De zoektocht naar een bronzen horloge

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Laat me je vertellen hoe ik bij een bronzen horloge gekomen ben. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe horloge omdat ik niet iedere dag hetzelfde horloge wil dragen. Een horloge is zo ongeveer het enige sieraad wat een man draagt en daarom is het leuk om hiermee af wisselen. Daarnaast zie je ook dat horloges voor verschillende doeleinden gedragen worden. Omdat we allemaal een mobiele telefoon hebben is het niet meer primair om de tijd te kunnen lezen. Het is meer een mode accessoire geworden, een lifestyle wanneer je het combineert bij je eigen stijl.

Ik heb geprobeerd me een beetje te verdiepen in verschillende stijlen, maten en materialen. Omdat ik al een horloge heb met een stalen band was ik nu op zoek naar een horloge met lederen band. In mijn ogen zijn dit 2 compleet tegenovergestelde soorten waardoor ik per dag kan kiezen welk horloge het beste past bij bijvoorbeeld mijn kleding of activiteit van de dag. Ik wist al wel dat een horloge met lederen band meer elegant overkomt en dus vaak wat formeler gedragen wordt.

Vervolgens kwam ik in mijn zoektocht langs een ‘nieuw’ soort horloge, althans nieuw voor mij. Ik had nog nooit van een bronzen horloge gehoord en dat sprak mij wel aan.

Bronzen horloge blauw

Bronzen horloge is de nieuwe trend

Bronzen horloges beginnen echt steeds harder te groeien in populariteit en verschillende merken bieden al bronzen horloges aan. Tijdens mijn zoektocht kam ik exclusieve merken tegen die bronzen horloge modellen van duizenden euro’s hebben maar gelukkig ook beter betaalbare modellen.

Het viel mij zelfs op dat er binnen de nieuwe en relatief kleine markt van bronzen horloges toch best veel variatie in modellen is. Zo heb wat meer elegante modellen die een beetje naar klassiek neigen maar ook robuuste modellen. Zelf ben ik niet op zoek naar een heel elegant of klassiek horloge maar mag het wat sportiever zijn. Zo merkte ik dat mijn oog viel op modellen die een wat dikkere rand om het glas hebben met een mooie afwerking van cijfers. Na wat speurwerk kwam ik erachter dat dit model het best gerefereerd werd als duikershorloge.

Bronzen duikershorloge

Een duikershorloge kenmerkt zich door een draaiende rand om de glasplaat met cijfers op deze rand. Door aan deze rand te draaien kunnen duikers de tijd instellen zodat ze onderwater kunnen zien wanneer ze weer richting het oppervlak moeten. Niet dat ik deze functie ga gebruiken maar het is wel interessante informatie.

Nu wist ik dat ik een horloge zocht met een lederen band, brons van materiaal en met een mooie stoere rand om de glasplaat, lijkend op een duikershorloge. Al snel kwam ik bij het merk Kiber uit. Dit is een puur Hollands merk wat ik al meteen interessant vond. Als je de website bekijkt merk je  dat ze een hele persoonlijke benadering hanteren en vanuit hun hart spreken. Dat is ook iets wat mij meteen interesseerde, geen groot opgeklopt onpersoonlijk verhaal maar juist toegelicht waar keuzes voor bepaalde modellen ontstaan zijn.

Het grootste pluspunt is dat ze precies het model horloge hebben wat ik zoek namelijk een bronzen horloge met lederen band en een stoere rand om de glasplaat. Aan keuze geen gebrek want er zijn meerdere modellen en kleurencombinaties mogelijk waardoor ik precies het model kon kiezen wat bij mij past. Uiteindelijk waren er twee modellen die mijn interesse opwekte en dat waren de Kiber Proxima en Kiber Elements. Het verschil zit in de functionaliteiten van het horloge.

bronzen horloge detail

Bronzen horloge met chronograaf functie

Kiber Elements is een horloge met chonograaf functie. Hierdoor zitten er als het ware kleine wijzerplaten in de wijzerplaat met eigen functionaliteiten. Deze Kiber Elements heeft 2 chonograaf functies, de eerste is de secondewijzer en de tweede de datum functie. Dit wil ook zeggen de normale secondewijzer nu overblijft. Het leuke is dat deze nu de functie van een stopwatch heeft dus eigenlijk zitten er extra functies op het horloge die te bedienen zijn met de knoppen aan de zijkant van het horloge.

Uiteindelijk wilde ik toch een rustiger design waardoor ik gekozen heb voor Kiber Proxima. Dit model heeft een datumfunctie op de drie uurs positie maar verder een strakke wijzerplaat. Echter was mijn keuze toen nog niet gemaakt omdat ik nog een kleur moest kiezen. De Kiber Proxima is in vier kleuren verkrijgbaar namelijk:

In mijn ogen is de blauwe lederen band met blauwe wijzerplaat een mooie neutrale kleur waardoor die het beste te combineren is met mijn kleding. Daarom heb ik ook gekozen voor de Kiber Proxima blauw.

Nadat ik het horloge besteld had werd het netjes de volgende dag thuis bij mij thuis afgeleverd. Ik heb het horloge nu ongeveer een maand en ik moet eerlijk bekennen dat ik het nu iedere dag draag. Ik kijk nog steeds meerdere keren per dag met een brede glimlach naar mijn nieuwe horloge.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant