Badkamer opknappen, waar moet je aan denken?

Wij beoordelen dit product met een:

Een nieuwe badkamer of je huidige badkamer opknappen? Soms is het tijd om het interieur van je badkamer te vernieuwen. Het uitzoeken van een nieuwe badkamer kan je veel hoofdpijn bezorgen omdat je eigenlijk niet goed weet waar je moet beginnen en ook bij het bezoeken van een badkamer speciaalzaak weet je eigenlijk niet goed of je wel bij het juiste adres bent. Daarnaast weerhoudt het financiële plaatje mensen ook vaak van het aanschaffen van een nieuwe badkamer en is de badkamer opknappen een betere oplossing. Wij hebben hieronder een aantal productcategorieën uitgewerkt waarmee je badkamer opknappen een leuke bezigheid zal zijn.

Zo is het natuurlijk van belang dat je kijkt naar de ruimte die je hebt en welke indeling daar het beste bij past. Vanuit daar kan je verder kijken naar de producten om deze indeling te vullen. Als je huidige badkamer in grote lijnen nog goed is en een opknapbeurt ervoor zorgt dat je er weer jaren tegenaan kan dan kan je al gericht op zoek naar producten.

Nieuwe badkamer?

Het kan natuurlijk gebeuren dat een badkamer opknappen niet meer werkt je er echt niet meer onderuit komt om een nieuwe badkamer uit te zoeken. Vaak begin je dan met online onderzoek naar bijvoorbeeld welke stijl je mooi lijkt waarna je met een bepaald beeld naar een badkamerzaak gaat. Afhankelijk van het budget probeer je eerst online te kijken naar het soort segment wat bij je wensen past. Zij helpen je dan professioneel verder en kijken naar materialen, soort producten, installatie etc.

Je moet wel rekening houden met een flinke investering wanneer je een badkamer inclusief installatie afneemt bij een badkamer speciaalzaak. Dit is natuurlijk ook niet gek aangezien zij het complete traject van tekening, samenstellen tot installeren op zich nemen. Ben je zelf een echte klusser of ken je iemand die je kan helpen bij het plaatsen van een badkamer dan kan je natuurlijk een flinke som geld besparen. Voor de echte speurneuzen is het een sport om online de beste deals te sluiten en het vervolgens zelf te installeren of te laten installeren. Let er dan wel goed op dat alles klopt en goed opgeleverd wordt.

Badkamer opknappen

Wil je je badkamer opknappen dan werkt het net iets anders. Je bent hier beperkt in de mogelijkheden waarmee we bedoelen dat alle aanpassingen op dezelfde locatie teruggeplaatst moeten worden. Met het opknappen van je badkamer kan je niet je badkamermeubel naar een andere muur verplaatsen omdat je dan ook het leidingwerk mee moet nemen. Dit zijn grote wijzigingen die eigenlijk meer passen bij een nieuwe badkamer dan bij een badkamer opknappen.

Je badkamer aanpassen doe je voornamelijk door de huidige producten te vervangen voor nieuwe maar wel op dezelfde locatie en met (ongeveer) dezelfde formaten. De meeste impact, om een nieuwe uitstraling te creëren, realiseer je met onderstaande producten.

Badkamermeubel

Je badkamer opknappen kan niet zonder een nieuw badkamermeubel, dit is namelijk de plek waar je je spullen opbergt zodat ze niet in het zicht staan. Omdat het vaak ook een groots object is in de badkamer is het een echte blikvanger. Denk daarom goed wat voor soort stijl je door wil voeren en denk ook aan de functionaliteit(en). Hoeveel kraangaten wil je, hoeveel lades, welke lengte past het beste etc. De kleur, het materiaal en de uitstraling combineer je over het algemeen met de tegels en de vloer zodat alles er als een passend geheel uitziet.

wasbak of waskom

Je maakt je badkamermeubel compleet met een passende wasbak of waskom. Iedere bestaande badkamer beschikt over wasbak op het meubel maar de laatste grote trend is toch wel de waskom en daar duiken we iets dieper in. De waskom is in verschillende materialen, kleuren, maten en vormen te verkrijgen. Eigenlijk is er voor iedere stijl wel een passende waskom.

Omdat er een grote keuze aan waskommen is kunnen waskommen bij verschillende stijlen terugkomen. Je denkt eigenlijk direct aan een moderne stijl maar ook een industriële stijl of zelfs een landelijke stijl kan je met de juiste waskom uitstralen. Het mooie is dat je bij een grotere ruime makkelijk 2 waskommen naast elkaar kan plaatsen waardoor je echt het idee van ieder een eigen wastafel na kan bootsen.

Het mooie van een waskom is dat deze ‘los’ op het badkamer meubel staat waarbij de kraan naast of achter de waskom geplaatst kan worden of uit de muur kan komen. Door deze losse elementen met elkaar te combineren kan je van verschillende onderdelen één mooi geheel maken.

Badkamer spiegel voor de finishing touch

De badkamer spiegel lijkt ondergewaardeerd maar is echt onmisbaar in de badkamer en daarom mag hier qua functionaliteit en uitstraling best wel wat extra aandacht aan gegeven worden. De functionaliteit is natuurlijk dat de spiegel groot is en op juiste hoogte hangt om voldoende te kunnen zien maar er is nog veel meer om op te letten. Afhankelijk van de stijl kan je kiezen uit verschillende vormen. Klassiek recht of rond is misschien te standaard maar dat is helemaal geen probleem. Tegenwoordig zie je ze terug in heel veel verschillende andere vormen zoals ovaal, half rond of zelfs asymmetrisch.

Zelfs de functionaliteit achter de badkamer spiegel is tegenwoordig erg belangrijk. Tegenwoordig hebben we geen losse lamp meer boven de spiegel hangen maar kiezen we massaal voor een spiegel met geïntegreerde verlichting wat vanuit de spiegel of achter de spiegel vandaan komt. Baal jij er ook van als de spiegel aangeslagen is na het douchen dan kies je toch voor een spiegel met verwarming.. Binnen no time is de spiegel weer helder.

Heb jij nog meer leuke tips over je badkamer opknappen voor onze lezers? Laat het dan hieronder weten in de comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant