Besparen op benzine

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Met de huidige inflatie zien we helaas dat alles duurder wordt. Niet alleen de boodschappen, maar ook de benzine is flink omhooggeschoten. Waar ik voorheen twee boodschappentassen vol voor €120,- had, betaal ik daar inmiddels €160,- voor. Nu dacht ik, ik heb al een keer een blog geschreven over besparen op je boodschappen, dus dat moet ook voor benzine kunnen. Waar en hoe kunnen we nou besparen op benzine? Het antwoord is vrij simpel, het zijn (zoals met alles eigenlijk) de kleine dingen waar je op moet gaan letten. Ik ben op zoek gegaan en heb een aantal tips voor je gevonden.

De juiste bandenspanning

De eerste tip om te besparen op benzine is om regelmatig je bandenspanning te controleren. Dit wordt door professionals ook aangeraden. Meer dan de helft van de chauffeurs rijdt met een bandenspanning die te laag is. Banden die een te lage bandenspanning hebben verbruiken meer benzine, zo’n 2 – 4%. Dit is wel afhankelijk van de belasting en de snelheid. Bovendien is met een te lage spanning de kans op barsten en scheuren in je banden ook groter. Zorg dus dat je regelmatig de spanning controleert.

Zo min mogelijk airco

Veel mensen weten dit niet, maar de airco slurpt je brandstof echt op. En ik zeg eerlijk, ik ben een fanatiek gebruiker van de airco in mijn auto, want ik vind niets vervelender dan in een bloedhete auto te moeten stappen, dat rijdt gewoon niet comfortabel naar mijn mening.

Maar wil je besparen op benzine dan is het toch verstandig om de airco wijselijk te gebruiken, alleen als het echt bloedheet is in je auto. Het gebruik hiervan kan je benzineverbruik verhogen met maar liefst 15%(!). Dit is behoorlijk veel als je het mij vraagt.

Overigens kun je ook besparen op benzine door niet alle ramen tegelijk open te zetten. Dit zorgt namelijk voor een storing in de stroomlijn in de auto en ook hier verbruik je dan meer benzine, 5 – 10%.

Motor uitzetten

Sta je te wachten voor een brug of bijvoorbeeld bij het spoor, zet je motor dan even uit. Ze zeggen dat als je langer dan een minuut stilstaat je dit het beste kunt doen. Heb je een auto met start-stop systeem dan zal de motor uit zichzelf afslaan zodra de auto stilstaat.

De reden hiervoor is dat je anders onnodig brandstof verbruikt en dat is natuurlijk zonde. We willen toch allemaal besparen op benzine?

Tank op tijd

Wacht niet totdat je tank helemaal leeg is, maar tank op tijd bij. Als je je tank helemaal leegrijdt kan er lucht in de brandstoftank terechtkomen. Dit is niet goed voor je auto en op langere termijn kan dit zorgen voor meer brandstofverbruik.

besparen op benzine - tanken

Gebruik cruise control (indien mogelijk)

Een andere manier op te besparen op benzine is het gebruik van cruise control. Niet elke auto heeft dit, maar als je het wel hebt is het zeker verstandig om hier gebruik van te maken.

Cruise control helpt de snelheid van het voertuig te stabiliseren door de ingegeven snelheid te blijven rijden. Vooral op snelwegen is het heel handig. Als je nét wat lager dan de toegestane snelheid rijdt verbruik je minder brandstof zonder dat je reis, bijvoorbeeld richting vakantiebestemming, aanzienlijk verlengd wordt.

Let op waar en wanneer je tankt

Dit is iets wat ik echt niet wist, maar je kunt dus besparen op benzine door niet in het weekend maar op een doordeweekse dag te tanken. Op zaterdag is het bijvoorbeeld een stuk duurder dan op maandagochtend, dit schijnt te goedkoopste dag te zijn om te gaan tanken.

Dat er flinke verschillen voor de benzineprijzen zijn hebben we allemaal al weleens gezien. Vooral aan de snelweg is het een stuk duurder om te tanken. Bij tankstations aan de rand van de stad is het vaak een stuk goedkoper.

Zelf gebruik ik de ANWB-app om te kijken waar in mijn omgeving ik het goedkoopst kan tanken, want ook ik wil besparen op benzine. (Ondanks mijn aircogebruik) Deze app vraagt om je locatie en laat dan alle tankstations binnen een bepaalde straal zien. De prijzen per tankstations staan erbij vermeld en zo weet ik altijd waar ik het goedkoopste kan tanken.

Al met al blijft het een duur grapje die benzine, maar wellicht kun je iets met bovenstaande tips en bespaar je toch wat geld.

Heb je zelfs nog tips om te besparen om benzine? Laat ze dan achter in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant