De Efteling, al onze tips voor een leuke dag

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Wil je een gezellig dagje weg met je kinderen? De Efteling is een van de leukste kinderuitjes van ons land! Maak onvergetelijke herinneringen in dit unieke pretpark/attractiepark en laat je betoveren door de vele attracties, sprookjes en parkshows.

Hier zijn onze praktische tips & tricks om alles uit je bezoek aan de Efteling te halen.

Tip 1: Download de gratis app

Deze is ook zeker gemakkelijk als je kinderen bij hebt, je vindt namelijk informatie over de attracties zoals de minimumlengte voor achtbanen en de huidige wachttijd. Zo kun je beslissen of je een attractie nu in wilt gaan of deze even over slaat.

Je vindt er ook de shows in terug, de plattegrond en je kunt er frietjes mee bestellen. Hiermee voorkom je dat je lang in de rij moet staan. De frietjes kun je na bestellen op een door jou gekozen tijdstip ophalen bij Station de Oost (De Hongerige machinist). Voor kinderen is er zelfs een aparte app te downloaden: de Efteling Kids app, deze zit vol met leuke spelletjes, kleurplaten en verhaaltjes uit het sprookjesbos. Erg handig voor de heen- en terugweg!

Tip 2: Boek een overnachting in het Loonsche Land

Als je hier overnacht mag je iedere dag een half uur eerder het park in dan de andere bezoekers. Bedenk goed welke attracties je als eerste wilt doen en gebruik zo de extra tijd optimaal. Ook is het fijn omdat je tussendoor even rust kunt pakken als dat nodig mocht zijn. De kamers zijn echte familiekamers waar gemakkelijk ruimte is voor 3 kinderen.

500_gallerij-hotelloonscheland1

Tip 3: Huur een wandelwagen

Je kunt zelf een buggy meenemen, maar je kunt bij de Efteling ook een wandelwagen huren. Dit kost €4,50, het zijn trekkarretjes met één zitplaats geschikt voor een dreumes of peuter. Superleuk voor de kinderen want het is weer eens wat anders.

Extra tip: neem een slot mee als je een karretje wilt huren, helaas worden ze vaak gestolen. Hoewel je op vertoon van je huurpas dan een nieuwe kunt halen, kost je dit vaak wel een half uur of meer aan wacht- en wandeltijd.

Tip 4: Vermijd de drukte

Een van de belangrijkste dingen als je naar de Efteling gaat: denk goed na wanneer je wilt gaan. Via de website van de Efteling kun je kijken hoe druk het is op een dag en jouw afweging maken. Maar met naar schoolgaande kinderen blijft het lastig plannen, dus hier wat extra tips. Kom je op tijd dan ben je vaak de grootste groep al voor, Nederlanders zijn nou eenmaal niet echt ochtend mensen en zullen in de loop van de ochtend arriveren. Begin met je favoriete attracties en loop dan door naar de achterkant van het park zodat je de mensen tegemoet loopt. Waar veel mensen starten bij het sprookjesbos, eindig jij hier in alle rust je dag.

Tip 5: Breng een bezoekje aan de sprookjesboomshow

Hoe leuk is het voor de kinderen om hun favoriete personages uit de verhalen over het sprookjesbos tot leven te zien komen? Tegelijkertijd kun je even bijkomen en de voeten en beentjes laten rusten. De show duurt ongeveer 20 minuten en sprookjesfiguren zoals Roodkapje en Wolf spelen de hoofdrol.

500_roodkapje-lente2017-5000x3333px-z-nr-15114

Tip 6: Het Pythondiploma

Hoe spannend is het voor je kind als deze voor de eerste keer in de Python durft? De Python, een achtbaan in Ruigrijk, is de oudste achtbaan van de Efteling. Het spannendste gedeelte zijn de twee loopings en de dubbele kurkentrekker. Is jouw kind zo stoer geweest dat het een ritje in de Python heeft gemaakt? Meld dit dan bij een van de medewerkers van de achtbaan, want jouw kind heeft na zo’n allereerste keer een prachtig, glimmend Pythondiploma verdient wat ze trots op school en aan opa’s en oma’s kunnen laten zien!

500_efteling-python-loopings-en-kurketrekker

Extra tip: Zijn jouw kinderen niet zo dol op spannende attracties maar wil je wel genieten van al het andere wat de Efteling te bieden heeft? Doe dan eens de speurtocht wandeling door de Efteling of volg een van de andere wandelroutes. Tijdens deze tochten lees je heel veel leuke weetjes en kom je op andere wegen dan normaal.

Tip 7: Lunchen in de Gondoletta

Hoewel deze attractie er op het eerste gezicht wellicht wat saai uit ziet is deze ideaal om een hapje te eten. Zeker op drukke dagen, waarop je toch zoveel mogelijk wilt doen is het ideaal als je dingen kunt combineren. Een rondvaart duurt ongeveer 20 minuten, genoeg tijd om even de benen te laten rusten, wat lekkers te eten en dat allemaal terwijl je de Efteling kunt bewonderen.

500_efteling-gondoletta-herfst

Tip 8: Watershow Aquanura

Ga rond sluitingstijd niet meteen naar de uitgang, want een dagje Efteling magie is niet compleet zonder een bezoekje aan watershow Aquanura. Je sluit de dag af met deze fantastische show, die dagelijks een kwartier na de officiële sluitingstijd van het park wordt uitgevoerd. Het duurt ongeveer 20 minuten.

Tip 9: Blijf eten in het Wapen van Raveleijn

Hoor je het jezelf al zeggen tegen de kinderen, kom jongens we moeten naar huis, ik moet nog koken en we moeten nog eten. Bespaar jezelf de stress en moeite en boek een diner bij Het Wapen van Raveleijn. Dit kost 30 euro inclusief drankjes. Ook bij Polles Keuken kun je nog na sluitingstijd terecht. Dit is een enorm leuk pannenkoekenrestaurant en de pannenkoeken zijn er niet duurder dan in een willekeurig ander pannenkoekenhuis. Reserveren hoeft niet, maar is wel aan te raden. Na het eten is de wandeling terug naar de auto door een bijna verlaten Efteling een hele ervaring.

500_efteling-het-wapen-van-raveleijn-487237

Extra tip: Soms zijn er in de avonden shows, vergeet ook zeker niet om even in de agenda van de Efteling te kijken want wie weet zit er wel iets leuks voor jullie tussen. Je moet wel even vooraf reserveren.

Tip 10: Foto maken geparkeerde auto

Daar sta je dan op die grote parkeerplaats al zoekend naar je auto. Na zo’n lange dag wandelen heb je echt geen zin om ook nog het parkeerterrein af te moeten struinen. Maak als je aankomt foto’s van de locatie, het parkeerterrein van de Efteling zit vol herkenningspunten. Pak aan het einde van de dag de foto erbij, dan kun je snel de auto vinden en op naar huis.

Extra tip: Besparen

We weten het allemaal, de toegangskaartjes voor een dagje Efteling zijn duur maar er zijn veel manieren om de entreekaartjes met korting te kunnen bemachtigen. Ieder jaar kun je via de Albert Heijn sparen voor een leuke korting maar via de nieuwsbrief van de Efteling krijg je ook heel vaak aanbiedingen.

Dit waren onze tips & tricks om alles uit een dagje Efteling te halen, we hopen dat je hiermee kunt genieten van een stressvrije dag vol plezier! Heb jij nog tips voor onze lezers?

Het Gezinsleven - ?c=25801&m=1823876&a=395106&r=&t=html

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant