Een buitendouche, de nieuwste trend

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Een buitendouche is tegenwoordig echt een trend aan het worden en dat zien we eigenlijk op verschillende manieren terug. Als eerste merk je dat er (online) een groot aanbod is aan buitendouches. Dit laat zien dat er veel vraag naar is of in ieder geval dat veel mensen geloven dat deze trend doorzet. Daarnaast merk je het aan de variatie in aanbod wat uiteenloopt van basis tot high end alternatieven. Zelfs het nastreven van een gezondere levensstijl en het zonnige weer hebben een positieve invloed op de trend van de buitendouche.

Gezonde levensstijl

Iedereen is op zijn of haar manier wel bezig met het naleven van een gezonde levensstijl. Tegenwoordig zien en lezen we steeds meer over koud douchen, iets wat onze eigen Wim Hof (bijnaam: The Icemen) jaren geleden al introduceerde. Koud douchen heeft meerdere gezonde voordelen die we hieronder kort toelichten. Als eerste zorgt het voor een schrikreactie in je lichaam waardoor je spieren zich aanspannen. Dit zorgt vervolgens voor bloedvernauwing waardoor je bloeddruk hoger wordt. Het resultaat is dat je hart sneller bloed naar je spieren pompt waardoor verschillende stoffen naar de juiste plaatsen van het lichaam gestuurd worden. Denk hierbij aan zuurstof, vitamines, mineralen, glucose en vetzuren.

Bijkomend voordeel is dat het afvalstoffen afvoert. De bloedsomloop zorgt voor je vochthuishouding, groei en het lichamelijke afweersysteem. Volgens onderzoekers blijkt dat mensen die dagelijks koud douchen 29% minder vaak ziek worden. Genoeg redenen om eens een keer een koude douche te nemen toch?

Train je lichaam

Niet iedereen zal het als prettig ervaren om direct koud te douchen waardoor het verstandig is om dit stapsgewijs op te bouwen. Begin bijvoorbeeld met je huidige doucheroutine en probeer dan koud af te douche. Als dit goed gaat kan je dit proces vervroegen totdat je uiteindelijk compleet koud doucht. Om dit succesvol te doen is het belangrijk dat je goed op je ademhaling let. Probeer zo rustig mogelijk te blijven ademen en het helpt om vanuit je buik te ademen.

De echte diehards douchen natuurlijk volledig koud en als je dan op zoek ben naar een nieuwe uitdaging kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een buitendouche aan te schaffen en voortaan buiten te douchen.

Beter voor het milieu

Naast je persoonlijke gezondheid zorgt koud douchen voor een extra duurzaam effect want voor koud water hoef je geen gas te stoken. Over het algemeen douche je ook minder lang onder een koude douche dan onder een lekker warme douche. Hierdoor daalt je waterverbruik en je energieverbruik. Het schijnt dat 1 minuut douchen gelijk staat aan ongeveer 8 liter water. Bijkomend voordeel is dat je deze waterbesparing ook merkt in je portemonnee.

Geen zwembad en toch verkoeling met een buitendouche

Niet iedereen heeft de luxe van een zwembad in/bij huis maar de zomerse temperaturen blijven harder stijgen . Het opzetten van een opblaaszwembad is wellicht teveel gedoe of je hebt er de plek niet voor maar je wilt wel verkoeling. In dit soort situaties is een buitendouche de ideale oplossing. Lig je lekker in de tuin maar wordt het te warm dan stap je even onder de buitendouche ter verkoeling.

Je hebt een buitendouche in veel verschillende soorten en maten en het kan zelfs verwerkt worden in bijvoorbeeld een muur. Echter is een losstaande buitendouche vaak gebruiksvriendelijker en bijvoorbeeld aan te sluiten op de tuinslang. Zo kan je er eenvoudig en snel gebruik van maken van de buitendouche. Daarnaast wil het oog ook wat en verschillende fabrikanten spelen hier gelukkig goed op in met mooie designs. Wij hebben een mooie design douche gevonden.

Weltevree Serpentine buitendouche

Weltevree is een Nederlands design merk wat al sinds 2007 bestaat. Weltevree is een fabrikant van eigentijdse en duurzame goederen die ze samen ontwikkelen met de beste ontwerpers en uitvinders. Dit is een mix van gevestigde namen en aanstormende talenten. Weltevree richt zich op het buitenleven met producten variërend van een lamp tot een houtkachel en van een hottub tot een buitendouche, zoals de serpentine buitendouche.

Bij onze online zoektocht naar een buitendouche zagen we vooral veel robuuste designs. Dit is in onze ogen een beperking omdat deze vaak op een vaste plek staan of er zelfs een ruimte omheen gebouwd wordt. Juist de flexibiliteit is in onze ogen een meerwaarde omdat je dan vrij bent in het plaatsen van de buitendouche.

De Weltevree Serpentine buitendouche biedt deze flexibiliteit en is daarnaast een echte blikvanger. Het moderne en minimalistische design, samen met de hoge kwaliteit afwerking, laten zien dat er veel aandacht geschonken is aan de looks. Het mooiste vinden wij dat dit geen afbreuk gedaan heeft aan de functionaliteit. De sierlijke onderkant van het design dient ook als standaard voor de douche waardoor deze stevig blijft staan. De eenvoudige koppeling aan het uiteinde van de standaard maakt dat deze buitendouche gewoon aangesloten kan worden aan de tuinslang.

De functionaliteit is ook aan de binnenzijde van de douche verwerkt want in eerste instantie lijkt het alsof er een dunne rechte straal water uitkomt. Echter bestaat de binnenzijde uit meerdere kleinere buizen die ervoor zorgen dat het water gespreid uit de douchekop komt. Hierdoor krijg je een comfortabele en brede douchestraal.

De buitendouche is zelfs eenvoudig te demonteren in 3 compacte delen. Ga je ergens op bezoek of op vakantie en is er een tuinslang aanwezig? Dan kan je ook op locatie genieten van een heerlijke frisse douche.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant