Tips voor meer comfort in de woonkamer

Wij beoordelen dit product met een:

Maak van de woonkamer een comfortabele plek in huis. Hier breng je immers de meeste tijd door thuis! Door er iets comfortabels van te maken, bevind je je nog liever in deze ruimte in huis. Het lukt met deze tips.

Privacy in huis

Veel woningen staan direct aan een straat. Met name in drukke straten betekent dit dat er vaak mensen naar binnen kijken. Vind je dit ook zo onprettig? Kies dan voor meer privacy in huis. Nu is het niet meteen de beste oplossing om zware, donkere gordijnen dan maar de hele dag dicht te houden. Zo komt er immers ook geen daglicht meer binnen. Ga liever voor raamdecoratie die privacy biedt, maar tegelijkertijd niet voor verduistering zorgt. Jaloezieën zijn een ideale oplossing, waarbij de stroken ook al privacy bieden als je deze niet helemaal dicht draait. Wil je wel verduistering? Dan draai je de jaloezie soepel en snel dicht. Praktisch is dit ook nog eens. Sfeervol hout of strak aluminium: qua stijl is er zeker een design te vinden dat past bij jouw interieur.

Comfortabel meubels

Bank, fauteuil en eetkamerstoel: zorg dat je comfortabele meubels in de woonkamer hebt staan. Hier beleef je namelijk iedere dag weer plezier aan! Zeg nu zelf: van een te harde of juist te doorgezakte stoel wordt toch niemand vrolijk? Hoe de perfecte bank of stoel zit, is trouwens een persoonlijke keuze. De een zit het liefst op een hele zachte stoel, de ander op een wat hardere stoel. Luister hierin vooral naar je wensen. En test ook verschillende banken en stoelen uit! Dit is toch wel de beste manier om erachter te komen wat je lekker vindt zitten. De materiaalsoort telt trouwens ook mee. Zo zit een stoffen bank of stoel vaak lekker heerlijk zacht. Misschien vind je fluweel wel prettig aanvoelen, of juist leer. Ook canvas is een optie: een hele sterke stof. Neem dit allemaal mee in je overweging.

Denk na over de lichtinval

Je huiskamer kan nóg zo gezellig en comfortabel zijn, maar als je niet de juiste verlichting hebt, loop je veel comfort en gezelligheid mis. Met verlichting doelen we niet alleen op de leuke lampen die kunt neerzetten: ook natuurlicht is essentieel om de perfecte look te creëren. Juist daarom is het zo belangrijk dat je goed nadenkt over de gordijnen die je selecteert. Plisségordijnen zijn bijvoorbeeld erg populair. Deze gordijnen, die bestaan uit een strook die je voor het raam hangt, sluit je top-down of bottom-up.  Zo kun je eenvoudig spelen met de lichtinval. Dit type raamdecoratie zit strak op het raam, waardoor je de bekleding amper ziet zitten. Een mooie keuze bij een modern interieur bijvoorbeeld.

Vloerkleed of tapijt

Ook een zacht gevoel aan de voeten draagt bij aan comfort in de woonkamer. Leg bijvoorbeeld een vloerkleed neer onder de bank, of juist bij de eettafel. Ook een volledige tapijten vloerbedekking is een optie – al komen hier wel snel vlekken op terecht. Prettig aan de voeten voelt het zeker: dit is de overweging waard.

Sfeervolle aankleding

Tot slot: het oog wil ook wat! Kleed de woonkamer dus ook gezellig aan, want dit draagt net zo goed bij aan het stuk comfort. Er is altijd wel plek te vinden voor mooie accessoires. Denk aan schilderijen, posters, planten, kaarsen en beeldjes – je kunt er alle kanten mee op. Zorg natuurlijk dat het allemaal aansluit op je stijl, en dat het een fraai geheel vormt samen. Als je altijd iets leuks hebt om tegenaan te kijken in de ruimte, maakt dat je blij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant