Evenementen

Iedere jaar staan er weer leuke en grote evenementen op de planning. Denk aan de Formule 1, Koningsdag, festivals, Glow Eindhoven en de intocht van Sinterklaas. Wij houden jullie up-to-date zodat je geen enkel leuk evenement hoeft te missen!

Kies je onderwerp:

De 25 leukste zomeractiviteiten met vrienden: voor jong en oud

Lees meer

Feestelijke Halloween

Lees meer

De kerstmarkten top 3 in Nederland!

Lees meer

15 cadeau ideeën voor de trouwdag van je ouders!

Lees meer

10 leuke zomer dates!

Lees meer

Evenementen 

Iedere jaar staan er weer leuke en grote evenementen op de planning. Denk aan de Formule 1, Koningsdag, festivals, Glow Eindhoven en de intocht van Sinterklaas. Wij houden jullie up-to-date zodat je geen enkel leuk evenement hoeft te missen!

Er worden heel wat fantastische evenementen georganiseerd. Vaak worden de evenementen in ons land erg goed bezocht, sommige zijn klein zoals een gezellig markt maar ook internationale evenementen zoals de Olympische Spelen, het EK voetbal en het Eurovisiesongfestival komen voorbij. Evenementen kunnen gaan over verschillende thema’s, zo komt bijvoorbeeld kunst, denk aan de TEFAF in Maastricht, Cultuur, Sport, Religie en de wetenschap voorbij. Hieronder vind je alvast een voorproefje van een aantal leuke evenementen die ons land rijk is. 

Nieuwjaardsduik Scheveningen

Het eerste evenement van ieder jaar is natuurlijk de nieuwjaarsduik. Start het jaar fris en neem een duik in het koude Noordzee-water aan de Scheveningse kust ter hoogte van De Pier en het Kurhaus. Geen zin om zelf het koude water in te rennen? Dan is het ook een heel leuk evenement om van de zijlijn te bekijken want al die bibberende mensen die zichzelf overwinnen is een prachtig gezicht! 

Keukenhof

In het voorjaar kun je op dit evenement genieten van miljoenen bollen die in bloei staan. De Hollandse tulp op zijn best! Keukenhof is het mooiste, meest bekende en grootste bloemenpark ter wereld. Je kunt er meer dan 7 miljoen bloemen zien bloeien en dat allemaal op maar een half uur afstand van Den Haag, Haarlem, Leiden, Delft en Amsterdam. 

Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition zijn onderdeel van de UCI WorldTour en UCI Womens’ WORLDTOUR. Ze worden verreden op een parcours door de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Maastricht en Eijsden-Margraten. Deze Nederlandse eendaagse wielerklassieker voor profrenners, die sinds 1966 jaarlijks wordt verreden in de Limburgse heuveles is opgericht door wielerploegleiders Ton Vissers en Herman Krott. 

Koningsdag

Een van de nationale feestdagen in het Koninkrijk der Nederlanden is natuurlijk koningsdag. Het hel land is vrij en hangt de vlag en wimpel buiten. Het wordt gevierd met allerlei verschillende evenementen, zoals de vrijmarkten en festivals. De dag om je oranje kleding uit de kast te toveren en samen een feestje te vieren.

Op school trappen ze Koningsdag af met de Koningsspelen waarvoor Kinderen voor Kinderen ieder jaar een nieuw lied schrijft en dan beginnen natuurlijk de Koningsnachtfeesten. Op Koningsdag zelf is het tijd voor Oer-Hollandse spelletjes als koekhappen en sjoelen en natuurlijk wil je wat geld verdienen op de vrijmarkt. Wij vertellen je over de leukste koningsdag evenementen!

Bevrijdingsfestivals

In Nederland kennen we maar liefst 14 landelijke Bevrijdingsfestivals. Deze evenementen zijn verdeeld over alle provincies. Zo vindt je ze in Den Bosch, Assen, Almere, Leeuwarden, Wageningen, Groningen, Roermond, Amsterdam, Haarlem Zwolle, Utrecht, Vlissingen, Rotterdam en Den Haag. Samen met Zwolle is Haarlem het grootste bevrijdingsfestival van ons land, Haarlem is daarnaast ook nog het oudste festival in het rijtje. 

De festivals zijn verbonden door het Nationaal Comité 4 en 5 mei en hebben een aantal zaken gemeen. Deze evenementen zijn Ambassadeurs van de Vrijheid en grote bekenden acts treden op bij de verschillende locaties, waarbij ze vervoerd worden door legerhelikopters. 

De Zwarte Cross

Het grootste betaalde muziekfestival van nederland en de grootste motorcross ter wereld, neem deze twee samen en je hebt De Zwarte Cross. De organisatie van dit grootschalige evenement is indirect in handen van Rockband Jovink en de Voederbietels. Dit was een boerenrockformatie uit de achterhoek. Ze zongen in streektaal- en dialectmuziek. Het evenement vindt plaats in de gemeente Oost Gelre, in de provincie Gelderland. Het festivalterrein is zo’n 160 hectare groot. Er zijn 33 podia waarop zo’n 250 band en 1000 theaterartiesten zorgen voor een onvergetelijk spektakel!  

Sneekweek

Sneekweek is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek en de Gemeente Sûdwest-Fryslân. Elke dag van de week worden er verschillende zeilwedstrijden in afwisselende categorieën georganiseerd op het Sneekermeer en de Goëngarijpsterpoelen. Naast zijlen is er ook meer dan genoeg te feesten! Er is een vlootschouw, muziekfestival, kindermiddag, straattheater en een slotconcert. In de binnenstad vind je op het Martiniplein een kermis en elke dag zijn er evenementen op het Kolmeersland, een eiland in het Sneekermeer. 

TEFAF Maastricht

De meest toonaangevende kunst- en antiekbeurs ter wereld is de TEFAF, The European Fine Art Fair. Jaarlijks wordt dit evenement gehouden in Maastricht en voor de duizenden belangstellende bezoekers en kunstliefhebbers is de TEFAF het hoogtepunt van het jaar. 10 dagen lang kan iedereen genieten van de crème de la crème qua kunst en antiek. De TEFAF is onderverdeeld in 9 secties: moderne kunst, oude kunt, antiek, klassieke oudheden, manuscripten, werk op papier, design, TEFAF showcase en het TEFAF businesspaviljoen. 

Glow Eindhoven

Glow Eindhoven is een gratis te bezoeken lichtkunstfestival. In de openbare ruimte van Eindhoven wordt er met zo’n 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland een ontzettend bijzonder ervaring gecreëerd. De lichtkunstprojecten zijn via een wandelroute met elkaar verbonden. Elk editie heeft zijn eigen thema waar alle lichtkunstenaars zijn eigen interpretatie aan mogen geven. Dit festival vindt jaarlijks in November plaats en word goed bezocht. Het is een uniek spektakel wat je zeker eens moet komen kijken.

Intocht Sinterklaas

Voor kinderen is de Sinterklaasintocht is het allerleukste evenement van het jaar. Sinterklaas en zijn pieten komen helemaal vanuit Spanje met de stoomboot naar Nederland gevaren om in een bepaalde plaats aan te komen. Hier wordt Sinterklaas door de burgemeester en alle kinderen verwelkomd. Dit evenement vindt altijd plaats in een weekend in November. 

ls hij na lang wachten eindelijk weer in het land? Dan worden de schoentjes weer gezet, het paard verwend en de tekeningen en verlanglijstjes worden met veel plezier en inzet geknutseld. Sinterklaas reist in vervolgens het hele land door om pakketjes rond te brengen en de kinderen te ontmoeten en wij houden voor je in de gate waar het leukste pietenhuis staat en waar je Sinterklaas kunt ontmoeten! 

Dit was pas een klein voorproefje van alle leuke evenementen die ons land rijk is! Voor jong en oud en wat je wensen ook zijn, er zit altijd wel iets tussen wat bij je past.