Dagje uit: bezoek Dierenrijk Europa

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Wat hebben wij een ontzettend leuk dagje uit gehad in dit Dierenrijk Europa. We hebben een dag lang de dieren van heel dichtbij mogen bewonderen, maar er is ook veel gespeeld op alle speeltoestellen langs de route en in het indoor-speelpaleis. Grappig feitje, het duurde even voor we binnen waren want voor de ingang ligt het stokstaartjes verblijf en hier konden we geen genoeg van krijgen. Wat een leuke enthousiaste beestjes, die nooit een seconde stil zitten, behalve dan om te zonnebaden. De kinderboerderij was favoriet, lekker knuffelen met de geitjes en na een lange dag vol indrukken eindigen met een frietje maakte het feest compleet. Want dat is een bezoek aan Dierenrijk Europa, een waar feestje!

Het gezinsleven - Dierentuin - Dierenrijk Europa2
Het gezinsleven - Dierentuin - Dierenrijk Europa3

Algemeen

Tussen Eindhoven en Helmond ligt Dierenrijk Europa. Het park is ongeveer 16 hectare groot en er leven bijna 60 verschillende soorten dieren voornamelijk uit Europa en Azië. In 2004 opende het Dierenrijk zijn deuren en je vindt er veel vogels en zoogdieren zoals stokstaartjes, ijsberen, cheeta’s, maki’s en olifanten, maar ook enkele vissen en schildpadden. Het leukst zijn de dierenshows, hierbij leer je over de dierenverzorging en kun je zien hoe ze gevoerd en getraind worden. Bij ons waren de ringstaartmaki’s favoriet. Het verblijf van deze speelse dieren is namelijk open waardoor je de dieren kunt aaien, ook klimmen ze boven je hoofd in de touwen en bomen wat erg spannend is!

Als je graag zelf dieren wilt voeren kan dit bijvoorbeeld bij de wasberen, vissen en zwijnen. Hier vind je automaten waarbij je voor 0,50 eurocent een handje voer krijgt. Wij vonden de wasberen het leukst om te voeren. Deze schattige beestjes nemen het voer met hun kleine pootjes echt van je aan.

Kosten Dierenrijk Europa

De kosten voor entree en het parkeren bij Dierenrijk Europa zijn als volgt:

Entree: kinderen t/m 2 jaar zijn gratis, een online ticket kost €21,50 en aan de kassa betaal je €23,50, er zijn vaak leuke kortingsacties dus houd deze zeker in de gaten.

Parkeren: er is een grote parkeerplaats maar een parkeermunt zodat je het terrein weer kunt verlaten kost wel €7,00.

Openbaar vervoer: de dichtstbijzijnde bushalte ligt op 3,5km lopen, een flinke afstand. Je kunt wel met een taxi vanaf station Helmond-Brandevoort naar Dierenrijk Nuenen gebracht worden, deze kun je een dag van tevoren reserveren op de site van het Dierenrijk of door een belletje te plegen.

Het gezinsleven - Dierentuin - Dierenrijk Europa4
Het gezinsleven - Dierentuin - Dierenrijk Europa5

Kinderdierentuin

Dierenrijk Europa is met recht een echte kinderdierentuin, overal is aan gedacht. De route is logisch en overzichtelijk, je komt vanzelf langs alle dieren waardoor je niet onnodig ver hoeft te lopen. Er is een app waarbij je vragen kan beantwoorden over 15 dierenverblijven. Je leert hier leuke weetjes en je kan foto’s bekijken, erg handig is ook dat je een melding ontvangt wanneer het bijvoorbeeld voedertijd is. Hierdoor mis je geen leuke shows.

Ontmoet Pico, de speelse en soms ondeugende mascotte. Hij is overal terug te vinden in het Dierenrijk, zingt zijn eigen liedjes en is altijd in voor een dansje. Je kunt je vermaken met de parkbingo, speur het park af naar de afgebeelde diersoorten en zorg dat jij als eerste je rijtjes vol hebt! Het leuke aan deze activiteiten is dat de kinderen spelenderwijs leren over de dieren en vol aandacht op zoek gaan naar de juiste afbeeldingen.

Spelen tussen de dieren

In het park zijn twee hele grote buitenspeeltuinen te vinden. Deze liggen strategisch bij het start/eind punt en halverwege de route. Bij de speeltuin halverwege de route hebben we lekker geluncht terwijl we de beren en tijgers bewonderden en de dag sloten we af met een frietje bij de laatste speeltuin. Er zijn ook volop kleinere speelgelegenheden te vinden die je tijdens de route ontdekt, zo kun je bijvoorbeeld kijken hoe ver jij kunt springen en welk dier deze afstand ook haalt.

In totaal zijn er 10 speelplaatsen die echt geschikt zijn voor jong en oud, dit zie je bijvoorbeeld terug in de binnenspeeltuin. Hier is een speciaal gedeelte afgezet voor de allerkleinste. De speeltoestellen zijn erg leuk bedacht, zo zijn er springkussens, een schoolbus om in te klimmen maar ook touwen en loopbruggen om zelf lekker te apenkooien.

Het gezinsleven - Dierentuin - Dierenrijk Nuenen6
Het gezinsleven - Dierentuin - Dierenrijk Nuenen 7

Eten en drinken

Aan alle voorzieningen is gedacht. Er is naast een groot restaurant ook een kleinere kiosk waar je voldoende keuze hebt aan lekker eten en een kopje koffie of thee op zijn tijd. Je mag natuurlijk ook je eigen eten/drinken meenemen maar let op, je mag dit niet opeten in de dierenverblijven. Je wilt natuurlijk niet dat de maki’s of geiten ziek worden van jouw lekkere boterham met kaas. Bankjes zijn er in overvloed en ook aan picknickplaatsen is zelfs op de drukste dagen geen gebrek. Alleen wat meer toiletten zou geen overbodige luxe zijn.

Kinderfeestje

Extra leuk weetje, Dierenrijk Nuenen vindt het fantastisch als je jouw verjaardag bij hun komt vieren. Een lekkere traktatie, onbeperkt ranja voor iedereen en een cadeautje voor de jarige. Je kunt er zelfs voor kiezen om te helpen met de verzorging van de dieren, altijd al eens een diner voor een olifant willen bereiden? Nu is je kans, er zijn verschillende activiteiten om te zorgen voor een kinderfeestje waar nog lang over na gepraat wordt in de klas!

Voor ons krijgt Dierenrijk Europa als dagje uit een dikke 9, laat ook zeker weten wat jij ervan vindt zodat we elkaar kunnen helpen.

Het - gezinsleven - Dierentuin - Dierenrijk - Nuenen

Ben jij een echte fan van de dierentuin? Bekijk dan ook onze blog over de dierentuin De Beekse Bergen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant