de auto, des te minder CO2 je uitstoot per persoon. Natuurlijk stoot je wel iets meer uit doordat je jouw auto hebt volgeladen, de bus of de trein zijn een nog duurzamere keuze.

Nadelen autovakantie met kinderen

Elk voordeel heb zijn nadeel zei een wijs man ooit, hier nog even kort de mindere kanten van een autovakantie met kinderen.

Langere reistijd

Een vliegtuig of sneltrein is nu eenmaal stukken sneller. Natuurlijk komt er bij het vliegen nog inchecktijd en vervoer naar het vliegveld bij, maar over het algemeen is een auto nu eenmaal niet het snelste vervoermiddel.

Alles zelf regelen

Je wilt niet langs de weg komen te staan zonder pechhulp of schade rijden zonder goede verzekeringen. Het is daarom aan te raden om dit van te voren te checken. Denk ook aan een annuleringsverzekering en reisverzekering.

Naast de benzine betaal je in veel landen ook voor het gebruik van de wegen. Dit betaal je doormiddel van vignetten of tolwegen. In Zwitserland heb je een vignet nodig wat je vast plakt op je voorruit terwijl in Slowakije of Oostenrijk het vignet digitaal is. Frankrijk staat natuurlijk bekend om zijn tolwegen, deze zijn het gemakkelijkst te betalen met een creditcard. 

Autocheck

Het is belangrijk dat de auto in top conditie is tijdens jullie vakantie. Laat daarom een extra check uitvoeren, denk hierbij aan:

  • Check het motor oliepeil
  • Controleer de accu
  • Doen alle lampen het nog?
  • Is er voldoende koel- en remvloeistof aanwezig?
  • De bandenspanning en het bandenprofiel
  • Zijn je ruitenwissers niet uitgedroogd en nog opgewassen tegen een fikse regenbui? 
  • Is er nog genoeg ruitenwisser vloeistof aanwezig? Tijdens een lange roadtrip is het belangrijk om goed zicht te kunnen houden op de weg.

De voor- en nadelen van een autovakantie met kinderen

Dit vinden wij de grootste voordelen van een autovakantie met kinderen. Met welk vervoersmiddel ga jij graag op vakantie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant