De leukste activiteiten voor het hele gezin tijdens de kerstvakantie

Wij beoordelen dit product met een:

Tijdens de kerstvakantie is het voor veel ouders weer een hele uitdaging om de kinderen maar liefst twee weken lang te vermaken. Uiteraard vallen er al een aantal dagen weg, zoals 1e en 2e kerstdag en ook zullen oud- en nieuwjaarsdag geen probleem zijn. Toch zien we dat het de dagen daarom vaak wat rommelig is in huis en veel ouders geen idee hebben waar ze met de kinderen heen moeten. Nadat ze het hele jaar hard  hebben gewerkt en hun kerstattenties van de werkgevers en eventueel klanten in ontvangst hebben genomen, willen deze meesten even helemaal niets. Gelukkig is er  genoeg leuks te bedenken om met je gezin te genieten van de quality time die jullie hebben. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je nu!

Schaatsen

Wat is er beter dan genieten van de frisse buitenlucht terwijl je gezellig met je familie schaatst? Veel steden hebben tijdelijke ijsbanen opgezet tijdens de kerstperiode, dus zoek er een bij jou in de buurt en haal die schaatsen maar uit het vet! Of je nu een beginner bent of een ervaren schaatser, dit is een activiteit die voor iedereen leuk is en dus ook bij uitstek geschikt is voor het hele gezin. Het voordeel aan deze ijsbanen, is dat ze zijn voorzien van kunstijs en je er dus ook, wanneer het niet vriest, gewoon op kunt schaatsen. Handig is wel om even goed te kijken of er ook hulpmiddelen zoals stoeltjes aanwezig zijn voor de kids, aangezien de pret anders snel voorbij is als ze niet normaal kunnen schaatsen.

Kerstmarkten

Wie aan kerst denkt, denkt natuurlijk ook direct aan de vele gezellige kerstmarkten die er weer zijn. Niet alleen super leuk met het gezin, maar ook ideaal voor een eventuele werkgever die nog zijn of haar kerstpakketten moet samenstellen, om wat inspiratie op te doen. Alhoewel online kerstpakketten bestellen voor het personeel tegenwoordig ook heel gemakkelijk is, kun je op deze manier wel alvast nadenken over hoe je het hebben wilt. Wandel langs kraampjes vol handgemaakte ambachtelijke producten, geniet van de sfeervolle verlichting en proef natuurlijk ook de heerlijke winterse lekkernijen onder het genot van een glaasje glühwein voor de volwassenen. Veel kerstmarkten bieden ook leuke faciliteiten voor kids, zoals een draaimolen of een ritje in de arrenslee. Dus wil jij helemaal in kerstsfeer komen met je gezin, dan is de kerstmarkt de place to be!

Samen knutselen en decoreren

Zijn jullie als gezin lekker creatief en houd je van de buitenlucht? Dan is dit de perfecte combinatie om je goed te kunnen vermaken op bijvoorbeeld een druiligere dag. Hoe leuk is het om met z’n alles het bos in te gaan en daar bladeren, eikels en allerlei andere dingen te verzamelen om er vervolgens een kijkdoos of andere leuke creatie mee te maken? Het leuke hiervan is, dat je er direct even uit bent en ook meteen iets leuks hebt waar zowel de kinderen als de ouders zich prima een paar uur mee kunnen vermaken. Let overigens wel goed op wat je meeneemt, aangezien een paar paddestoelen natuurlijk niet helemaal de bedoeling is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant