Besparen op je boodschappen

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

We hebben het allemaal gemerkt in onze portemonnee, de boodschappen zijn flink duurder geworden. Nu ben ik maar alleen en heb ik niet veel nodig, maar toch voor het kleine beetje boodschappen dat ik wekelijks haal merk ik een duidelijk verschil. Waar ik eerst voor 60 euro klaar was, kost het me nu al gauw 80 á 90 euro. Ik wil niet weten hoeveel dit verschil moet zijn voor gezinnen met kinderen.

Wat kunnen we hieraan doen? Het antwoord is heel simpel, besparen op de boodschappen. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker voor grotere gezinnen kan besparen lastig zijn. In deze blog wat handige tips om te besparen op de boodschappen, zodat het ook weer wat leuker wordt om te doen.

Bespaartip 1: Let op de aanbiedingen

Ontvangen jullie ook de wekelijkse folders van de plaatselijke supermarkten? Veel mensen niet, omdat zij een “Nee Nee” sticker op de brievenbus hebben, maar als je wil besparen op je boodschappen zou ik deze sticker weghalen, want in deze folders kun je heel veel leuke aanbiedingen vinden. Neem een middag of avond in de week even de tijd om de folders door te pluizen. Je zal zien dat je stiekem heel wat aanbiedingen bij elkaar sprokkelt en veel geld kunt besparen.

Bespaartip 2: Koop alleen wat je nodig hebt

Dit is absoluut mijn grootste fout als ik boodschappen ga doen. Ik struin door de winkel en zie hier weer een lekker kaasje liggen en daar een zakje chips en dat wordt weer in mijn boodschappentasje geplaatst. Dat werkt natuurlijk niet als je wil besparen. Kijk voordat je naar de supermarkt gaat eerst eens een keer in je kasten en koelkast. Vaak neem je eten mee dat helemaal niet nodig is, omdat je nog voldoende hebt liggen. (4 open pakken pasta in de kast als voorbeeld) Kijk dus eerst goed wat echt op is én heb je het ook echt nodig of kunnen jullie wel even zonder? Maak een lijstje van hetgeen je echt nodig hebt en neem ook alleen dat mee.

Bespaartip 3: Ga niet met honger naar de supermarkt

Mijn op één na grootste fout wat betreft boodschappen doen. Ik heb vrijwel altijd honger dus het wordt wat lastig om zonder honger naar de supermarkt te gaan. Maar als je dit kunt voorkomen, doe het dan, want je zal zien dat je echt minder meeneemt als je zonder honger naar de supermarkt gaat. Denk aan het kaasje en het zakje chips uit bespaartip 2. Ikzelf zou hier zeker heel veel mee kunnen besparen.

besparen op boodschappen tas

Bespaartip 4: Maak een weekmenu

Kijk aan het begin van de week (wellicht tijdens het doorspitten van de folders) wat jullie die week gaan eten. Zie je dat die week de bloemkool in de aanbieding is, eet die week dan een keertje bloemkool. Haal je weekmenu ook in één keer in huis. Doordat je een weekmenu maakt, staat er vast wat je moet halen aan boodschappen voor die week. Je hoeft hierdoor niet dagelijks naar de supermarkt en voorkomt hiermee dat je toch nog impulsaankopen doet die eigenlijk niet nodig zijn en daardoor ben je weer goed bezig met besparen.

Bespaartip 5: Too Good To Go

Too Good To Go is een super uitvinding vind ik zelf. In de essentie is het een app waarmee je voedselverspilling tegengaat. In heel Nederland zijn er al zo’n 4000 ondernemers die zich hebben aangesloten bij de app om zo bijna verlopen producten of producten met een beperkte houdbaarheidsdatum alsnog kwijt te kunnen bij de mensen.

In de app kies je bij welke winkel je een tasje wil kopen, dit kost een paar euro, en afhankelijk van welke winkel je kiest wordt het tasje gevuld met lekkere en nuttige producten die zij die dag kwijt moeten. Denk bijvoorbeeld aan broden bij de bakker die ze anders weg moeten gooien. Let wel, je kunt niet zelf kiezen welke producten er in je tasje komen, dit is afhankelijk van de producten die de winkel/ondernemer die dag weg moet doen.

Bespaartip 6: De aanbiedingenbak

Buiten de folders met aanbiedingen hebben de meeste supermarkten ook een aanbiedingenbak. Dit is een bak met producten die bijna over de datum zijn en daarom vaak flink afgeprijsd. Het is nog prima te eten/gebruiken want het is nog niet over de datum en een stuk goedkoper dan de normale prijs, wat weer helpt met het besparen op de boodschappen. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat je het niet pas aan het einde van je week eet/gebruikt want dan is er kans dat het wel over de datum is.

Hoeveel bespaar je hier nu mee?

Dit is afhankelijk van de hoeveelheid boodschappen en hoe fanatiek je bent met het zoeken van koopjes. Er zijn mensen die koopjesjagen en coupons knippen (vooral in Amerika wordt dit heel veel gedaan) echt als een sport zien. Zelfs als je alleen op de aanbiedingen uit de folders let, kan dit je over het grote geheel geen tientallen, maar honderden euro’s besparen. Zeker de moeite waard dus!

Heb je zelf nog leuke of handige tips om te besparen op de boodschappen? Laat ze achter in de comments!

Bekijk nu ook onze nieuwste blog met bomvol tips om nog meer geld te besparen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant