Hippe werkschoenen van Berado

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Als je op zoek gaat naar goede werkschoenen en je gaat het internet op zie je direct dat er ontzettend veel keus is. Je ziet haast door de bomen het bos niet meer en weet dan ook totaal niet waar je op moet letten. Het viel mij wel direct op dat de werkschoenen vele malen mooier zijn dan ooit tevoren, ik herinner me vooral die grote lelijke leren schoenen maar tegenwoordig heb je ook mooie sneakers die voorzien zijn van bijvoorbeeld een stalen neus. In deze blog ga ik je wat meer uitleg geven over werkschoenen, waar je op moet letten en natuurlijk waarom ik zelf heb gekozen voor de Berado werkschoenen.

Waarom kiezen voor werkschoenen?

Elk type werk of project stelt natuurlijk zijn eigen eisen aan veiligheid maar je wilt zelf natuurlijk elk risico vermijden, maar wat maakt een werkschoen nou daadwerkelijk een veiligheidsschoen? In dit artikel ga ik je hier meer uitleg over geven.

berado werkschoenen

Welke veiligheidsnormen en classificaties zijn er precies?

Veiligheidsschoenen worden beoordeeld in een norm van S1 tot en met S5. Deze classificatie geeft aan dat de werkschoen voldoet aan de veiligheidseigenschappen die internationaal zijn afgesproken en vastgelegd door de Europese Commissie. Deze classificaties vallen onder de EN ISO 20345 normering. Hierdoor ben je dan ook gegarandeerd zeker dat het goed zit. In de onderstaande tabel geef ik meer uitleg over de verschillende classificaties:

specificaties werkschoenen

De Berado werkschoenen zijn voorzien van een stalen neus

De Berado veiligheidsschoenen zijn allen voorzien van een stalen neus. Het mooie aan deze veiligheidsschoenen vind ik dat deze eruit zien als sneakers en toch gewoon de gewenste bescherming bieden. Deze neus beschermt je tenen tegen zware vallende of rollende voorwerpen. De neus wordt gemaakt maakt van staal, composiet of aluminium en biedt bescherming tegen een impact van 200 joule. Dat is vergelijkbaar met een object van ongeveer 20 kilogram dat valt van 1 meter hoogte. Een veiligheidsneus voorkomt en beperkt de ernst van ongelukken en dat geeft een veilig gevoel!

De schoenen zijn voorzien van een S1P classificatie

De S1P classificatie, dat betekent dat de schoenen zijn getest op de: penetratie bestendige zool, anti-slip zool en stalen neus.

Lichtgewicht en van de hoogste kwaliteit

De werkschoenen zijn gemaakt van materialen van de Hoogste kwaliteit, dit zorgt voor de beste veiligheid maar ook voor een extreem comfort. Het voelt letterlijk aan als een gewone sneaker. Ze zijn licht van gewicht en zeer flexbel wat ervoor zorgt dat je de maximale comfort ervaart.

De levensduur van de werkschoenen

De veiligheidsschoenen van Berado zijn ontwikkeld zodat ze onder alle omstandigheden kunnen presteren. Ze zijn gemaakt van duurzame en slijtvaste materialen. Hierdoor vertonen de schoenen veel minder snel slijtage en gaan ze dus ook stukken langer mee. 

sneaker werkschoenen

Wanneer moet je je werkschoenen vervangen?

Ik heb deze veiligheidsschoenen gekocht zodat ik veilig kan beginnen met de verbouwing van mijn nieuwe woning. Ze worden dus met name privé gebruikt en niet dagelijks zoals wanneer je in de bouw werkzaam bent. Het is wel een prettiger gevoel dat je met veilige schoenen kunt starten aan de verbouwing ten opzichte van met gewone (oude) sneakers zoals ik dat in het verleden vaak heb gedaan.

Draag jij je werkschoenen / veiligheidsschoenen wel op een regelmatige basis? Vervang ze dan op tijd:

  • Jaalijks als je je werkschoenen regelmatig en lang draagt.
  • Elke twee jaar als je je schoenen regelmatig wisselt, bijvoorbeeld met een tweede paar veiligheidsschoenen

Als je een keer iets zwaars op je schoenen (de stalen neus) hebt laten vallen is het sowieso aan te raden om de schoenen te vervangen. Ook al zie je aan de buitenkant weinig aan de schoen, er kan toch schade zijn ontstaan aan de neus. Door de grote impact die de neus heeft opgevangen kan het zo zijn dat deze in de toekomst niet meer in staat is de gewenste bescherming te bieden.

moderne werkschoenen

Mijn conlusie over de Berado werkschoenen

Ik was bevooroordeeld over werkschoenen, je hebt voortaan echt mooie schoenen die voldoen aan alle veiligheidseisen. De schoenen van Berado zijn mooi, licht van gewicht en ook nog eens erg comfortabel. Ik heb zelf gekozen voor de Berado Wave S1P, een aanrader voor elke doe-het-zelver/klusser om nu toch maar eens veilig aan je klus te beginnen. De Wave S1P biedt meer dan voldoende bescherming en is van een uitstekende kwaliteit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant