Dakgoot blad vrij maken, wat is de handigste manier?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Zoals sommige van jullie wellicht al weten ben ik samen met mijn gezinnetje recent verhuist naar een nieuwe woning. We wilden voor onze kids graag wat meer ruimte (en dan voornamelijk in de tuin) en deze droom is inmiddels werkelijkheid geworden. Om onze nieuwe woning staan alleen meerdere grote bomen waardoor mijn dakgoot vol bladeren zat, dit kan tot lekkages leiden dan daarom is het belangrijk om de dakgoten op tijd schoon te maken. In onze vorige woning hadden wij hier geen last van, we woonden in een nieuwbouwwijk waar amper grote bomen te vinden waren. Nu is dit dus anders en daarom heb ik op zoek gegaan naar een handig hulpmiddel om mij hiermee te helpen.

De dakgoot schoonmaken

Op de dag dat wij de sleutel ontvingen zijn wij direct naar onze nieuwe woning toe gereden. Eenmaal aangekomen viel ons direct op dat er enorm veel bladeren in de dakgoot zaten en dit kan dus leiden tot lekkages. Gelukkig was het droog weer maar we wisten dat er voor het einde van de week regen was voorspeld en dat het dus belangrijk was om de dakgoot zo snel mogelijk blad vrij te maken.

Ik begon vrij enthousiast, ik pakte een grote ladder en begon met de dakgoot. Helaas kwam ik vrij snel tot de ontdekking dat ik er op sommige plaatsen niet bij kon komen. De overgang tussen het dak van de woning en van de garage loopt in een punt wat het enorm lastig maakt om erbij te komen. Ik zou het dak op moeten klimmen maar dat was steiler dan ik dacht en ik weet dat de kans groot is dat daar ongelukken van gaan komen. Na verschillende pogingen en na een bezoek aan de bouwmarkt had ik helaas nog geen passende oplossing hiervoor, vervolgens wees een collega van mij op de Gardena Gootreiniger in combinatie met de telescopische steel.

gardena gootreiniger

Een bezoek aan de website van Gardena

Gardena is voor mij en ik denk ook voor vele andere zo ongeveer het bekendste merk dat ik ken in tuingereedschappen en ook deze website was dan ook snel gevonden. Na een bezoek op de website heb ik contact opgenomen met een medewerker. Ik werd zeer vriendelijk geholpen door een medewerker en uiteindelijk is de bestelling geplaatst bestaande uit de Gardena combisystem Gootreiniger in combinatie met de telescopische steel. De bestelling was binnen enkele werkdagen binnen en ik kon toen dan ook direct aan de slag. Met behulp van deze twee hulpstukken kon ik een totale lengte van 5 meter overbruggen zodat ik nagenoeg overal bij kon zonder op het dak te hoeven klimmen.

Voor het gemakkelijk schoonmaken en legen van dakgoten

De Gardena combisystem Gootreiniger is ideaal voor het gemakkelijk leegmaken en reinigen van de dakgoot. De stevige borstels aan de ene kant en twee hoogwaardige kunststof schrapers aan de andere kant zorgen voor een efficiënte reiniging. Met behulp van de borstel kon ik de bladeren gemakkelijk eruit vegen, met behulp van de kuntstof schraper kan je ook gemakkelijk het viezigheid zoals het zand etc. uit de dakgoot verwijderen.

De handige is ook dat deze gootreiniger is voorzien van een wateraansluiting waardoor je gemakkelijk je tuinslang aan de gootreiniger kunt koppelen. Met behulp van wat extra water is het natuurlijk nog makkelijker om al het viezigheid uit je goot te spoelen. De gootreiniger past op alle Gardena combisystem stelen, maar met behulp van de telescopische steel heb je de mogelijkheid om tot een hoogte van 5 meter te kunnen werken.

telescoop gootreiniger

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van de Gardena combisystem Gootreiniger

Ik heb hieronder nogmaals de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje gezet:

 • Gemakkelijk in gebruik
  Je kunt de werkhoek eenvoudig met de snelsluiting aanpassen;
 • Effectieve reiniging
  De gootreiniger is voorzien van stevige borstelharen aan de ene kant en kunststof schrapers aan de andere kant. Deze twee hulpstukken zorgen voor een goede reiniging. Je kunt ook je tuinslang hierop aansluiten om de goot nog beter schoon te kunnen maken
 • Goede handgreep
  De combisystem Gootreiniger heeft een fijne handgreep waardoor je deze ook gemakkelijk zonder steel kunt gebruiken
 • Gemakkelijk te bevestigen aan de steel
  De gootreiniger is gemakkelijk te koppen aan de combisystem-producten zoals een houten steel of juist de telescopische steel. Ik heb zelf voornamelijk de telescoopsteel gebruikt vanwege de grote lengte die ik moest overbruggen
 • Veilig
  Door het gebruik van deze set hoef je niet het dak op te klimmen en kan je gemakkelijk grote stukken overbruggen. Dit soort voor een stukje persoonlijke veiligheid wat natuurlijk erg belangrijk is
 • 25 jaar garantie
  Gardena biedt zelfs 25 jaar garantie op dit product

Al met is is deze set wat mij betreft het ideale hulpmiddel wat wat mij betreft niet mag ontbreken. Het zorgt voor een stukje veiligheid en ik was dan ook verbaasd dat ze in de verschillende bouwmarkten in de buurt dit niet in het assortiment hadden opgenomen. Dit is dan ook direct voor mij de reden om deze blog te schrijven en dit met jullie te delen zodat iedereen op een veilige manier zijn dakgoten kan reinigen.

Hebben jullie wellicht nog andere handige tips die zowel wij als onze lezers kunnen gebruiken bij het schoonmaken van de dakgoot? Laat deze dan achter in de comments hieronder!

Mogelijk heb je ook interesse in onze 5 stappen om je dak te isoleren. Bekijk onze blog dan nu!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant