Top 10 bezienswaardigheden in Antwerpen

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Het was weer eens tijd voor een stedentrip deze keer gingen we naar België om alle bezienswaardigheden in Antwerpen te bewonderen. Nou ja, niet allemaal, want het is zo’n mooie stad dat er eigenlijk te veel te zien is voor één weekend. Ik dacht we in Antwerpen vooral zouden gaan shoppen, de stad staat niet voor niets bekend als een van de leukste steden van Belgie om te gaan winkelen. Toch heeft Antwerpen zoveel meer te bieden dat het zonde was om te veel tijd in de winkels door te brengen. Ik zet de mooiste bezienswaardigheden in Antwerpen voor je op een rij!

Top 10 bezienswaardigheden in Antwerpen

Antwerpen ligt aan de Schelde en wordt door zijn bewoners (Antwerpenaren) ook wel ’t Stad genoemd. Er zijn veel te veel bezienswaardigheden in Antwerpen om in één weekend te bezoeken, daarom hebben we de 10 leukste voor je verzameld.

1. Antwerpen Centraal

Reis je per trein naar de stad? Dan kom je aan op een van de mooiste stationsgebouwen in Europa. Het Centraal Station is prachtig en wordt daarom ook wel de spoorwegkathedraal genoemd. De perrons liggen over verschillende niveaus verspreidt, er is een fantastische glazen koepel en een trap waar je zeker even een foto op wilt maken.

Ook al reis je niet met de trein, het station is toch zeker een van de bezienswaardigheden in Antwerpen die je gezien wilt hebben! Het station bevindt zich midden in de bekende diamantwijk, dus na je bezoekje kun je direct door naar de volgende bezienswaardigheid!

2. Diamantwijk

Tijd om je te vergapen aan de tientalen diamantwinkels en boek je een wandeling met een gids dan heb je pas echt het gevoel dat je rondloopt in het wereldcentrum voor Diamant. Het is een interessant verhaal en je leert alles over de hoogdagen, de bijna ondergang en de heropstanding van de Antwerpse diamantnijverheid in de 19e eeuw. Tijdens je wandeling kom je langs slijperen, showrooms en beuren waar diamantbewerkers, juweliers en diamantais kind aan huis zijn. Het is een bijzondere ervaring en weer eens wat anders!

3. Stadspark

Even ontsnappen aan alle drukte? Een van de rustigere bezienswaardigheden in Antwerpen is het Stadspark. Je vindt het park midden in de stad en het is maar liefst 14 ha groot. Het park is 151 jaar oud en een romantische plek. Je hebt er een grote vijver en mooie doorkijkjes. Het Stadspark ligt dicht bij de theaterwijk, wij hebben hier een Belgische wafel gekocht en de Bourla Schouwburg bewonderd waarna we in het park zijn gaan zitten om even te picknicken en uit te rusten van het vele lopen.

4. Grote Markt

Een van de bekende bezienswaardigheden in Antwerpen het middeleeuwse middelpunt van de stad is de Grote Markt. Je vindt er de grote Brabo-Fontein, prachtig vergulde bouwwerken die staat te schitteren in het zonlicht en een groot stadhuis wat sinds 1999 op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed staat. Bewonder de renaissance buitenkant en kijk even binnen. Dan kun je het prachtige interieur bewonderen en genieten van schilderijen van onder andere Hendrik Leys.

Hoewel het duur is om op de Grote Markt wat te drinken, is het wel een erg leuke ervaring. Neem plaats op één van de terrassen en geniet van alle pracht en praal om je heen.

5. Onze Lieve-Vrouw Kathedraal

De iconische Onze Lieve-Vrouw Kathedraal is de grootste gothisch kerk van het land en staat symbool voor de stad. Je vindt de kerk net achter de Grote markt. De bouw van de kathedraal duurde bijna 170 jaar. Er wordt namelijk gestart met de bouw in 1352 en in 1521 werd ze pas afgewerkt. Helaas wordt de kathedraal meermaals flink beschadigd, zo was er in 1533 een brand, de beeldenstormers in 1566 en Franse Republikeinse troepen in 1794 en 1800 hebben ook zeer veel vernield. Hierdoor ging er veel waardevols verloren, toch moet je een kijkje gaan nemen.

Je hebt namelijk het gevoel dat je een museum bezoekt in plaats van een kerk, Je kunt vier werken van Rubens bekijken en genieten van alle andere kunstobjecten die in de kerk aanwezig zijn. De binnen- maar ook de buitenkant zijn prachtig! Wil je graag alles meekrijgen? Er worden rondleidingen gehouden. 

6. Het Rubenshuis

Na je bezoekje aan de Onze Lieve-Vrouw Kathedraal nog niet genoeg gezien van de werken van Rubens? Ga dan eens binnen bij Het Rubenshuis, een van de bekendste bezienswaardigheden in Antwerpen. Peter Paul Rubens heeft lang in Italië gewoond en gewerkt maar had zijn hart aan Antwerpen verloren. Hij bouwde hier uiteindelijk een huis en vond er zijn plek. Hier werkte hij aan de Wapper en begeleide zijn leerlingen. In het Rubenshuis krijgt je een inkijkje in zijn leven en kun je verschillende van zijn werken en die van andere Vlaamse meesters bewonderen. 

7. Stadsbrouwerij De Koninck

Natuurlijk heb je op het terras al lang een Bolleke gedronken, maar wist je dat dit biertje in het o zo bekende ronde glas van stadsbrouwerij De Koninck komt? Het Bolleke wordt ook we beschouwd als het officiële stadsbier van Antwerpen. Wil je weten hoe het wordt gemaakt en hoe zo’n lekker biertje ontstaat? Ga dan eens langs voor een rondleiding, hun interactieve brouwerijtour is hartstikke leuk om te doen en natuurlijk mag je proeven. 

8. Diamantmuseum

Heb je na het wandelen door de diamantwijk nog niet genoeg schitterends gezien? Neem dan een kijkje in het Diamantmuseum. Natuurlijk heeft dé diamantstad van de wereld een eigen Diamantmuseum genaamd Diva. Het is niet zomaar een museum, het is namelijk het grootste en modernste Diamantmuseum ter wereld. Hier kun je zien waar deze schitterend edelstenen vandaan komen, hoe ze worden geslepen en vervolgens worden gedragen. Er zijn prachtige exemplaren te bewonderen en het is een leuk uitje voor het hele gezin!

9. Chocolate Nation

Naast bier staat Belgie natuurlijk ook bekend om zijn Belgische chocolade. Een van de lekkerste bezienswaardigheden in Antwerpen is dan ook de Chocolate Nation. Het grootste chocolade museum ter wereld! Hoe worden die overheerlijke bonbons toch gemaakt? Je leert waarom chocolade zo’n belangrijk product is voor Belgie en aan het einde van de toer kun je in het bijbehorende winkeltje lekker proeven. Wil je liever zelf aan de slag? Er worden chocolade workshops gehouden, waarin jij de kunst van chocolade maken kunt leren.

10. ’t Steen

Bezoek een eeuwenoud kasteel pal aan de Schelde. Het steen is het oudst bewaarde gebouw van Antwerpen en heeft sindsdien verschillende rollen vervuld zo is het gebruikt als gevangenis en als Nationaal Scheepvaartsmuseum. Sinds dat het MAS geopend is heeft Het steun een nieuwe rol gekregen. Het wordt nu omgebouwd tot de nieuwe toegangspoort van de stad. Het wordt het startpunt voor de toerist die de bijzondere bezienswaardigheden in Antwerpen gaat bezoeken! Ga ook even op de foto met de legendarische reus ‘Lange Wapper’.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Antwerpen te bewonderen, een weekendje in deze stad vliegt voorbij en je wilt natuurlijk ook tijd om te genieten van een lekker hapje en drankje! Wij gingen na het zien van deze lijst al met een heel goed beeld van de stad naar huis. Heb jij ook zin in een weekendje naar deze stad aan de Schelde en wil je de bezienswaardigheden in Antwerpen met eigen ogen bewonderen? Boek dan snel jouw stedentrip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant