Low-budget

Vele uitstapjes zoals bijvoorbeeld naar een leuk pretpark lopen snel in de kosten. De entreeprijzen zijn best behoorlijk waardoor je dit niet wekelijks of maandelijks wilt en kunt gaan doen. Gelukkig zijn er ook genoeg andere uitstapjes te verzinnen die niet direct zoveel geld hoeven te kosten. Bekijk hier al onze tips voor leuke low-budget uitstapjes die je met jouw gezin kunt doen!

Kies je onderwerp:

Dinos in the sand

Lees meer

Dagje strand checklist

Lees meer

15 cadeau ideeën voor de trouwdag van je ouders!

Lees meer

10 leuke zomer dates!

Lees meer

50 ideeën, maak een bucketlist voor kinderen!

Lees meer

Speelbossen in Gelderland, ontdek de natuur met kinderen!

Lees meer

Kom tot rust in de natuur in Gelderland

Lees meer

Natuurspeeltuinen en speelbossen in Noord-Brabant!

Lees meer

Koningsdag 2021: hoe maken we er toch een feestje van?

Lees meer

6 speelvijvers en speelbossen in Drenthe

Lees meer

De mooiste bezienswaardigheden in Roermond

Lees meer

De tulpenvelden bezoeken

Lees meer

Speelbossen in Zuid-Holland ? Hier vind je ze allemaal!

Lees meer

3 keer de natuur in Zuid-Holland!

Lees meer

Low-budget uitstapjes met het gezin

Quality time doorbrengen met het gezin is erg belangrijk voor de band en de geestelijke gezondheid van elk gezin. Maar soms kan het lastig zijn om leuke activiteiten te vinden die niet teveel kosten. Gelukkig zijn er veel low budget uitstapjes voor het gezin die even leuk zijn als de duurdere uitjes. In deze tekst delen we acht ideeën voor goedkope en leuke activiteiten om samen te doen.

Wandelen

Wandelen is een geweldige low budget activiteit voor gezinnen. Het is niet alleen goedkoop, maar ook goed voor de gezondheid en het welzijn van het gezin. Tips voor het vinden van mooie wandelroutes in de buurt zijn onder andere het gebruik van apps zoals AllTrails of het bekijken van wandelgidsen. Zorg ervoor dat iedereen comfortabele schoenen draagt en neem voldoende water mee voor onderweg.

Picknicken

Picknicken is een leuke activiteit voor het hele gezin en kan gemakkelijk op een budget worden gepland. Kies een mooie locatie en pak de benodigdheden in, zoals een picknickkleed, servies, bestek en eten. Ideeën voor gezonde en smakelijke picknickgerechten zijn fruit, broodjes, kaas, crackers en groenten. Vergeet niet om afvalzakken mee te nemen en opruimen na de picknick.

Fietsen

Fietsen is een andere geweldige low budget activiteit voor gezinnen. Het is niet alleen goedkoop, maar ook goed voor de gezondheid en het welzijn van het gezin. Tips voor het vinden van mooie fietsroutes in de buurt zijn onder andere het gebruik van apps zoals Komoot of het bekijken van fietsgidsen. Zorg ervoor dat iedereen comfortabele kleding draagt en helmen meeneemt.

Speeltuinen

Speeltuinen zijn een geweldige low budget activiteit voor gezinnen met jonge kinderen. Er zijn vaak veel gratis speeltuinen te vinden in de buurt. Neem een picknickkleed en eten mee om te lunchen. Ideeën voor spellen en activiteiten die kunnen worden gedaan op speeltuinen zijn onder andere frisbee, voetbal, vliegeren en hinkelen.

Musea

Musea zijn niet altijd goedkoop, maar er zijn vaak gratis of goedkope opties beschikbaar. Veel musea bieden gratis toegang op bepaalde dagen of voor bepaalde groepen, zoals kinderen of senioren. Tips voor het vinden van gratis of goedkope musea in de buurt zijn onder andere het bekijken van museumgidsen of het online zoeken naar lokale aanbiedingen. Ideeën voor interactieve en educatieve activiteiten voor het gezin in het museum zijn onder andere speurtochten en workshops.

Buiten zwemmen

Zwemmen in de buitenlucht is een goedkope en leuke activiteit voor het gezin, vooral op warme dagen. Zoek naar veilige buitenzwembaden of stranden in de buurt. Neem badkleding, handdoeken en zonnebrandcrème mee. Ideeën voor spellen en activiteiten die kunnen worden gedaan in het water zijn onder andere waterspeldagen zoals volleybal, frisbee of snorkelen.

Filmavond

Een filmavond is een gezellige low budget activiteit die thuis kan worden georganiseerd. Kies samen een film uit die iedereen leuk vindt en zorg voor wat snacks en drankjes. Je kunt een film huren bij de bibliotheek of via een streamingdienst zoals Netflix. Maak het extra gezellig met kussens en dekens.

Kamperen in de achtertuin

Kamperen in de achtertuin is een leuke en goedkope manier om het gezin de ervaring van kamperen te laten beleven zonder de kosten van een dure camping. Zet een tent op in de achtertuin en maak een kampvuur. Zorg voor wat snacks en drankjes en maak het gezellig met wat marshmallows om te roosteren boven het vuur. Het is een leuke manier om quality time door te brengen en een avontuur te beleven.

Stadswandeling

Een stadswandeling is een goedkope manier om een nieuwe stad te ontdekken en te leren kennen. Kies een stad uit in de buurt die je nog niet hebt verkend en plan een route. Er zijn vaak gratis wandelroutes beschikbaar via apps of online gidsen. Bezoek lokale markten en straatjes, ontdek de geschiedenis en cultuur van de stad en probeer wat lokale gerechten.

In het kort

Quality time doorbrengen met het gezin hoeft niet duur te zijn. Er zijn veel low budget uitstapjes die net zo leuk zijn als de duurdere opties. Van wandelen en picknicken tot museumbezoek en stadswandelingen, er zijn tal van opties om te verkennen.