Camper huren met het hele gezin

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Wil je graag een keer een camper huren voor jullie gezinsvakantie? Wat leuk zeg, heerlijk in alle vrijheid je vakantie doorbrengen zonder een vaste standplaats. Rondreizen in een camper geeft je het ultieme gevoel van vrijheid en brengt verschillende voordelen met zich mee. Met een camper trek je meer rond waardoor je op de mooiste plekjes terechtkomt waarbij je toch heerlijk in je eigen huisje overnacht met alle luxe en comfort van de camper. Veel mensen vragen zich bij een camper huren af waar je nu precies op moet letten. In deze blog geef ik je diverse tips met betrekking tot camperverhuur.

Eerste keer op vakantie met de camper

Is dit je eerste keer dat je met een camper op vakantie wilt gaan? Of denk je er misschien zelfs wel over na om zelf een camper te kopen? Wellicht is het dan verstandig om eerst een camper te huren en uit te proberen of het je bevalt. Na een korte zoektocht online kwam ik vrij snel terecht bij camperverhuur via Goboony. Goboony is één van de drie grote spelers waar je onbezorgd een mooie camper kunt huren om heerlijk op vakantie te gaan. Op deze manier kun je dan ook testen of een camper daadwerkelijk bij jullie past.

Campervakanties worden steeds populairder

Campervakanties worden de laatste jaren steeds populairder maar waarom is dat zo? Ten eerste omdat je met een camper zeer flexibel bent, je hebt veel vrijheid, je hebt alles bij de hand en je kunt slapen op plaatsen waar je normaliter niet kunt slapen. Denk bijvoorbeeld aan een nationaal park, in het bos of bij een heerlijke camperplek bij de zee.

Dit gevoel van vrijheid is de laatste jaren enkel maar populairder geworden en deze trend lijkt zich voorlopig nog wel even door te zetten. Hierdoor is een camper via Goobony huren dan ook een zeer interessante optie voor jouw vakantie!

Waar moet je op letten bij een camper huren?

Als je ervoor kiest om een camper te huren is het natuurlijk goed om te weten dat er een aantal zaken zijn waar je rekening mee moet houden. Hieronder geven wij jou verschillende tips waar je op moet letten bij een camper huren.

1. Bepaal jouw budget

Het is natuurlijk goed om vooraf een budget te bepalen, je kunt een campervakantie namelijk zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt er namelijk voor kiezen om in het hoogseizoen of in het laagseizoen te gaan reizen, daarnaast is de duur van de vakantie een belangrijke factor en de grote van de camper. Deze facturen hebben namelijk een grote invloed op de uiteindelijke prijs. Voor gezinnen is de periode vaak al een stuk minder flexibel omdat je dan te maken hebt met de schoolvakanties.

Als je eenmaal jouw camper hebt gehuurd kan je tijdens je vakantie ook nog altijd kosten besparen door bijvoorbeeld meer zelf te koken of te barbecuen in plaats van elke dag uit eten etc.

2. Denk na over jouw bestemming

Zorg dat je goed voorbereid op vakantie gaat, stippel jouw route uit met plaatsen die je zeker wilt bezoeken. Als je je route in kaart hebt gebracht kan je berekenen hoeveel kilometers je ongeveer wilt gaan afleggen, dit heeft namelijk invloed op de totale kostprijs van de camper huren. Normaliter spreek je bij camperverhuur namelijk vooraf een X aantal “vrije” kilometers. Daarna wordt er een kilometervergoeding toegevoegd bovenop de kostprijs.

3. Hou rekening met de grootte van jouw camper

Het is belangrijk om te kijken met hoeveel personen je wilt gaan reizen. Ga je bijvoorbeeld met je gezin dan kom je al snel op een 4-6 persoons camper uit. Als je de mogelijkheid hebt is het altijd fijn om een camper uit te zoeken met meer slaapplaatsen dan dat jij zelf bent met je reisgezelschap. Hierdoor heb je namelijk net wat meer leefruimte wat jouw vakantie aangenamer kan maken.

4. Bekijk goed naar de huurvoorwaarden, borgsommen en overige regels

Ga je een camper huren? Lees dan eerst goed de huurvoorwaarden en prijzen van verschillende camperverhuurders. Leg de verschillende offertes naast elkaar en voorkom vervelende verrassingen. In sommige campers zijn bijvoorbeeld huisdieren niet toegestaan etc.

5. Zorg voor een goede camperverzekering

Bij de meeste camperverhuurbedrijven is de verzekering voor jouw camper huren inclusief. Het is alsnog wel altijd aan te raden om dit van te voren nog even goed te controleren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

6. Maak eerst een proefrit

Ga je voor het eerst een camper huren? Dan kan een proefritje zeker geen kwaad, zo kun je alvast wennen aan het rijden met een camper.

7. Controleer de camper op schades

Bij een camper huren is het altijd goed om voordat je vertrekt samen met de verhuurder de camper goed te controleren. Leg goed vast (op papier en foto’s) waar welke schade is geconstateerd voordat je vertrekt. Het is natuurlijk vervelend om hier later discussies over te krijgen en dat er schades onterecht op jou verhaald worden.

8. Controleer je rijbewijs

Een camper is over het algemeen een stuk groter en zwaarder dan een personenauto. Controleer daarom goed of jouw rijbewijs volstaat. Met het standaard B-rijbewijs mag je campers tot 3.500kg rijden, waarmee je tot 8 personen kunt vervoeren.

Heb jij wellicht nog leuke of andere handige tips voor onze lezers met betrekking tot het huren van een camper? Laat deze dan achter in de comments hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant