Beginnen met Golf

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Wil je beginnen met golf maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe of waar je moet beginnen? We vertellen je hier kort iets over de sport, wat je nodig hebt, de regels en andere handige tips. Golf wordt steeds populairder wat ervoor zorgt dat het vanuit de sport zelf ook steeds toegankelijker gemaakt wordt om te beginnen. Denk aan open dagen, verkorte cursussen en interessante lidmaatschappen.

Is het iets voor mij?

Dit is waarschijnlijk de eerste vraag die in je op komt wanneer je met de sport in aanraking komt en wil beginnen met golf. Dit kan zijn omdat iemand je vraagt samen te beginnen met golf, je het op tv ziet of je er op een andere manier mee in aanraking komt.

Met ruim 200 golfbanen en +270 golfverenigingen is er altijd wel één bij je in de buurt te vinden. Kijk op internet of neem contact op met een golfbaan of club bij je in de buurt en vraag of ze een kennismaking les of bijvoorbeeld een clinic geven. Dit is een laagdrempelige manier om te beginnen. Je hebt nog geen eigenlijk materiaal nodig en je krijgt handige tips & tricks mee waardoor je hopelijk snel je eerste bal raak slaat.

Merk je dat je interesse gewekt is dan kan je altijd navraag doen naar de mogelijkheden om het serieuzer op te pakken. Veel golfclubs bieden speciale groepstrainingen voor bijvoorbeeld mensen die graag willen beginnen. Het voordeel hiervan is dat de prijzen meevallen omdat de leraar ‘betaald’ wordt door het aantal deelnemers. Het kan zelfs zo zijn dat het materiaal al voorhanden is waardoor je zelf niet meteen hoeft te investeren.

Baanpermissie

Helaas mag je nog niet meteen de golfbaan op als je wil beginnen met golf want hier heb je een bepaald bewijs voor nodig. Dit bewijs haal je door binnen een bepaald aantal slagen de bal in de hole te slaan. Dit begint bij je baanpermissie. Hiermee mag je op een bepaald aantal geselecteerde banen golfen, dit zijn vaak de kleinere golfbanen.

Handicap 54

Na veel oefenen en met je baanpermissie op zak merk je dat het niveau je goed af gaat en je wil graag doorgroeien en op grotere golfbanen spelen. Hiervoor heb je een bepaald niveau handicap nodig en zal je basisprincipes moeten begrijpen middels het golfregelexamen. Dit zorgt ervoor dat je veilig op de golfbaan staat en dat je andere spelers achter jou niet teveel op zal houden omdat je wat meer slagen nodig hebt om en hole te finishen.

Handicap 54 haal je uiteindelijk door met een begeleider 9 of 18 holes te lopen. Deze persoon moet een handicap hebben die lager is dan 54 en jij moet na 9 holes minimaal 18 punten scoren of na 18 holes minimaal 36 punten. Als je deze score behaald hebt laat je je scorekaart registreren waarmee je aan kan tonen dat je het niveau van handicap 54 beheerst.

Beginnen met golf en vervolgens je handicap verlagen

Het allerbelangrijkste na het beginnen met golf is oefenen en een golf pro kan je perfect de basistechniek leren en met handige tips & tricks leren om snel beter te worden. Hoe beter je wordt je meer je ook je techniek kan verbeteren waardoor je verder slaat en gerichter naar het doel kan slaan.

Je hebt waarschijnlijk voor de eerste keer druk ervaren tijdens je examen en dan merk je dat dit toch anders is dan op de driving range te staan en een hele emmer met ballen weg te slaan. Je moet met deze druk om leren gaan waardoor het eigenlijk het beste is om iedere keer dat je een baan gaat lopen deze ook als qualifying te lopen. Dit is de meest eerlijke manier omdat je handicap daalt als je goed speelt maar ook stijgt als je slechter speelt. Omdat je niet altijd goed speelt geeft dit de meest eerlijke handicap weer. Sta je op het punt te beginnen met golf? Veel plezier en succes.

Lees ook onze andere blog over welke golf benodigdheden je dan nodig hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant