Bezienswaardigheden

Uitstapjes maken en de mooiste plekken in Nederland en andere landen bezichtigen is natuurlijk super leuk, maar waar vind je die mooie bezienswaardigheden? Nou heel simpel, bij ons! Wij gaan je vertellen over de niet te missen hotspots in binnen en buitenland! Zijn er bezienswaardigheden bij jouw in de buurt die je wilt delen? Dan vinden we het heel leuk om van je te horen!

Kies je onderwerp:

Utrecht verkennen: een gezinsvriendelijk avontuur in het hart van Nederland

Lees meer

Buenos Aires, het betoverende geheim van Zuid-Amerika – 10 reistips!

Lees meer

Dinos in the sand

Lees meer

Bezoek aan kasteel de Haar in Utrecht

Lees meer

10 beste musea in Noord-Brabant voor kinderen

Lees meer

10 leuke zomer dates!

Lees meer

Top 10 bezienswaardigheden in Antwerpen

Lees meer

10x een hotspot in Eindhoven

Lees meer

Stedentrip naar Praag, 10 bezienswaardigheden!

Lees meer

De 10 belangrijkste en leukste bezienswaardigheden in Wenen

Lees meer

50 ideeën, maak een bucketlist voor kinderen!

Lees meer

8 redenen om Nantes te bezoeken

Lees meer

De 10 mooiste steden in de Toscane

Lees meer

De mooiste bezienswaardigheden in Roermond

Lees meer

Bezienswaardigheden

Uitstapjes maken en de mooiste plekken in Nederland en andere landen bezichtigen is natuurlijk super leuk, maar waar vind je die mooie bezienswaardigheden? Nou heel simpel, bij ons! Wij gaan je vertellen over de niet te missen hotspots in binnen en buitenland!

Er zijn ontelbaar veel bezienswaardigheden en je komt ze tegen in ieder dorp en in alle steden. Bezienswaardigheden zijn ruimtelijke elementen die net even anders zijn dan ‘normale’ elementen. Ze kunnen zowel een natuurlijke oorsprong hebben als door de mens zijn vervaardigd. Vaak zijn bezienswaardigheden een toeristische trekpleister en maken ze een plek speciaal. Zo kun je niet aan Parijs denken zonder de Eiffeltoren, niet aan Pisa zonder de scheve toren van Pisa en denk je bij China meteen aan de Chinese muur. 

Nederland

Nederland is een relatief klein land maar kent veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Denk aan bruisende steden, gezellige dorpen met historische gebouwen, de vele musea en natuurlijk alle mooie natuur zoals de bossen, duinen en stranden. We staan algemeen bekend om onze tulpen, de klompen en de vele molens die ons land rijk is. In ons kleine landje is veel meer te zien dan je misschien zou denken, wij gaan je van alles vertellen zodat je de bekende en onbekende plekken van ons land zelf kunt gaan bewonderen.

Hier is alvast een voorproefje van de zijn de bekendste bezienswaardigheden van Nederland:

Zaanse Schans & Kinderdijk. 

De Zaanse Schans is een typisch Hollands plaatje, je vindt er houten molens en huisjes uit de 18e en 19e eeuw, schattige bruggetjes en natuurlijk de welbekende klompen. In Kinderdijk staan meer molens en is het wat rustig, de molens zijn het mooist te zien als je met een boot een rondvaart maakt op het water. 

Het Rijksmuseum Amsterdam

In Amsterdam vind je op iedere hoek van de straat wel een bezienswaardigheid die de moeite waard is. De 17de-eeuwse grachtengordel, het Van Gogh Museum, het Anne Frank Museum en de Dam zijn allemaal een bezoekje waard. Toch steekt in onze ogen het Rijksmuseum er met kop en schouders boven uit. De uitgebreide collectie biedt een overzicht van het Nederlandse erfgoed. Naast schilderijen vind je hier ook middeleeuwse beeldhouwkunst en Nederlands handwerk. Je krijgt na een bezoekje aan het Rijksmuseum een goed beeld van de ontwikkelingen in kunst en cultuur in Nederland.

Keukenhof

Je moet tegen de drukte kunnen maar dan is dit bloemenpark in Lisse wat jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers trekt zeker de moeite waard. Het is een kleurrijke bloemenzee en je vindt het nergens anders. Je kunt er wandelen, de heerlijke geuren van alle verschillende bloemen opsnuiven en de perfecte Instagram foto maken. Het is de grootste publieke tuin ter wereld en maar liefst 34 hectare groot.

De kinderen hoeven zich ook niet te vervelen, voor hun is er een kinderboerderij, doolhof, speelterrein en speurtocht uitgezet. Het beste kun je de omgeving met de vele bloembollenvelden verkennen per rondvaartboot of fiets en als je voor 10:30 komt of na 16:00 vermijd je de grootste drukte.

Kasteel de Haar in Utrecht

Het monumentale negentiende-eeuwse kasteel De Haar staat in Haarzuilens dichtbij Utrecht. Het neogotische bouwwerk wat is ontworpen door de Nederlandse architect P.J.H. Cuypers is het grootse kasteel van Nederland. Het is gebouwd op een ruïne van een ouder kasteel.

Tijdens je bezoek aan dit kasteel leer je alles over hoe het leven in die tijd moet zijn geweest, je waant je door de kasteeltuin als een ware prinses en ziet dat het leven in een kasteel niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn is geweest.

Bezienswaardigheden over de grens

Als je kijkt naar alle bezienswaardigheden die de wereld rijk is, wordt het heel moeilijk kiezen waar je moet beginnen. Toch zijn er een aantal bezienswaardigheden die wereldberoemd zijn en die je echt één keer in je leven gezien moet hebben.

Hier is alvast een voorproefje van de zijn de bekendste bezienswaardigheden ter wereld:

De Eiffeltoren in Parijs

De populairste toeristische attractie van Frankrijk is De Eiffeltoren, het wereldwijde symbool voor de stad Parijs. Met 6 miljoen bezoekers per jaar, een hoogte van 324 meter en een gewicht van 10.100.000 kilo is dit 3 verdiepingen tellende gebouwen een niet te missen bezienswaardigheid in de stad. 

Het Vrijheidsbeeld in New York

Het Vrijheidsbeeld trekt jaarlijks meer dan 3 miljoen mensen. Het beeld is 46 meter hoog en weegt maar liefst 225 ton. Gebouwd uit koperen platen en met een kroon bestaande uit 7 punten die centraal staan voor de 7 continenten is dit indrukwekkende symbool voor verwelkoming van iedereen zeker de moeite waard.

Sagrada Familia in Barcelona 

De Sagrada Familia is de indrukwekkendste kerk die ik ooit heb gezien. De kerk is ontworpen door architect Antoni Gaudí, ook bekend van Park Güel in Barcelona. Met de bouw van deze Rooms-katholieke Kerk is gestart in 1882 en is sindsdien alleen tijdens de Spaanse Burgeroorlog een paar jaar stilgelegd. De officiële opleveringsdatum staat gepland in 2026. 

Het Colosseum in Rome

Het Flavisch Amfitheater, beter bekend als het Colosseum, gebouwd in de 1e eeuw na Christus in Rome was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. Het is gebouwd door Flavische keizers en in het jaar 72 is gestart met de bouw, ze deden er uiteindelijk acht jaar over waarna de openingspelen konden beginnen. Deze duurden 100 dagen en naast de beroemde gevechten tussen bijvoorbeeld gladiatoren zijn er ook verhalen bekend over wedstrijden tussen kraanvogels. Het gerucht gaat dat er zelfs een wedstrijd tussen vier olifanten heeft plaatsgevonden.

Borobudur tempel op Java

In het midden van Java vind je de prachtige tempel Borobudur, het is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Indonesië. De Borobudur ligt 40 kilometer ten noordwesten van de stad Yogakarta in de provincie Magelang. Het is een immens bouwwerk wat al in de 8e eeuw is gebouwd. 

Wij gaan je vertellen welke bezienswaardigheden je echt gezien wilt hebben en zijn benieuwd welke bezienswaardigheden jij tijdens jullie uitstapjes het meest indrukwekkend vonden?