Kun je op jonge leeftijd al contactlenzen dragen en hoe oefen je het dragen van lenzen met je kind?

Wij beoordelen dit product met een:

Sinds kort merk je dat je kind de dingen van dichtbij of veraf niet meer goed kan zien. Hij of zij begrijpt de leeslessen niet goed op school of heeft moeite om mee te komen tijdens voetbaltrainingen.

Kinderen kunnen al op jonge leeftijd last krijgen van bijziendheid of verziendheid. Lenzen zijn een veilige en geschikte optie voor kinderen om hun oogafwijking te corrigeren. In deze blog leggen we je uit wat de voor- en nadelen van lenzen voor kinderen zijn en hoe je het dragen van lenzen samen kunt uitproberen.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen lenzen dragen?

Er is geen leeftijdsgrens verbonden aan het dragen van lenzen, maar het is eerder de vraag of het kind klaar is om lenzen te dragen of dat hij of zij nog liever een bril draagt. De ogen zijn uitgegroeid als kinderen gemiddeld acht jaar zijn, dus dat is de leeftijd dat kinderen lenzen kunnen gaan dragen. Veel kinderen kunnen dan echter nog niet de verantwoordelijkheid dragen om op een hygiënische manier lenzen in en uit te doen, ze schoon te maken en in een bakje te bewaren. Dit komt meestal vanaf de leeftijd van tien tot twaalf jaar. Willen jij en je kind proberen of lenzen een geschikte optie zijn? Breng dan eerst een bezoek aan de opticien voor een oogtest. Zodra je het voorschrift weet kun je contactlenzen bestellen om te kijken of het wat is. Als blijkt dat je kind het liefst een bril draagt, is dat natuurlijk helemaal prima.

Hoe weet je of je kind zelfstandig genoeg is voor lenzen?

Zoals gezegd kun je het dragen van lenzen altijd uitproberen samen met je kind. Vraag je van tevoren echter af of je denkt dat je kind zorgvuldig en zelfstandig genoeg is om de taakjes die bij het dragen van lenzen komen kijken, kan uitvoeren. Laat je niet tegenhouden door de vraag of het dragen van lenzen op jonge leeftijd schadelijk is voor de ogen van je kind, want het antwoord daarop is ‘nee’. Voordat kinderen lenzen mogen dragen, moeten ze namelijk eerst toestemming krijgen van de oogarts. De oogarts zal controleren of jouw kind genoeg traanvocht aanmaakt om lenzen te mogen dragen en als dit het geval is, kun je uitproberen of lenzen dragen iets is.

Wat zijn de voordelen van lenzen voor kinderen?

Lenzen hebben voor kinderen heel wat voordelen. Zo spelen en sporten kinderen heel wat af, waardoor goed zicht van groot belang is voor hun sportprestaties. In tegenstelling tot lenzen kan een bril ze in hun spel sneller belemmeren. De bril beweegt voor hun ogen en beperkt het gezichtsveld. Lenzen daarentegen verbreden het gezichtsveld en bieden vrijheid tijdens het spelen. Ook geeft het dragen van lenzen kinderen zelfvertrouwen over hun sport- en schoolprestaties en hun uiterlijk. Goed zicht draagt op die manier bij aan een succesvolle schoolcarrière en gezondheid. Houd het schoonmaken van de lenzen je tegen om je kind lenzen te laten dragen? Dan kun je beter daglenzen proberen, zodat hij of zij de lenzen niet dagelijks schoon hoeft te maken.

Oogmeting voor kinderen

Als jullie samen besloten hebben om lenzen een kans te geven, dan is het zaak om een afspraak in te plannen bij de oogarts. De oogarts zal een aantal metingen doen om te kunnen bepalen of jouw kind bijziend of verziend is en welke lenzen geschikt zijn voor jouw kind. Op basis van de beoordeling van de gezondheid en sterkte van de ogen, kunnen lenzen voorgeschreven worden. Ook legt de oogarts uit hoe je de lenzen moet dragen, zodat jullie hier samen mee kunnen oefenen. Hoeveel de lenzen zullen kosten, wordt pas na de oogmeting duidelijk. Dit is namelijk erg afhankelijk van het soort lenzen en lenzenvloeistof die geschikt zijn voor de ogen van jouw kind. Gelukkig kun je tegenwoordig heel makkelijk online lenzen bestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant