Babynamen 2021: de top 10 en de nieuwste trends

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Een babynaam kiezen, het is een van de mooiste dingen om mee bezig te zijn tijdens je zwangerschap. Maar oh, wat kan het frustrerend zijn als je maar niet op de perfecte naam kan komen. Ieder jaar is er een lijst met de populairste babynamen van dit moment, wie weet haal je hier inspiratie uit! We nemen ook de trends voor dit jaar met je door, maar eerst een terug blik op 2020.

Wat viel er op in 2020?

In 2020 was voor jongens de naam Noah favoriet, er zijn maar liefst 807 baby’s die deze naam kregen. Voor de meisjes was de naam Emma het populairst, 685 baby’s werden aangegeven met deze naam. 

Deze informatie komt van de Sociale Verzekeringsbank, door de uitbetaling van de kinderbijslag weet deze bank precies hoeveel baby’s er geboren zijn en welke namen deze hebben gekregen. In 2020 zijn er 168.066 baby’s geboren. Naast Noah en Emma waren de volgende babynamen populair: Julia, Mila, Tess, Sophie, Sem, Sam, Zoë, Liam, Lucas en Daan. Tijd om te kijken naar de trends van 2021.

Kort

Deze trend is er al een aantal jaren en is duidelijk ook dit jaar aanwezig. Het valt me al een tijdje op bij de huisarts of in de wachtkamer van de verloskundige, er hangen heel veel geboortekaartjes met korte namen. Babynamen met maar één of twee lettergrepen, de top 20 staat er vol mee. Veel namen bestaan maar uit 3 of 4 letters. Korte babynamen zijn stoer en krachtig en ouders vinden het fijn dat er weinig verwarring is over de schrijfwijze en de uitspraak.

Nog een voordeel is dat je kindje al op jonge leeftijd zelf zijn of haar eigen naam kan schrijven en een korte naam kan niet meer worden ‘afgekort’. Niets is zo vervelend dan wanneer je de allerleukste of stoerste naam hebt bedacht maar dat deze direct wordt verbasterd door opa’s, oma’s en andere familieleden. Van Tommy naar Tom en van Willemijn naar Wil.

Wil je een korte naam maar wel graag twee lettergrepen?

Bij meisjes kun je dan denken aan namen als Yara, Kiki, Eva, Romy en Emma.
Voor jongens zijn bijvoorbeeld Adam, Levi, Enzo, Luca en Ravi hele leuke namen.

Het Gezinsleven - Moeder & kind - Baby - Babynamen 2021: de top 10 - baby kijkt verwondert

Hollandse babynamen

De oud Hollandse babynamen maken een comeback. We vinden Mies, Flo, Roos en Kees niet langer oubollig, maar juist hartstikke trendy. Het wordt steeds belangrijker dat een naam ook goed uit te spreken is in een ander taal. Er wordt voornamelijk als tweede naam steeds vaker gekozen voor een internationale naam.

Populaire Hollandse babynamen zijn:

Voor de jongens: Daan, Bram, Mees, Stijn en Thijs.
En voor de meisjes: Fleur, Maud, Nora, Roos en Saar.

Meisjesnamen die eindigen op een A

Terwijl jongensnamen vaak eindigen op een medeklinker, eindigen de meeste meisjesnamen op een klinker. Het populairst voor meisjes blijven de namen die eindigen op een A. We vinden deze naam vaak iets liefs hebben omdat hij eindigt met een zachte klank. Wat vind jij van namen als Lisa, Fenna, Roza, Nova, Sophia en Kira?

Coronials

De nieuwste generatie kinderen, ze zijn geboren of verwekt tijdens de corona crisis. De bijzondere tijd waarin we nu leven heeft grote invloed op ons allemaal, er zijn babynamen die op een mooie manier verwijzen naar deze gekke periode.

Dit zijn de 3 mooiste corona babynamen:

Vayèn, deze Nederlandse naam voor meisjes betekent Sterk en Gezond, twee woorden die op een positieve manier verwijzen naar deze crisis.
Valentijn, nog zo’n naam met een prachtige betekenis is Valentijn. Deze Latijnse naam voor jongens betekent namelijk kracht en gezond. Het is een van de babynamen die op een subtiele manier naar de pandemie hint maar natuurlijk ook herinnert aan de dag die in het teken staat van de liefde: Valentijnsdag!
Rona, is een Keltische naam die zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Het betekent ruig eiland en ruig en afgezonderd was deze periode zeker maar Rona wordt vaak als afkorting gebruikt van corona vandaar dat deze niet in dit rijtje kon ontbreken.

Het Gezinsleven - Moeder & kind - Baby - Babynamen 2021: de top 10 - baby Valentijn

En dan nu waar dit artikel eigenlijk allemaal om draait, volgens 24baby.nl beloven de onderstaande babynamen de populairste van dit jaar te worden!

Populairste jongensnamen voor 2021:

 1. Sem
 2. Noah
 3. Lucas
 4. Daan
 5. Liam
 6. Luuk
 7. Finn
 8. Levi
 9. Mees
 10. Bram

Populairste meisjesnamen voor 2021:

 1. Tess
 2. Sophie
 3. Emma
 4. Mila
 5. Julia
 6. Yara
 7. Zoë
 8. Nora/Noor
 9. Sara
 10. Lotte

Hopelijk hebben we je wat inspiratie kunnen geven om de perfecte naam voor jouw baby te kunnen vinden, voor meer tips als moeder kun je hier terecht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant