Waarom de juiste shampoo zo belangrijk is

Wij beoordelen dit product met een:

We snappen dat je soms even niet meer weet welke shampoo je moet kiezen. Het aanbod is gigantisch: voor futloos haar, gespleten haarpunten, droog haar, hoofdroos… Welke moet je nu hebben? Toch is het gebruik van de juiste shampoo erg belangrijk. We leggen je uit waarom.

De werking van shampoo

Shampoo maakt je haar en hoofdhuid schoon. Het verwijdert onder andere talg, vet, zweet en resten van haarproducten zoals gel of haarlak. Om je haar zit een dun laagje vet, wat voor glans zorgt. Dit beschermlaagje wil je behouden, anders wordt het haar dof. En dat is precies wat een goede shampoo doet: het reinigt je hoofdhuid en verwijdert het vuil uit je haar, maar houdt het beschermende vetlaagje intact. Zo blijft je haar dus wel mooi glanzen.

Invloeden van buitenaf

Je haar krijgt gedurende de dag heel wat te verduren. Misschien gebruik je wel stylingsapparaten of producten om het in model te brengen. Die stylingproducten vormen een vettige laag om je haar heen, waardoor je het weer sneller wilt wassen. Ook als je je haar vaak aanraakt, wordt het sneller vet. De talgproductie wordt zo namelijk gestimuleerd. Overmatig kammen heeft ook niet bepaald een gunstig effect op je haar, net als blootstelling aan de zon. Het beschermlaagje van je haar bestaat uit haarschubben die de buitenste laag van iedere haar vormen. Als dit laagje beschadigd raakt door een van bovengenoemde oorzaken, krijg je droog of pluizig haar met gespleten punten. En dat wil je niet.

Agressieve stoffen

Veel shampoos reinigen te heftig, waardoor je hoofdhuid uit balans raakt. Als reactie hierop gaat het extra talg produceren. Het resultaat is dat je haar sneller vet wordt. Let bij het kiezen van een shampoo dus goed op de ingrediënten. Een stof die je liever wilt vermijden, is Sodium Lauryl Sulfaat (SLS). Deze stof zorgt voor het schuimende effect van de shampoo, maar helaas is dit best een agressieve reiniger. Ook moet je uitkijken voor alcohol, siliconen, parabenen en sulfaten. Deze stoffen kunnen het haar uitdrogen.

De juiste shampoo

Wat is dan wel een goede shampoo? Een goede shampoo moet mild genoeg zijn voor je hoofdhuid. De Revita shampoo van DS Laboratories bevat ingrediënten zoals koper peptiden, spin traps en rooibos die de hoofdhuid optimaal gezond houden. Daarnaast stimuleert deze shampoo alle haarfollikels en werkt daarmee tegen verschillende soorten haaruitval. Na een aantal wasbeurten zul je al verschil merken! Het kan zo zijn dat je de juiste shampoo gebruikt, maar dat je haar nog steeds dun en futloos is. Je zou dan eens naar haarvitamines of voedingssupplementen zoals DHEA kunnen kijken. Dit kan ook bijdragen aan een mooie, volle bos haar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant