Restaurants

Wie houdt er nou niet van lekker eten en drinken? Wij als echte Brabantse Bourgondiërs kunnen echt genieten van een avondje uit eten, maar de vraag blijft altijd waar gaan we heen? Niets is zo vervelend als een te hoge rekening terwijl het eten niet lekker was of de beleving ontbrak. Wij gaan je hierbij helpen! Van ons krijg je een eerlijke review zodat jij een goede afweging kan maken of een restaurant bij jou past.

Kies je onderwerp:

Restaurant steeds vaker bezig met beleving

Lees meer

Kindvriendelijke restaurants

Lees meer

Heerlijk uiteten bij restaurant George’s!

Lees meer

Restaurant

Wie houdt er niet van lekker eten en drinken? Wij als echte Brabantse Bourgondiërs houden erg van een avondje uit eten, maar de vraag blijft altijd waar gaan we heen? Wat voor soort uitstapje hebben we voor ogen? Niets is zo vervelend als een te hoge rekening terwijl het eten niet lekker was of de beleving ontbrak. Wij gaan je hierbij helpen! Nederland telt meer dan 10.000 restaurants en voor iedereen is er wel een lekkere keuken te vinden.

Van ons krijg je een eerlijke review zodat jij een goede afweging kan maken of een restaurant bij jou past. Zeker als je met kinderen wilt gaan, is het fijn als je weet wat je kunt verwachten want als de kinderen alleen maar stil aan tafel mogen zitten wordt het geen fijne ervaring. Gelukkig zijn er tegenwoordig restaurants met een aparte kindercorner waarbij je zelfs de tablet of spelcomputer thuis kunt laten als je durft! Wij gaan je er alles over vertellen in onze blog artikelen.

Waar heb je zin in?

Elk land in de wereld kent zijn eigen eetcultuur. Sommige wereldberoemd, andere vrij onbekend. Ieder komt met zijn eigen culinaire tradities en gewoonten. Maar de keuze is reuze! De vraag die blijft is waar heb je zin in?

Type restaurants

Etnische restaurant

Je hebt curryworst geprobeerd en bent een schnitzel beu? Babi Panggang heb je genoeg gehad? Dan is het tijd om te switchen en een andere etnische of nationale keuken uit te gaan proberen zoals bijvoorbeeld kan in een Griekse keuken. Want ‘ethnic food’ zit in de lift en stiekem veranderen we allemaal langzaam in een echte wereldburger.

Fast food

Onmisbaar in ons dagelijks bestaan zijn de fastfood diners en ketens, of te wel een quick-service plekken. Goedkoop, overheerlijk voedsel met vaak heel veel calorieën. Wie is er niet gek op! Maar denk eens verder dan die grote gele M, zo kan ook kebab en shoarma onder deze noemer geschoven worden samen met bijvoorbeeld gyros of fish and chips.

Fast casual

Hier vallen voornamelijk restaurantketens zoals Chipotle Mexican Grill en Panera Bread onder. Er wordt meer verschillend eten aangeboden dan bij de fastfoodketens maar er is geen volledige bediening aan tafel. De borden en bestek zijn vaak wegwerp baar en de kwaliteit en prijs van het eten ligt tussen dat van een conventioneel fastfoodrestaurant en een informeel diner in. Het is het beste van twee werelden en deze breiden zich veel sneller uit dan andere ketens.

Casual dineren

Een informeel ook wel sit-down restaurant is een plek dat redelijk geprijsd eten serveert in een ontspannen omgeving. Hieronder vallen bijvoorbeeld de buffet zaken, vaak is er een bar aanwezig met gezellig bar personeel. Heerlijk om een hapje te gaan eten met een (vriend)in of een lover op een doordeweekse dag. De sfeer is laagdrempelig en er worden fijne prijzen gehanteerd, wat wil je nog meer?

Premium casual

Net als bij casual dineren vind je hier een informele setting, je vindt ze  vaak terug in winkelstraten en stadscentra. Voor mensen met hogere verwachting die opzoek zijn naar een goede service, lekker eten en een goede prijs.

Fine dining

In een full-service restaurant is alles net een tikje luxer als bij de andere types. De inrichting is gemaakt met materialen van hogere kwaliteit, soms gelden er eetregels en kledingvoorschriften en alles wordt gedaan met aandacht voor detail en uitvoering. Ze staan voor uitzonderlijke service en deze categorie wil jou een eersteklas ervaring bieden.

Door deze benadering betaal je voor meer dan alleen het eten, nieuwe wijn wordt niet in hetzelfde glas gegoten en het zilverwerk moet altijd blinken. Ben je niet bekend met deze etiquette dan is het slim om je van tevoren een beetje in te lezen zodat je op je gemak kan genieten van het eten.

Hopelijk heb ik je in deze tekst meer duidelijk kunnen maken over de verschillende types en heb ik je alvast wat op weg geholpen bij het maken van je keuze. Vergeet vooral niet te kijken bij onze artikelen en andere ideeën voor leuke uitstapjes, wie weet waar je de volgende keer aan tafel gaat!