De magie van een bioscoopervaring met je kind

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

De geur van vers gepofte popcorn en de duisternis die plaatsmaakt voor een groot scherm vol avonturen, de bioscoop is een plek waar dromen tot leven komen. Voor kinderen is de bioscoop een magische belevenis. Waar ze thuis vaker moeite hebben om een film te volgen of zelfs af te kijken, worden ze in de bioscoop ondergedompeld in een nieuwe wereld. In deze blog nemen we je mee in deze leuke activiteit voor je kind en geven we enkele tips om het een succesvol bezoek te maken.

Het Kiezen van de Juiste Film

Het avontuur begint bij het kiezen van de perfecte film voor je kleintje. De leeftijd, interesses en gevoeligheid van je kind zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden. Gelukkig zijn er hulpmiddelen zoals leeftijdsclassificaties en beoordelingen die je kunnen helpen de juiste keuze te maken, bijvoorbeeld via kijkwijzer. Hierin is ook zichtbaar wat er in een film voorkomt, zoals geweld, actie of romantiek. Of het nu gaat om een kleurrijke animatiefilm of een spannend avontuur, het is belangrijk om een film te kiezen waar je kind van zal genieten, maak daarom samen de keuze voor een film.

Voorbereiding en Verwachtingen

Voordat je de deuren van de bioscoop binnenstapt, is het een goed idee om je kind voor te bereiden op wat hen te wachten staat. Vertel ze over de grote, levendige beelden en het krachtige geluid. Leer ze de basisregels van de bioscoop, zoals stilzitten en fluisteren tijdens de film. Hierdoor wordt niet alleen hun kijkervaring beter, maar ook die van anderen om hen heen. Bij Pathé houden ze de lichten aan tijdens kinderfilms, zodat het niet te donker wordt en ieder kind kan genieten.

Mijn oren doen pijn

Veel mensen vinden het geluidsniveau in een bioscoop redelijk hard. Hoewel ze in de bioscoop rekening houden met het geluidsniveau tijdens kinderfilms ervaren kinderen het geluid in de bioscoop ooit te hard. Onderzoeken tonen aan dat de maximale waarde tijdens kinderfilms tussen de 82 en 90 decibel ligt. Je kan daarom altijd voor de zekerheid oordopjes meenemen om het geluid te dempen, zodat het aangenamer voor je kind kan zijn en het de bioscoopervaring niet verpest.

Praktische Tips voor het Bioscoopbezoek

Een soepel verlopen bioscoopbezoek begint met een goede planning. Zorg ervoor dat je ruim op tijd bent, zodat je op je gemak je kaartjes kan scannen en je plek vinden. Daarnaast is het ook nog het moment om even van te voren naar de wc kan voor de lange zit begint. Natuurlijk hoort een lekkere snack en een drankje er zeker bij. Laat je kind zijn/haar favoriete snack uitkiezen en je bent voorbereid om te gaan zitten.

Gedragsregels

Respect voor anderen in de zaal is essentieel voor een plezierige ervaring. Leer je kind om stil te zijn tijdens de film en geen andere kijkers te storen. Als ze drukker worden, kun je ze helpen door enkele stille activiteiten mee te nemen, zoals kleurboeken of kleine speeltjes. Zo blijft de ervaring aangenaam voor iedereen en hoeft je kind zich niet te vervelen.

Het Nabespreken van de Film

Na de laatste scène is het avontuur nog niet voorbij. Vraag je kind wat hij/zij leuk vond aan de film, welke personages hun favorieten waren en welke scène het leukste was. Dit stimuleert niet alleen gesprekken, maar geeft je meteen een indruk in hoeverre je kind genoten heeft van de film.

Alternatieven voor de Bioscoop

Hoewel de bioscoop een fantastische ervaring is, zijn er ook andere manieren om filmplezier thuis te beleven. Denk aan een gezellige filmavond thuis, waarbij je samen films kijkt, popcorn maakt en dekens bouwt. Dit is wellicht iets geschikter voor kinderen die zich totaal niet kunnen concentreren op een film. Ze kunnen dan zelf bepalen wanneer ze genoeg hebben. Een leuke verfilmde Disneyfilm kiezen, is dan ook leuk voor het hele gezin. Of bekijk voor meer inspiratie onze andere blog over gezinsvriendelijke films en televisieseries om samen te bekijken.

In het kort

Onthoud dat het niet alleen de film is die bijblijft, maar de hele ervaring van het bioscoopbezoek. Zorg dat het samen een gezellig en magisch bezoek wordt. Kies daarom een leuke film uit, kom op tijd en wees goed voorbereid op het geluid en de gedragsregels in de bioscoop. Ik wens jou en je kind in ieder geval heel veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant