Christmas fever

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Christmas, the most wonderful time of the year. Ik ben een sucker voor kerst! Hieronder vind je alles over mijn kerstziekte!

Kerstkriebels

De eerste kerstkriebels beginnen bij mij omstreeks september/oktober. Wanneer de zon plaats maakt voor bewolking maakt mijn zomerplaylist plaats voor christmas music. I love it! Je kan me knettergek noemen, maar ik weet zeker dat ik niet alleen ben!

Of ik die muziek luister waar de kids bij zijn? Jazeker! En ze vinden het geweldig! Hoewel Livio volgens mij nog niet heel veel vindt heb ik Alessia duidelijk aangestoken met mijn voorliefde voor kerst. Ik zoek een playlist op spotify of nog beter, ik stream de Sky Radio Christmas Channel en droom over het zetten van mijn kerstboom. Het liefst zou ik zelfs ieder jaar nieuwe ballen kopen.

Of deze kriebels van thuis uit komen? Niet echt.. We vierden kerst altijd samen en dat is altijd leuk geweest, maar ergens heb ik mijn eigen voorliefde ontwikkelt.

Wanneer staat die boom dan?

Ik hoor je denken, wanneer staat je boom dan? Officieel mag hij vanaf 21 december staan, hierover kun je lezen in een eerdere blog op deze website. Jullie snappen allemaal dat ik dit dus niet red haha. Heel vaak krijg ik de opmerking; “Je kunt hem niet zetten voor Sinterklaas “. Mijn vraag; waarom niet? Er is niemand die er last van heeft, sterker nog; deze Sinterklaas wordt er blij van ;).

Christmas tree

Alessia is sinds dat ze geboren is niet anders gewend geweest dan dat de kerstboom in november staat. Nooit heb ik haar horen zeggen dat ze het raar vindt. Zij is er juist van overtuigd dat Sinterklaas de boom gezellig vind, en who am i to judge? Dus ja, mijn boom staat voor Sinterklaas. Met moeite haal ik de tweede week van November zonder kerstboom. Ik heb dus een neppe kerstboom, want een echte overleefd de periode dat hij hier moet staan dus niet. Overigens heb ik dit jaar een nieuwe dus bestaat de kans dat hij voor de intocht staat..

Kerstfilms

Love it! Niets zo lekker als een feel good kerstfilm! Op Netflix heb ik ze vaak allemaal al gezien voordat kerst begint, en wist je dat RTL 8 vaak de weken voor kerst onwijs veel kerstfilms uitzend? Ik neem ze allemaal op, zo heb ik in mijn vrije uren heerlijk wat weg te zwijmelen. Zelfs de meest foute kijk ik. De B films, waarvan je ziet dat ze in de zomer zijn opgenomen.. ik kijk ze! Kop thee of glas wijn erbij en verstand op nul. Dit begint dus bij mij al in oktober. Op de streamingsdienst With Love hebben ze vanaf nu al iedere woensdag een nieuwe kerstfilm online!

Kerstcadeaus

Mijn goal is om zoveel mogelijk cadeaus onder de boom te hebben. Ik doe ook echt mijn best met inpakken en haal hiervoor van alles in huis. Ik kan uren bezig zijn met het inpakken van cadeaus. The more the merrier!

Ik ben dol op Christmas shopping. Sinds COVID-19 roet in het eten gooide met betrekking tot kerstmarkten ben ik er niet echt meer naar eentje geweest, maar dit jaar hoop ik de schade in te halen. Heerlijk over zo ’n verlichte kerstmarkt struinen en daarna een kop warme chocomel drinken. Met slagroom uiteraard!

Ook de kerstshows in menig tuincentrum ga ik graag af. Het kost me vaak ook moeite om niet mijn complete kerst inboedel te vernieuwen op dat moment. Met mijn dochter heb ik afgesproken dat ze ieder jaar een nieuw kerstornament mag uitzoeken voor in haar eigen kerstboom. Op die manier hoop ik een eigen traditie te maken.

Het Gezinsleven - IMG 0064 rotated

Wij doen ook ieder jaar met kerstavond surprise. Heerlijk vind ik dit! Van tevoren gourmetten, ieder jaar weer. En ook ieder jaar twijfelen we wel of we dit weer moeten doen, die vieze vette bende, maar hey traditie hè! Standaard kopen we dan ook met mijn broertjes samen een cadeau voor onze ouders. Het wordt tijd dat de Postcode loterij zichzelf eens meldt voor de feestdagen!

Christmas is too short

Eentje die alle kerstliefhebbers snappen. Kerst is te kort! Niet alleen omdat de decoratie zo leuk is, de boom zo gezellig is en we even ongegeneerd zwijmelfilms kunnen kijken.. maar ook omdat er zoveel gepropt moet worden in twee dagen.

Kerst draait namelijk vooral om familie, en naarmate de familie groeit wordt het moeilijker om met iedereen rekening te houden. Eigenlijk de enige rede waarom ik op kan zien tegen de kerstdagen. Ik probeer altijd rond kerst vakantie te pakken, waar ik werk gaat alles namelijk gewoon door! Ik ervaar veel meer rust in familiebezoeken als ik de periode eromheen vrij ben.

Mijn grootste droom is om eens een heerlijke vakantie door te brengen in een huisje in de sneeuw, ergens in de bergen waar een goeie kerstfilm eigenlijk tot leven komt. Gewoon met het gezin of met mijn beste vriendin die net als ik last heeft van the Christmas fever. The ultimate Christmas experience noem ik het.

Ik ben nu vast een aantal zaken vergeten, of ik kan uren door ratelen, maar ik denk dat mijn statement is gemaakt. Christmas is the most wonderful time of the year indeed.

Have a merry Christmas!

Bekijk nu ook onze blog over het kiezen van de juiste kerstboom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant