Dagje weg in de zomer

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Het is bijna zomervakantie, de kinderen hebben een aantal weken vrij en jijzelf hopelijk ook. Misschien gaan jullie wel lekker op vakantie, maar misschien ook niet. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om op vakantie te gaan, om welke reden dan ook. Hoe leuk is het om dan wel een dagje weg te kunnen in eigen land? Er zijn eindeloze mogelijkheden voor een dagje weg in Nederland. Ik heb er een paar bij elkaar gezocht ter inspiratie.

Kabouterland – Exloo

Kabouterland ligt in Exloo, Drente. Als je in de buurt bent moet je goed opletten want je rijdt er zo voorbij. Het ligt namelijk “verstopt” in een doodnormale straat waar je het niet verwacht. Het lijkt heel klein, maar eenmaal binnen zie je wat er allemaal te beleven valt. Zo kun je in het Konijnenhol kabouters van dichtbij bespioneren, of je maakt een spannende tocht door de trollengrot.

Buiten is een grote speeltuin voor kinderen waar ze kunnen klimmen en klauteren en van de glijbaan gaan. Papa en mama kunnen vanaf het terras toekijken onder het genot van een drankje. Maar dat is nog niet alles, zo zijn er ook echte dieren zoals aapjes en schildpadden. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Er is een restaurant waar je lekker kunt eten en drinken.

Speelboerderij Binky- Apeldoorn

Voor een dagje weg naar een speelboerderij moet je bij Binky zijn. Het is een echt familiepark waar je gezellig kunt spelen met de dieren. Lees; geiten, ezels, alpaca’s pony’s en nog veel meer. De mascotte van het park, Binky (uiteraard) laat de kinderen alles zien. In de speeltuinen kunnen ze naar hartenlust hun gang gaan. Er zijn onder andere een klimparcours, waterfietsen, een skelterbaan, ze kunnen hutten bouwen en van de kabelbaan.

Kortom een prima park voor een dagje weg. Er is één restaurant aanwezig waar meer dan genoeg keuze is. Natuurlijk zijn er frietjes met snacks, maar ook broodjes. Als het lekker weer is kun je hier buiten op het terras genieten van je lunch.

LEGiO- museum – Groningen

Zijn je kinderen groot fan van Lego? Dan heb ik het perfecte dagje weg gevonden. Het LEGiO-museum in Groningen is zoals verwacht een museum met vele vitrines vol Lego constructies, maar je kunt er ook leren over de geschiedenis van Lego. De (Nederlandse) documentaire over hoe het ooit begonnen is tot aan de Lego die we nu kennen kun je bekijken in de bioscoop(!) die ze daar hebben, vanuit een relaxte stoel.

Er is een ruimte vol met nagemaakte bekende gebouwen en natuurlijk kunnen de kinderen zelf ook bouwen. Er is een speciale hoek ingericht waar de kinderen aan de slag kunnen, sommige bouwtafels zijn met thema zoals bijvoorbeeld vervoersmiddelen. Tot slot is er een ballenbak voor als ze even uitgespeeld zijn met Lego

Dippiedoe – Best

Ben je op zoek naar een recreatiepark en binnenspeeltuin in één? Dan ben je bij Dippiedoe aan het juiste adres. Het perfecte dagje weg want je komt hier niets tekort. Dippiedoe bevindt zich op een groot terrein met een aantal andere activiteiten en uitjes zoals het strandpark Aquabest, een outdoorcentrum en een waterskibaan.

Het park is in een nautisch thema ingericht en de namen in het park zijn dan ook bijpassend bij het thema. Buiten is het attractiepark (verwacht geen Efteling idee, want dan valt het tegen) waar de attracties niet te ver uit elkaar liggen, zo hoef je ook geen kilometers te lopen, heel fijn. Je kunt er onder andere een zweefmolen vinden, een draaiend schip en een draaimolen. Er zijn zelfs twee achtbanen voor grote en kleine kinderen. Kinderen vanaf 1.20m mogen er zelfstandig in.

Dacht je dat je dagje weg hier stopt, dan heb je het mis. Er zijn ook nog diverse speeltuinen en toestellen (denk, air-trampoline), een minigolfbaan en een klimkasteel. Als je naar binnen gaat heb je daar ook nog een complete binnenspeeltuin. Ook hier wordt aan de inwendige mens gedacht want er is een horecagelegenheid. Overigens is eigen eten en drinken ook gewoon toegestaan, dus je kunt je eigen koelbox vullen en meenemen.

Dinoland – Zwolle

In Dinoland kunnen kinderen tussen de 2 en 14 jaar ontdekken, spelen en leren tussen de dino’s. Zowel binnen als buiten is er van alles te beleven, dus ook bij slecht weer kun je hier terecht voor een dagje weg met de kids. Ze hebben een dino-speurtocht waarmee de kennis van de kinderen wordt getest en ondertussen kunnen ze alle dinosaurussen die verspreid staan over het park ontdekken.

Bij de kassa krijg je een plattegrond, een programma en een rangerpaspoort. Dit alles heb je nodig om stickers te verzamelen en je dinodiploma te verdienen. Vanaf de entree kun je naar buiten of naar de T-rexexpeditie. Bij deze laatste vind je meer informatie over de ontdekking van Trixie (in samenwerking met Naturalis Leiden), er is een zandbak met een projectiesysteem waar dino’s rondlopen en je kunt zelfs vulkanen uit laten barsten. Maar dat is nog niet alles!

Dit dagje weg is niet compleet zonder dat je voor een green screen op de foto bent geweest met een T-rex achter je of dat je een dinosaurus skelet hebt opgegraven. Ook zijn er verschillende attracties te vinden en kun je minigolven. Dit park kent nog veel meer leuke activiteiten (en heeft horecagelegenheden) maar daar zou ik een hele aparte blog voor moeten schrijven, zoveel is het.

Overig

Dit zijn maar een paar ideeën voor een dagje weg om je op weg te helpen, maar natuurlijk hebben we in ons land nog veel meer leuke parken, speeltuinen en boerderijen. Ik zal er nog een paar bij elkaar zetten.

  • Efteling
  • Madurodam
  • Nijntje museum
  • Speelboerderij Five Star Farm
  • Burgers Zoo
  • Plopsaland (België)
  • Kinderboekenmuseum
  • Corpus Experience

Heb je ook nog leuke ideeën of tips voor een dagje weg? Laat ze dan achter in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant