Dagje Uit

Ben jij soms ook zo toe aan leuke uitstapjes met het hele gezin? Wij geven je inspiratie voor een heerlijk dagje naar een museum, dierentuin of pretpark! In Nederland is genoeg te beleven, wil je een fijne wandeling met het hele gezin maken door de mooiste plekken van de Nederlandse natuur? Of hou je meer van een actieve uitdaging óf een bijzondere ervaring zoals een speeltuin, blotevoetenpad of restaurant? Wij zorgen voor een enorme hoeveelheid aan inspiratie om de uitstapjes van jou en je gezin en/of familie onvergetelijk te maken! Geniet van je tijd samen en ga er eens lekker een dagje op uit, met onze tips en ideeën vervelen jullie je nooit!

Sri Lanka; een droomreis voor jou én je gezin. 

Lees meer

10 beste musea in Noord-Brabant voor kinderen

Lees meer

Hoe kies je de perfecte festival kleding uit om van de zomer te genieten?

Lees meer

Avonturen tussen de bouwplannen: Een gezinsuitje naar Roompot Het Wolfsven

Lees meer

De leukste tips voor een camper huren voor een avontuurlijk gezinsuitje

Lees meer

Vakantietips 2024: hoe ga jij jouw vakantie vieren?

Lees meer

Tips voor jouw geweldige vakantie!

Lees meer

De beste tips voor het herbeleven van je gezinsvakantie

Lees meer

Ontdek de verborgen parels van Alicante met het gezin

Lees meer

20 weetjes over Nederland

Lees meer

Valentijn zonder kids: 7 romantische uitstapjes

Lees meer

Op wintersport met de gps horloge van One2track

Lees meer

Op vliegvakantie met het gezin

Lees meer

Miami – 6 Tips to Party in the City Where the Heat is on, All Night, on the Beach till the Break of Dawn. Welcome To Miami, Bienvenido a Miami!

Lees meer

Uitstapjes

Ben jij soms ook zo toe aan leuke uitstapjes met het hele gezin? Wij geven je inspiratie voor een heerlijk dagje naar een museum, dierentuin of pretpark! In Nederland is genoeg te beleven, wil je een fijne wandeling met het hele gezin maken door de mooiste plekken van de Nederlandse natuur? Of hou je meer van een actieve uitdaging óf een bijzondere ervaring zoals een speeltuin, blotevoetenpad of restaurant? Wij zorgen voor een enorme hoeveelheid aan inspiratie om de uitstapjes van jou en je gezin en/of familie onvergetelijk te maken! Geniet van je tijd samen en ga er eens lekker een dagje op uit, met onze tips en ideeën vervelen jullie je nooit!

Bezienswaardigheden

Uitstapjes maken om de mooiste plekken in Nederland en andere landen te bezichtigen is natuurlijk super leuk, maar waar vind je die mooie bezienswaardigheden? Nou heel simpel, bij ons! Wij gaan je vertellen over de niet te missen hotspots in Nederland en omstreken want voor bezienswaardigheden hoef je echt niet aan de andere kant van de wereld te zijn. 

Zin om uitstapjes in Nederland te plannen? Denk dan eens aan de Zaanse Schans & Kinderdijk. De Zaanse Schans is een typisch Hollands plaatje, je vindt er houten molens en huisjes uit de 18e en 19e eeuw, schattige bruggetjes en natuurlijk de welbekende klompen. In Kinderdijk staan meer molens en is het wat rustig, de molens zijn het mooist te zien als je met een boot een rondvaart maakt op het water. 

Liever een dagje Venetië in eigen land? Plan dan een dagje Giethoorn, door de prachtige huisjes en vele kanalen lijkt het net of je in het buitenland bent. Ook een echte Nederlandse bezienswaardigheid zijn de Deltawerken in Zeeland. Een dagje Deltawerken kun je combineren met een bezoekje aan recreatiepark Neeltje Jans met zeeaquarium en het Watersnoodmuseum.

In Europa zijn er ontelbare bezienswaardigheden en kun je genoeg uitstapjes plannen voor je hele leven, veel mensen weten namelijk niet wat dit mooie continent te bieden heeft. Denk aan een bezoekje aan de Sagrada Familia in Bracelona, de Plitvice meren in Kroatië, de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad, de Dom van Milaan in Milaan, de prachtige natuur in Slovenië en natuurlijk de welbekende Eiffeltoren in Parijs.

Wij gaan je vertellen welke bezienswaardigheden je echt gezien wilt hebben en zijn benieuwd welke bezienswaardigheden jij tijdens jullie uitstapjes het meest indrukwekkend vond?

Dierentuin

Bij veel kinderen is de dierentuin toch wel een van de favoriete uitstapjes. Oog in oog staan met een tijger, lachen om de gekke kunsten van een aap en knuffel met geitjes blijft een indrukwekkende gebeurtenis. Je ziet dieren die je normaal gesproken nooit in het echt te zien krijgt!

Een dierentuin is ook geschikt voor een dagje weg met familie, vrienden of je geliefde, je kunt er naast wandelen en spelen vaak ook lekker eten. We beantwoorden vragen voor je als welke dieren zijn er te zien in de dierentuin? Zijn er nog jonge dieren geboren? Want deze zijn natuurlijk extra leuk om te komen bewonderen. We beoordelen ook de voorzieningen, zijn er genoeg toiletten langs de routes voor kinderen die pas net gestart zijn met zindelijkheidstraining? Hoe zijn de verschoon plekken en kun je overal je melk of eten voor de kleine opwarmen? 

Kortom, we zorgen dat jij alle informatie hebt om op en top te kunnen genieten van jullie geplande uitstapjes!

Kinderboerderij

Vind je het leuker om lekker te knuffelen met de dieren? Of vindt jouw kind die grote dieren maar eng? Dan is het veel leuker om naar een kleinschalige kinderboerderij te gaan! Een kinderboerderij heeft verschillende voordelen, zo zijn de kosten een stuk lager, is het kleinschaliger en dus minder vermoeiend, je kunt de dieren vaak aanraken en soms zelfs knuffelen en er is vaak meer interactie met andere kinderen! Kortom een heel interessant alternatief voor de dierentuin.

Evenementen

Ieder jaar staan er weer tal van leuke evenementen op de planning. Voor jong en oud, groots of minimalistisch, er is altijd voor iedereen wat te beleven. Wij houden je up to date over alle evenementen zodat je niets leuks hoeft te missen!

Hoewel sommige evenementen erg druk bezocht worden, helpen wij je om de beste tijd uit te kiezen om het evenement te bezoeken of we helpen je juist bij het vinden van minder grote evenementen.

Museum

Musea zijn veel leukere uitstapjes dan de meeste denken. Het stoffige imago hebben ze helaas nog niet helemaal van zich af kunnen schudden maar met musea als NEMO Amsterdam en Naturalis Biodiversity center zetten de musea zichzelf goed op de kaart. In deze musea is het niet alleen maar rondlopen en een moeder die moet roept: “Kijken doe je met de oogjes!”. In deze musea kun je zien, doen en beleven. Jong en oud kunnen zich verdiepen in een onderwerp en samen op ontdekkingstocht gaan.

Nederland kent ook verschillende musea die geschikt zijn voor kinderen, zo kun je in Corpus op safari gaan naar je eigen lichaam. Er staat zelfs een beeld van een mens, dat maar liefst 35 meter hoog is! In Batavialand kun je ontdekken hoe een echt zeilschip, de Batavia er uit ziet. In dit zeilschip zeilden vroeger zeelieden helemaal naar de andere kant van de wereld. Luchtvaartmuseum Aviodrome is ook zeker een van de leukere uitstapjes met kinderen, in dit museum kun je oude vliegtuigen ontdekken. Wil je graag zelf ervaren hoe het is om piloot te zijn? In de flight stimulator kun jij ervaren hoe het is om te vliegen en zelfs een vliegbrevet halen.

Zoals je leest zijn musea tegenwoordig al lang niet meer saai en horen ze zeker thuis in deze lijst met leuke uitstapjes. Welk museum is jouw favoriet?

Natuur

Wij zijn fan van de natuur en vertellen jou er graag alles over. Het is heerlijk om even de dagelijkse bezigheden neer te leggen en lekker tot rust te komen tijdens een wandeling of fietstocht in de natuur. De Nederlandse natuur is ontzettend veelzijdig en biedt verschillende mogelijkheden voor uitstapjes. Je kunt de natuur op blote voeten ontdekken, al varend over rivieren of zelfs te paard. 

Wij gaan je vertellen waar de mooiste natuurgebieden van Nederland liggen. Waar kunnen de kinderen naar hartelust spelen, in bomen klauteren en hutten bouwen? Op welk strand kan je het beste genieten van de zee of het meer en welke wandelingen zijn geschikt voor kinderen en met een kinderwagen? Bij ons lees je het allemaal!

Speelbossen

Voor de kinderen is een flinke wandeling in de bossen vaak niet zo leuk en lekker ontspannend als voor de ouders. Daarom is het slim om dit regelmatig af te wisselen met eens lekker spelen in een van de vele speelbossen die Nederland rijk is. 

In speelbossen kunnen kinderen hun creativiteit en energie optimaal benutten. Je krijgt hier de unieke kans om hutten te bouwen, te klimmen, klauteren of zelfs lekker te zwemmen. Speelbossen zijn zo gemaakt dat de kinderen veel interactie met de natuur en alle natuurlijke elementen beleven. Dit is dus ontzettend goed voor hun ontwikkeling!

Pretparken

Een categorie die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met leuke uitstapjes zijn toch wel de pretparken. Wij hebben de geweldige herinneringen aan onze dagjes uit in de Efteling, Toverland, Duinrell, Madurodam en ga zo maar verder… De spanning op de gezichten van de kinderen, de stoere keuzes die ze maken om toch in een achtbaan te gaan, het nat worden in water attracties en er kei hard om kunnen lachen, moeder iets minder maar gelukkig heb ik altijd reserve kleding bij, het zijn gewoon onwijs leuke dagen als gezin. 

Een pretpark is geschikt voor jong en oud, gaan de opa’s en oma’s mee, dan is een attractie als de droomvlucht favoriet. Gaat een ouder neefje mee dan willen we een pretpark met zoveel mogelijk achtbanen onveilig maken en willen de ouders een rustige dag… dan hebben die pech. Onze kinderen zijn namelijk zo uitgelaten tijdens een pretpark bezoek, die kunnen geen moment stil zitten. Maar dat is helemaal niet erg, de dag erna zijn ze nog zo vol van alles wat ze hebben meegemaakt dat we dan samen kunnen bijkomen.

Wij gaan je alles vertellen over de pretparken in Nederland en over de grens. Hoe is het pretpark onderhouden? Voor welke leeftijd is het geschikt? Hoe zit het met de prijzen? We delen onze eerlijke mening en ervaring zodat jij kunt beslissen of het ook een van de uitstapjes is die jullie gaan ondernemen.

Restaurant

Wij houden ontzettend van lekker eten en drinken, je kunt ons echte Brabantse Bourgondiërs noemen, maar een goed restaurant vinden is niet altijd gemakkelijk. Je wilt een eerlijke review, een goede prijs-kwaliteit verhouding en een fijne beleving. Nederland telt meer dan 10.000 restaurants maar dat maakt de keuze niet altijd gemakkelijk! 

Met 10.000 mogelijke uitstapjes wordt de vraag waar eten we vanavond niet gemakkelijker. Op hetgezinsleven.nl worden eerlijke ervaringen gedeeld van gasten, het eten, de ambiance en de bediening wordt onder de loep genomen. Zodat jij een goede afweging kunt maken of een restaurant bij jou past. Zeker als je samen met kinderen uit eten wilt gaan is het fijn als je weet wat je kunt verwachten. Is er een plek voor de kinderen om te spelen? Kunnen de ouders deze vanuit hun zitplek in de gaten houden? Lopen ze niet gemakkelijk de straat op? Allemaal begrijpelijke vragen, die we zelf ook hebben. Dus vergeet vooral niet te kijken bij onze artikelen over uitstapjes, want wie weet waar je de volgende keer aan tafel gaat!

Speeltuin

Spelen in een speeltuin is hartstikke leuk en gezond voor onze kinderen. Al die beweging is goed voor lichaam en geest! Het is een plek waar kinderen hun energie kwijt kunnen en ouders onder het genot van een kopje koffie bij kunnen kletsen. Ik ga zelf graag samen met vriendinnen en hun kinderen naar de speeltuin. De kinderen een leuke middag en wij hebben de tijd om even ouderwets te lachen, wat te eten en drinken en bij te praten.

Er zijn ontzettend veel leuke speeltuinen in Nederland, indoor en outdoor. Van natuurspeeltuinen, speelboerderijen tot het nieuwste indoor speelparadijs. Een indoor speeltuin is perfect voor als het weer, weer eens niet mee zit. Kinderen kunnen zich hier gemakkelijk een paar uur vermaken. Buiten speeltuinen zijn vaak bekender en zelf vind ik het ook heerlijk om van het zonnetje te genieten terwijl de kinderen plezier maken! Wij gaan je vertellen waar je al deze toffe speeltuinen kunt vinden, voor welke leeftijd ze geschikt zijn en of ze bij jou in de buurt liggen. Je leest hier onze ervaring en eerlijke mening want wij vinden dat de speeltuin zeker niet mag ontbreken in deze lijst met uitstapjes. 

Zwemmen

Zwemmen is over het algemeen een erg populaire activiteit bij vele kinderen. Ik moet toegeven dat wij zelf het ook erg leuk vinden om een dagje door te brengen met de kids in een mooi zwemparadijs. Wij zijn dan ook altijd op zoek zijn naar de leukste zwembaden voor kinderen en indien mogelijk natuurlijk een manier om hier kosten te besparen. Mochten wij leuke baden of trucs tegenkomen dan delen wij deze graag.

Low-budget

We snappen dat het allemaal leuk kan klinken, en ook dat er veel mensen zijn die heel veel leuke uitstapjes aanraden, maar wie gaat dat allemaal betalen? Wij richten ons daarom ook specifiek op low-budget uitjes. Een leuk uitstapje hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden om een leuke en gezellige dag te hebben met het hele gezin zonder dat het direct veel geld hoeft te kosten. Wij bieden jou alle inspiratie die jij nodig hebt om optimaal te genieten van jouw uitstapjes!

Uitstapjes te kust en te keur

Zoals je al leest zijn er genoeg uitstapjes te doen in Nederland. Voor zo’n klein land valt er toch elke dag weer een hoop te beleven. Check wel altijd even op de website van de uitstapjes de actuele openingstijden, we zouden het vervelend vinden als je voor een gesloten deur komt te staan. Daarnaast is het aan te raden om vooraf online je tickets te kopen, hiermee voorkom je dat je onnodig lang in de wachtrij staat! 

We hopen dat we met deze tips jullie onvergetelijke dagjes uit gaan bezorgen en dat jullie deze uitstapjes net zo leuk zullen vinden als wij! Wil je graag ergens een review over lezen of heb je uitstapjes gevonden die we zeker niet mogen missen? Dan vinden we het super leuk als je even een berichtje stuurt via onze contactpagina!