Boost je eigen succes: Ontdek deze 3 boeken-tips voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en groei! 

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Laten we even eerlijk wezen, ik lees niet maandelijks een boek uit. Als ik überhaupt de tijd al kan vinden om te lezen, dan kies ik altijd boeken uit waarvan ik denk dat ik er beter door kan worden. Anders gezegd, boeken die niet alleen boeiend zijn om te lezen, maar ook krachtig zijn voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Boeken lees je vaak ter ontspanning of uit interesse, zo ben ik ook bij onderstaande boeken gekomen. Ik was op zoek naar boeken die je inzicht geven en inspiratie, maar ook praktische handvaten kunnen bieden voor je toekomst, of voor casussen waar je mee zit.

Er zijn zo intens veel boeken en soms zie je door de bomen het bos niet meer en omdat ik al beperkt de tijd heb, kies ik graag iets die écht de moeite waard zijn. De boeken waar ik het in deze blog met je over ga hebben heb ik elk gelezen en ben er écht wel wijzer van geworden. Dat is dan ook de reden dat ik deze graag met jullie wil delen!

Boek 1. Atomic Habits van James Clear

Gedragsveranderingen, dat is precies waar Clear het met je over gaat hebben in dit boek. Om kleine gewoontes te veranderen is veel geduld, herhaling en doorzettingsvermogen nodig. Volgens de schrijver zijn het de kleine gedragsveranderingen die een groot verschil kunnen maken in ons leven op lange termijn. Je krijgt praktische strategieën en vergelijkingen naar de praktijk, zodat het makkelijk is om deze zelf toe te passen. Denk aan het identificeren van triggers, het aanpassen van gewoonten en het creëren van een ondersteunende omgeving. Heb je slechte gewoontes waar je vanaf wil of juist gewoontes wilt creëren dan is dit boek een topper! 

Zo heb ik in de praktijk een gewoonte toegepast om heel veel water te drinken en gezonde producten te kiezen boven allerlei bewerkte rommel. Om dagelijks te sporten en minimaal de 10.000 stappen per dag te zetten. 

Boeken Zelfontwikkeling en groei

Boek 2. Never Split the Difference van Chris Voss

Als je een beetje van politie/FBI/CSI achtige dingen houdt, én ook nog iets wil leren van een oud FBI-gijzelaars-onderhandelaar, dan is dit boek een echte must-read! Ik zat meteen helemaal in het verhaal van deze oud FBI’er. Hij schrijft zo intrigerend over zijn onderhandelingen die hij in zijn tijd bij de FBI heeft gedaan, dat je niet gauw stopt met lezen. Chris Voss deelt in dit boek allerlei waardevolle inzichten en praktische technieken die hij zelf heeft geleerd in zijn tijd bij de Politie en FBI, hoe hij deze in verschillende situaties toe past en hoe jij deze zou kunnen gebruiken.

Hij benadrukt ook hoe hij deze zowel professioneel als persoonlijk toepast. Belangrijke factoren zijn empatisch zijn, actief luisteren en het begrijpen van de emoties van de gijzelaar (of gesprekspartner), zo heeft hij succesvolle onderhandelingen met een positief eindresultaat weten af te sluiten.

Hij verteld boeiende verhalen en bruikbare strategieën waarbij hij laat zien hoe jij als lezen deze zou kunnen gebruiken om effectiever te communiceren én om te kunnen onderhandelen bijvoorbeeld bij een nieuwe werkgever of bijvoorbeeld bij de aanschaf van een nieuw product. Ook legt hij uit hoe je conflicten kunt vermijden of kunt oplossen zonder water bij de wijn te doen. Erg bruikbaar voor leidinggevenden of wanneer je op zoek bent naar een nieuwe job en wilt onderhandelen.  

Boek 3. Thinking, Fast and Slow van Daniel Kahneman

Dit boek geeft inzicht in hoe mensen beslissingen nemen en de achterliggende gedachten waarom wij als mens zijnde vaak irrationeel handelen, oftewel niet gebaseerd op een logische redenering. De schrijver, Daniel Kahneman is een gerenommeerde psycholoog en heeft een Nobelprijs gewonnen in de Economie. Hij introduceert twee denksystemen: systeem 1, dat intuïtief is en snel reageert en Systeem 2, dat langzaam en rationeel werkt. Hij doet onderzoek naar de werking van deze twee systemen en geeft hier praktische voorbeelden van. Vaak (ik zeg zeker niet altijd) is het zo dat je je onderbuikgevoel moet volgen, toch? Kahneman geeft hier praktische voorbeelden over en legt uit hoe de twee systemen soms kunnen conflicteren en ons oordeel kunnen vertroebelen. 

Hij zorgt met illustraties en boeiende voorbeelden en experimenten een begrip voor je eigen denkproces en hoe je deze kunt verbeteren. Als jij geinterhseert bent in de psychologie en hoe je brein werkt op het moment dat je besluiten moet nemen, dan is dit boek echt iets voor jou! Ook leer je het menselijk gedrag beter te begrijpen wanneer je meer inzicht hierover krijgt. 

Hij legt bijvoorbeeld een casus voor waarbij mensen risico’s anders evalueren wanneer ze geconfronteerd worden met potentiële winsten versus verliezen. Hij illustreert dit met experimenten waaruit blijkt dat mensen vaak meer risicomijdend zijn wanneer ze geconfronteerd worden met mogelijke verliezen dan wanneer ze geconfronteerd worden met mogelijke winsten. Erg handig voor de verkoop en marketing bijvoorbeeld;) 

Tot slot

Ik ben erg benieuwd of je geïnspireerd bent geraakt door deze blog om deze boeken te gaan lezen. Wil je nog meer boeken-tips ontvangen? Laat het dan weten in de comments!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant