Dagje zwemmen met de kids

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Mijn twee zoontjes (en wijzelf ook) zijn dol op zwemmen. We gaan er dan ook regelmatig graag op uit om lekker een aantal uurtjes te bivakkeren in een mooi tropisch zwemparadijs. Helaas zijn vele zwembaden in de omgeving de laatste jaren gesloten maar gelukkig zijn er diverse tropische zwemparadijzen van Centerparcs op een half uur reizen bereikbaar en dat is dan ook een leuk uitstapje met de kleine mannen.

Tropisch zwemparadijs de Kempervennen

Onze favoriet is toch wel het tropisch zwembad Aqua Mundo bij het park De Kempervennen te Valkenswaard. Een klein stukje verderop heb je ook nog Het Vossenmeren (net over de grens in Belgie +/- 10km verder). Vooral vanwege de leeftijden van onze zoontjes (1 en 3 jaar) gaat onze voorkeur toch naar de Kempervennen omdat met name het peuterbad hier erg groot is en dat is dan ook een erg leuke activiteit voor de kleine mannen.

Het zwembad is van alle gemakken voorzien zodat je je gemakkelijk een dag kunt vermaken. Je hebt verschillende glijbanen waar de kleine mannen zelfstandig af kunnen en er zijn vele verschillende stukken speelgoed en fonteinen waar ze mee kunnen spelen. Daarnaast zijn meerdere grotere glijbanen en een wildwaterbaan waar vooral mijn oudste zoon al erg veel plezier in beleeft. De verschillende faciliteiten bij het zwembad Aqua Mundo zijn:

 • Wildwaterbaan
 • Kinder-doe-bad voor de kleintjes
 • Koraalbad: Leven in Zee-bad
 • Golfslagbad
 • Waterglijbanen

Zwemmen helpt bij ontwikkeling kind

Kinderen die al op jonge leeftijd leren zwemmen, maken ook allerlei andere ontwikkelingsstappen sneller. Uit onderzoek is aangetoond dat kinderen die op jonge leeftijd gaan zwemmen, heel veel verschillende vaardigheden eerder ontwikkelen dan de kinderen die dit niet doen. Deze vaardigheden helpen kinderen bij de overgang naar een formele leeromgeving op school. Daar kwamen cognitieve vaardigheden zoals knippen, kleuren en tekenen uit voort. Een mooie extra reden om leuk en leerzaam met elkaar te combineren.

Het Gezinsleven - zwemmen zwembad

Corona beperkte de mogelijkheden om te zwemmen

Wij gingen met onze oudste zoon tot een kleine anderhalf jaar geleden minimaal 2 keer per maand zwemmen maar helaas heeft Corona daar een tijdelijk einde aan gemaakt. De verschillende zwembaden zijn lange tijd gesloten geweest waardoor wij een hele tijd niet meer hebben kunnen zwemmen. Hierdoor heeft onze jongste zoon die in mei 2020 geboren is pas sinds kort voor de eerste keer kennis kunnen maken met ons favoriete zwembad Aqua Mundo. Uiteraard was hij ook helemaal in zijn element in het zwembad.

De zwembaden zijn weer geopend

Omdat wij op zoek waren naar een leuke bestemming voor de herfstvakantie kwam ik per toeval op de website van de Kempervennen terecht. Hierdoor zag ik dat we sinds enkele weken als dagbezoekers weer welkom zijn op het park. Hierop hebben wij dan direct weer kaartjes gereserveerd en zijn we lekker wezen zwemmen. Helaas is de horeca nog altijd gesloten, dit heeft dit keer niet meer te maken met de coronamaatregelen maar met een personeelstekort die mede door Corona is ontstaan, maar dat wilde de pret voor ons niet drukken.

zwembad glijbaan

Een dag zwemmen bij Centerparcs is niet goedkoop. Je kunt bij Centerparcs kiezen voor een dagkaart vanaf 11:00, een dagkaart vanaf 13:00 of een avondkaart vanaf 17:00 om de kosten eventueel te drukken. Om het zwemmen leuk en betaalbaar te maken gaan wij vaak ’s avonds, dus we gaan om 17:00 naar binnen. We gaan lekker even zwemmen, eten wat in het zwembad en zwemmen dan nog even. Het zwemmen is voor de kleine mannen erg vermoeiend waardoor ze bij de terugweg in de auto in slaap vallen.

De kaartjes voor een avondje zwemmen met zijn vieren in combinatie met de voordeelpas is zelfs nog goedkoper en kost ons € 19,-.

Neem een voordeelpas

Nadat wij al vele malen zijn wezen zwemmen bij de Kempervennen met onze oudste zoon kwamen wij erachter dat er ook een voordeelpas verkrijgbaar is. De voordeelpas geeft zoals de naam al zegt diverse voordelen wanneer je vaker dan een keer een dagje naar De Kempervennen wilt gaan. De verschillende voordelen van deze pas zijn:

 • Gratis parkeren.
 • Gratis toegang tot het park.
 • Gratis toegang tot het Strandbad.
 • 50% korting op een dagticket van de Aqua Mundo (m.u.v. feestdagen en vakantieperiodes in prijslevel E). 
 • 50% korting op een avondticket van de Aqua Mundo.
 • 50% korting op bowling van maandag t/m vrijdag. 
 • 50% korting op squash en buitentennis. 
 • 20% korting in de Fashion Store en in de Toys & Souvenirs.
 • 15% korting op uw ontbijt of diner in Evergreenz, Fuego en Nonna’s (enkel geldig voor het
   menu van de pashouder).

De kosten van deze pas zijn:

Volwassenen                          € 20,00 p.p. per jaar*
Kinderen 3 t/m 11 jaar            € 15,00 p.p. per jaar*

Dit betekent voor ons als gezin dat wij de kosten na 2 keer zwemmen al eruit hebben gehaald en dat maakt een dagje of avondje zwemmen natuurlijk een stuk interessanter met je gezin!

Vergeet je zwemvleugeltjes niet!

Er is natuurlijk niks belangrijker dan de veiligheid van je kindje! Zwemles wordt over het algemeen aanbevolen vanaf een jaar of 5/6, dit duurt nog even en daarom zijn goede vleugeltjes natuurlijk erg belangrijk. Kleine kindjes zijn snel, en kunnen daarom soms ineens uit het oog verdwenen zijn. Neem daarom geen risico’s en zorg dat je een goed zwemvest en vleugeltjes bij je hebt voor je kinderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant