Hoe kies ik de juiste zorgverzekeraar voor mij?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Vind jij het ook zo moeilijk om de juiste keuze te maken voor de juiste zorgverzekeraar? En als je dan eindelijk een keuze hebt kunnen maken voor een verzekeraar dan moet je nog een keuze maken tussen de vele verschillende verzekeringspakketten. In deze blog ga ik je enkele tips geven die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Bezoek een vergelijkingssite voor zorgverzekeraars

Als je door de bomen het bos niet meer ziet is het wellicht slim om te starten met het bezoeken van een vergelijkingssite voor zorgverzekeraars. Hier zie je alle verschillende aanbieders bij elkaar staan en zo kan je dan ook gemakkelijk prijzen vergelijken. Het voordeel van een vergelijkingssite is dat deze ook klantervaringen delen (in de vorm van een beoordelingscijfer) waardoor je gemakkelijker een goede keuze voor jezelf kunt maken. Zorgverzekeringen vergelijken met behulp van een vergelijkingssite is een gemakkelijke manier om te kijken wat het beste bij je past.

Maak een wensenlijstje

Om de juiste zorgverzekering voor jouw persoonlijke situatie te kunnen zoeken is het belangrijk dat je een lijstje maakt met de gewenste dekkingen. Heb je bijvoorbeeld last van een slechter gebit dan is het natuurlijk extra belangrijk dat je een goede tandartsdekking hebt of wanneer je last hebt van rugklachten dan kan bijvoorbeeld de dekking voor een fysiotherapeut erg belangrijk zijn. Als je een lijstje hebt gemaakt met alle zaken die voor jou of jouw gezin van belang zijn maakt dit de keuze gemakkelijker voor de juiste zorgverzekeraar.

de juiste zorgverzekeraar tandarts

Controleer de verschillende aanvullende verzekeringen

De basisvergoeding van een zorgverzekering is voor iedereen gelijk, maar de aanvullende verzekering kan per zorgverzekeraar nogal verschillen. Wij hebben bijvoorbeeld al eens eerder een artikel geschreven over plaswekker vergoedingen, de Dryly plaswekker wordt bijvoorbeeld maar door 72% van alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed.

Als je de juiste aanvullende zorgverzekeringen wilt selecteren is het handig als je een lijstje hebt gemaakt met welke extra eisen jij hebt voor een zorgverzekeraar. Wat krijg je precies, wat ontbreekt er nog en wat zijn de eventuele bijkomende kosten? Bij de ene verzekering worden bijvoorbeeld maar een beperkt aantal behandelingen bij de fysiotherapeut en bij de andere juist alles.

Doe navraag bij familie en vrienden

Het is natuurlijk ook altijd aan te raden om even rond te vragen bij eigen familie en vrienden wat zij voor ervaringen bij hun betreffende zorgverzekeraar hebben. Dit kan je een vertrouwd gevoel geven bij het maken van de juiste keuze. Ook kan het erg interessant zijn om te vragen naar de redenen waarom ze voor deze betreffende zorgverzekering hebben gekozen.

Soms kies je puur vanwege de prijs van een verzekering maar goedkoop kan ook duurkoop zijn. Hoe is bijvoorbeeld de bereikbaarheid van jouw verzekeraar? Als er iets is en je wil een second opinion dan is het fijn als je zo’n verzekeraar kan opbellen en kan kijken wat je nodig hebt. Ook zijn er voldoende online websites waarop je reviews kunt terugvinden van klanten over de verschillende zorgverzekeringen.

de juiste zorgverzekeraar kiezen fysio

Wat zijn de maandelijkse kosten van je zorgverzekeraar?

Van nature zijn wij bij het maken van de juiste keuze vaak vooral gefocust op de maandelijkse prijs die we moeten betalen. Laat je daar niet te veel door afleiden want het is veel belangrijker of jouw zorgverzekering voldoet aan jouw eisen en wensen. Dekt mijn verzekering wel alles wat ik nodig heb? Het zou bijvoorbeeld erg vervelend zijn als je net een kleine maandelijkse besparing denkt te realiseren maar dat je na een bezoek aan de tandarts ineens een flinke rekening gepresenteerd krijgt.

Onze tip is dan ook dat je ervoor zorgt dat je goed bent voorbereid, maak een duidelijk lijstje met eisen en wensen voordat je een keuze gaat maken.

Heb jij nog tips en trucs over hulp bij het kiezen van de juiste zorgverzekering? Of wil je juist jouw ervaringen met ons delen? Laat dan een comment achter onder deze blog.

Mogelijk heb je ook interesse in onze blog over 5 handige verzekeringen voor zelfstandig ondernemers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant