Billendoekjes / babydoekjes, welke moet ik nu kopen?

Wij beoordelen dit product met een:

Net zoals met de luiers is het als moeder natuurlijk een uitdaging om de juiste producten te vinden die aan jouw wensen voldoen. Mijn persoonlijke ervaring is dat de billendoekjes inmiddels overal in huis verspreid liggen, in de keuken, bij de eettafel en in de woonkamer. De doekjes hebben inmiddels de keukenrol vervangen en worden overal voor ingezet en niet meer enkel voor de kleine man. Het is dus inmiddels een onmisbaar product geworden in het huishouden.

Babydoekjes, je kunt niet zonder!

Als er iets is wat je in huis moet hebben als je een klein kindje hebt, dan zijn het wel billendoekjes ook wel babydoekjes of snoetenpoetsers genoemd. Zeker de eerste jaren kun je gewoon niet zonder. Even het gezichtje van schoonvegen, zijn/haar snotneus afdoen of handjes afdoen, omdat die alweer vies zijn. Je gebruikt er eigenlijk altijd billendoekjes voor. We vertellen je dan ook graag iets meer over dit praktische en onmisbare doekje voor in het huishouden.

Billendoekjes, babydoekjes of baby wipes?

Er zijn diverse verschillende benamingen die gebruikt worden voor de doekjes die we dagelijks nodig hebben op het moment dat je een kindje hebt. De verschillen zitten hem naast de naam met name in; parfumvrij, ph-neutraal, alcohol vrij, parabeen vrij en dermalogisch getest. Billendoekjes zijn bijvoorbeeld uitsluitend geschikt voor de billen en niet voor het gezicht (snoetenpoetsers). De babydoekjes daarentegen zijn voor beide toepassingen te gebruiken.

Zelf gebruikte ik altijd de babydoekjes van Pampers (de sensitive variant). Met name vanwege de kwaliteit en geurloosheid van de doekjes welke ik als erg prettig ervaar in vergelijking met vele andere merken. Sinds kort ben ik met de luiers overgestapt naar het nieuwe merk Ghazoo, Ghazoo is met name erg interessant vanwege het luierabonnement met een zeer scherpe prijs.

Sinds kort heeft Ghazoo ook billendoekjes toegevoegd aan het assortiment waardoor ik nu ook ben overgestapt van doekjes. De doekjes van Ghazoo zijn volledig op waterbasis en daardoor dus ook geurloos. De voordeelverpakkingen zijn erg voordelig waardoor ik nu dus ook niet meer op zoek hoef naar de juiste aanbiedingen en niet meer hoef te sjouwen met die zware dozen.

Babydoekjes met of zonder parfum?

Veel babydoekjes ruiken lekker fris. Dit komt omdat de fabrikant parfum aan de doekjes heeft toegevoegd. Inderdaad, ze ruiken lekker, maar weet wel dat lang niet alle kindjes tegen parfum kunnen. Een kinderhuidje, en zeker die van een baby, is heel gevoelig. Hou daar dan ook rekening mee. Kan jou kindje wel tegen parfum? Dan kun je deze doekjes natuurlijk prima gebruiken.

Er zijn gelukkig ook billendoekjes zonder parfum verkrijgbaar. Deze worden vaak onder de noemer ‘sensitive’ of ‘voor de gevoelige huid’ op de markt gebracht. Wil je er absoluut zeker van zijn dat er geen parfum aan het billendoekje is toegevoegd? Kies dan voor een doekje op waterbasis zoals die ik nu zelf in gebruik heb van het merk Ghazoo.

Het Gezinsleven - babydoekjes

Billendoekjes gebruik je niet alleen thuis

Een babydoekje is niet alleen onmisbaar voor thuis. Zorg ervoor dat je altijd een pak billendoekjes bij je hebt als je weggaat. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Zeker als je kindje heeft gesnoept of iets heeft vastgehouden, is het fijn als je billendoekjes bij je hebt. Omdat deze vochtig zijn geef je je kindje direct een schoon en fris gevoel. Dit gaat je niet lukken met bijvoorbeeld een papieren zakdoekje. En het is prettig als je ergens gaat zitten en je even snel een ‘nat doekje’ over de tafel kunt halen als deze een beetje vies is. Je kindje raakt tenslotte alles aan, vies of niet.

Je zult voornamelijk merken dat je de doekjes uiteindelijk voor veel meer toepassingen gaat gebruiken dan alleen voor je kleintje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant