De perfecte zonnebril bij jouw outfit!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

De zon schijnt weer, we hebben tot op heden een erg mooi voorjaar gehad en daarvoor mag de zonnebril weer uit de kast komen. Eindelijk is de corona weer voorbij en kunnen we weer extra genieten van het mooie weer op het terras, een mooie en goede bril is dan ook zeer gewenst! In deze blog ga ik je meer vertellen over de perfecte zonnebril voor bij je outfit, waar je op moet letten en hoe je je maat het beste kunt bepalen.

Waarom een zonnebril?

Een zonnebril biedt de juiste bescherming voor je ogen tegen het felle licht. Tijdens een heerlijke wandeling, een leuke fietstocht of juist voor als je heerlijk zit te genieten op een mooi terras. Als we naar de afgelopen dagen/weken kijken is de bril haast onmisbaar geworden, het was heerlijk warm en zonnig weer waardoor het erg prettig is om een goede zonnebril bij je te hebben.

Elk jaar bij de eerste zonnestralen zoek ik snel weer mijn zonnebril op van het afgelopen jaar. De grote vraag is dan of deze nog mooi staat of is deze nog in een goede conditie? In het verleden ben ik ook regelmatig en bril verloren op bijvoorbeeld een festival, het is daarom ook altijd maar de vraag of ik nog een zonnebril heb. Mijn grote les in deze is dan ook om niet meer mijn beste bril te dragen als ik naar een festival ga.

Een zonnebril levert een mooie bijdrage aan je outfit, naast de mooiste sneakers maakt een leuke bril deze toch wel af. In deze blog geef ik je tips voor het uitzoeken van een nieuwe zonnebril en vertel ik je hoe je je maat het beste kunt bepalen.

zonnebrillen vierkant model

Hoe kies ik de juiste zonnebril?

Net als bijvoorbeeld sneakers, zijn zonnebrillen in talloze kleuren, modellen en stijlen verkrijgbaar. De keuze voor de juiste zonnebril voor jou is dan ook niet altijd even makkelijk. Naast smaak, kunnen bepaalde factoren zoals de vorm van de glazen jou helpen bij het maken van de juiste keuze. Elk gezicht is namelijk uniek, we kunnen deze onderverdelen in vier categorieën: rond, rechthoekig, hartvormig en ovaal. Ik ga je hierover meer uitleg geven om je op weg te helpen naar de juiste keuze voor de perfecte zonnebril.

zonnebrillen vierkant

Een rond gezicht – kies voor een hoekig model

Een rond gezicht is ongeveer even lang als dat deze breed is, heeft een ronde kaak en voorhoofd. Een zonnebril die breder is dan je hoofd zal je dan vaak ook ontzettend goed staan. Daarnaast is een bril met hoekige en rechte lijnen dan vaak erg mooi omdat dit zorgt voor extra contrast. Ik heb zelf ook een rond hoofd en ik heb daarom zelf deze zomer gekozen voor de Rayban Clubmaster.

Een rechthoekig gezicht – kies voor een rond model

Als je wat meer uitgesproken jukbeenderen, een breed voorhoofd en/of een hoekige kaak hebt adviseren wij je om te kiezen voor een ronder model. Door de rechte lijnen in je gezicht staan zonnebrillen met een rond- of vlindervormig model (Cat Eye) je namelijk het beste.

zonnebrillen modellen

Een hartvormig gezicht – kies voor een rond model

Een hartvormig gezicht herken je aan de hoge jukbeenderen en een smallere kin. Een hartvormig gezicht is breder bij het voorhoofd en wordt geleidelijk smaller richting je kin. Ook bij een hartvormig gezicht is het beter om te kiezen voor een ronde zonnebril, deze verzacht namelijk de hardere gezichtscontouren.

Een ovaal gezicht – Ga voor een grote bril

We hebben dan ook nog het gezicht met een ovale vorm. Deze is dan ook langer en evenwichtig in verhouding. Een mooie grote bril zouden je dan ook perfect staan.

zonnebril groot

Hoe bepaal ik de maat van mijn zonnebril?

Als je de juiste maat wilt bepalen van een zonnebril hebben we een handige truc voor je, gebruik je bankpas! In dit geval gebruik je je pas dus niet om af te rekenen maar voor het bepalen van de juiste maat van jouw bril. Hieronder zie je hoe je je maat kunt meten:

  1. Pak een bankpas of creditcard.
  2. Ga voor een spiegel staan en plaats de bankpas met de lange zijde (van boven naar beneden) op de brug van je neus en onder je wenkbrauw.
  3. Als de rand van de kaart verder uitsteekt dan de rand van het oog, heb je een kleine maat, maat S
  4. Als de rand van de kaart eindigt aan de buitenste rand van het oog, heb je een middelgrote maat, maat M
  5. Als de rand van de kaart eindigt voordat de buitenste rand van jouw oogrand eindigt, heb je een grote maat, maat L

Heb je nog andere handige tips voor onze lezers voor het uitzoeken van de perfecte zonnebril? Laat deze dan achter in de comments hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant