Zwemmen

Op zoek naar een leuk uitstapje en zijn jullie echte waterratjes? Hier vind je alles over binnen- en buiten zwembaden. De leukste adresjes in Nederland maar ook daar buiten. Daarnaast hebben we in sommige gevallen nog enkele tips waardoor je kunt besparen op bijvoorbeeld entree kosten. Benieuwd naar onze ervaringen? Bekijk dan onze blogs!

Kies je onderwerp:

Zwembad kopen voor in je eigen tuin!

Lees meer

Dagje strand in eigen land

Lees meer

Wanneer mag mijn kindje op zwemles?

Lees meer

Dagje zwemmen met de kids

Lees meer

Een strandbad, hoe hebben wij dit ervaren en wat heb je nodig?

Lees meer

Zwemmen, een lekker dagje uit

Zwemmen is een leuk uitje dat bij bijna elk kind wel in de smaak valt. Zwembaden zijn meestal niet zo duur en over het algemeen heb je bijna altijd wel een leuk zwembad bij jou in de buurt. Zwemmen is daarom vaak een ideaal dagje uit of een heerlijke manier om je even lekker in te spannen. En dan is er nog het subtropisch zwembad of het zwemparadijs. Voor als zwemmen echt een feest moet zijn. Zwembaden met net dat beetje extra. Daar kun je met gemak een dag verblijven en de kinderen vinden het geweldig.

Voor een ultiem dagje uit is een subtropisch zwembad bij Center Parcs de aangewezen plek. Kinderen én ouders kijken hun ogen uit. Een waar zwemparadijs. Overal glijbanen, de één nog spectaculairder dan de ander en de kinderen niet uitgepraat.

Zwembad; niet duur en lekker dichtbij

Alleen al in Nederland zijn er zo’n ruim 600 zwembaden te vinden, dus er is altijd wel eentje bij jou in de buurt. Wil je bijvoorbeeld zwemmen in Amsterdam, dan heb je al de keuze uit bijna 10 zwembaden! Een van de bekendste zwembaden in Amsterdam is ongetwijfeld het Mirandabad. De diverse baden bieden plezier voor jong en oud. Het heeft een groot buitenbad, een peuterbad, een binnenbad en een golfslagbad.

Ook in andere grote steden, zoals Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven vind je er één om de hoek. Dat maakt zwemmen op een vrije dag ook zo leuk. De reistijd is kort, dus je ligt snel in het water.

Meer dan zwemmen alleen

Zwembaden hebben natuurlijk ook andere doeleinden dan alleen vertier voor kinderen. Het kan ook een ontmoetingsplek zijn, een locatie om te sporten of een plek om te leren. Een zwemschool bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er in de meeste zwembaden speciale uren gereserveerd voor onder meer babyzwemmen, aquagym of discozwemmen. Het zwembad biedt iedereen plezier!