Baby en Ontwikkeling

Je kleintje groeit zo ontzettend snel, dat het fascinerend is hoe dit proces van week tot week verandert. Zelfs in je baarmoeder ontwikkelt en groeit je kindje in een verbazingwekkend tempo. Elke baby ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo, dus het is belangrijk om geduldig te zijn en je mini te ondersteunen bij elke stap van deze ontwikkelingen. Door te spelen, te praten en interactie te hebben met je baby, stimuleer je de vaardigheden en verstek je ze. En het enige wat JIJ hoeft te doen is te genieten van deze bijzondere tijd en deze (té) snelle ontwikkelingsreis van je kleintje.

Kies je onderwerp:

Vliegen met een baby

Lees meer

De eerste doorkomende tandjes, wat nu?

Lees meer

Ontwikkeling van de woordenschat bij kinderen

Lees meer

Hoe zorg je voor een goede hechting met je kind?

Lees meer

Wat een pasgeboren baby allemaal kan!

Lees meer

Je baby groeit zo ontzettend snel, dat het fascinerend is hoe dit proces van week tot week verandert. Zelfs in je baarmoeder ontwikkelt en groeit je kindje in een verbazingwekkend tempo. De eerste weken van je zwangerschap zijn de belangrijkste ontwikkelingen gericht op het vormen van organen en lichaamsstructuren.

Naarmate de zwangerschap vordert, worden de bewegingen van je baby sterker voelbaar en begint jouw kindje te reageren op geluiden en aanrakingen van buitenaf. Tegen de tijd dat je baby wordt geboren, heeft hij of zij al een goed ontwikkeld zenuwstelsel, zintuigen en motorische vaardigheden, kun je dat geloven?

Na de geboorte gaat de ontwikkeling in ditzelfde snelle tempo door. In de eerste maanden groeit je baby snel en leert je kindje nieuwe vaardigheden en skills, zoals grijpen, lachen en het herkennen van je stem en gezicht. In de maanden daarna zal die kleine blijven groeien en zich ontwikkelen, zowel fysiek als cognitief.

Elke baby ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo, dus het is belangrijk om geduldig te zijn en je mini te ondersteunen bij elke stap van zijn of haar ontwikkeling. Door te spelen, te praten en interactie te hebben met je baby, stimuleer je de vaardigheden en verstek je ze. En het enige wat JIJ hoeft te doen is te genieten van deze bijzondere tijd en deze (té) snelle ontwikkelingsreis van je kleintje.