De lekkerste koffie

Wij beoordelen dit product met een:

De afgelopen maanden heb ik ontzettend veel gezocht naar lekkere koffie. Het meest lastige is dat om die keuze echt goed te kunnen maken ik al een keuze dien te maken welk apparaat het beste bij mij past. Als je daar meer over wilt weten lees dan “hoe kies ik een koffiezetapparaat”.

Mijn keuze is een volautomatische bonenmachine geworden waarbij je gebruik maakt van verse koffiebonen. Deze keuze leidt dan weer tot een volgende beslissing. Welke bonen heb ik nodig? Na flink wat proefpakketjes verder te zijn, werd ik vooral aangenaam verrast door de duurzame koffie van Medellin Secret.

Cupping score

Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel van lekkere koffie houd, maar ik nog geen idee had hoe je een goede koffie beoordeeld. Op de startpagina van Medellin secret wordt uitgelegd dat een cuppingscore voor het beoordelen leidend is. Dat wordt dan gecombineerd met een uitleg over de verschillende smaaksoorten die de koffie bevat en waarvoor de gekozen boon het beste gebruikt kan worden. De boon is in vier verschillende malingen verkrijgbaar zodat liefhebbers die snelfiltermaling willen gebruiken dat ook mogelijk is.

Koffiesmaak

Ik word ontzettend gelukkig van twee typen smaken; de Latte Machiatto met siroop en de wat sterkere soorten vaak aangeduid als dark roast. Ik ben zodoende uitgekomen op de La Candelaria Guatemala. Binnen deze smaak heb ik de lekkere chocoladesmaak die ik heerlijk vindt in een Latte Machiatto en als ik normale koffie zet toch een lekkere sterke bak.  Bij het beschrijven van de koffie geven ze aan waar deze boon het beste voor geschikt is, omschrijven ze de smaaktonen en leggen ze uit waar de koffiesoort vandaan komt.

Het Gezinsleven - medellin secret koffie la candelaria

Transparant

Naast de lekkere smaak ben ik toch ook wel erg gecharmeerd geraakt door het verhaal wat hoort bij deze specialties van Medellin. Er zijn 3 plantages waar deze geteeld wordt en de samenwerking is dan ook rechtstreeks met de boer zelf. Op verschillende pagina’s heb ik ook gelezen over deze samenwerking en noemen ze de boeren en hun plantages ook waardoor ze toch wel erg transparant zijn over de manier van werken. Daarbij lees ik dat ze inmiddels al sinds 2006 deze samenwerking met de boeren hebben wat ook wel veel vertrouwen geeft in de manier van werken.

In deze manier van werken vind ik het ook erg interessant om te lezen hoe een proces eigenlijk verloopt. Op de over ons pagina schrijven ze in een aantal bulletpoints hoe dit proces verloopt en zoals ze het zelf zo mooi omschrijven “van zaadje tot kopje koffie”.

Verschillende koopopties

Medellin Secret is op diverse websites te bestellen en is ook verkrijgbaar bij de Sligro. Wat ik erg prettig vind is dat ze de trouwe koper nog extra willen belonen door op hun website te werken met een abonnement. Daar koop je in een grotere hoeveelheid en krijg je nog eens een extra 5% korting op je bestelling.

Daarnaast bieden ze op hun eigen website ook limited edition aan die ze als extratje toevoegen in hun eigen bonenassortiment. Zal ik zeker een keer gaan proberen, maar ik ben vooral blij dat ik een koffieboon heb gevonden die mij de heerlijke smaak geeft waar ik zowel mijn Latte Macchiatto als mijn reguliere sterkere koffie kan zetten en het allebei erg lekker vindt.

Mocht je net als ik graag proberen om te ervaren welke soort het beste bij jouw smaak hoort dan hebben ze meerdere proefpakketten samengesteld om je daarin te ondersteunen zonder dat je een heleboel extra kosten hoeft te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant