De top 3 leukste steden van België!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Heb je zin om er eens lekker tussenuit te gaan maar heb je geen zin om het vliegtuig in te stappen of lang in de auto te zitten? Kies dan voor België! Onze zuiderburen hebben ontzettend gave steden waar van alles te zien is. Vaak verstaan ze goed Nederlands en Engels en misschien nog wel het belangrijkste ze verstaan de culinaire kunst als geen ander. Voor jou hebben wij onze top 3 leukste steden van België op een rijtje gezet.

Onze top 3 leukste steden van België

Deze lijst is gebaseerd op de bezienswaardigheden, sfeer en het (winkel)centrum. Natuurlijk hebben we ook gekeken naar de mogelijkheden om te winkelen en of er genoeg smaakvolle restaurants te vinden zijn! De top 3 leukste steden van België ziet er als volgt uit:

  1. Brugge
  2. Antwerpen
  3. Gent

Gent

De derde plek in onze top 3 leukste steden van België is voor de mooie stad Gent. Maar daarom niet minder de moeite waard! Gent is een oergezellige studentenstad waar je heerlijk kunt winkelen. In de avonduren zijn er meer dan voldoende biercafés of romantische restaurants om de avond door te brengen. 

Vergeet niet om voldoende tijd vrij te maken voor de karakteristieke cultuurhistorische bezienswaardigheden. Denk aan het bezichtigen van de Sint-Bataafskathedraal of beklim samen de Belfort-toren om op een hoogte van 83 meter de stad van boven te bewonderen!

Een andere niet te missen activiteit is de boottocht over de Leie. Hoewel dit wel erg toeristisch klinkt, zie je Gent op deze manier echt van een andere kant. Wat is er trouwens mooier dan van de zon genieten op een bootje en Gent te bewonderen. Het is ook erg leerzaam voor de kinderen, want je leert ontzettend veel over de geschiedenis van de stad. 

Antwerpen

Op plek 2 van onze lijst met leukste steden van België vinden we Antwerpen. De stad ligt van deze 3 het dichtst bij de Nederlandse grens, maar heeft zoveel te bieden!

Kom je met de trein? Dan val je meteen met je neus in de boter! Dit is namelijk één van de mooiste stationsgebouwen van Europa en daar heeft ze haar bijnaam aan te danken: spoorwegkathedraal. Als je niet met de trein komt raden we je toch aan om een kijkje te nemen bij dit indrukwekkende gebouw.

Loop vooral ook eens naar de Grote Markt, dit centrale plein is het gezelligste punt van de stad. Met prachtige oude gildehuizen, leuke terrasjes en de Brabofontein. Aan de Grote Markt ligt het zestiende-eeuwse Stadhuis van Antwerpen, ook wel bekend als een van mooiste renaissancegebouwen van de Lage Landen.

Als je over de stad heen kijkt valt je direct de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal van Antwerpen op. Met een toren van 123 meter steekt deze boven de hele binnenstad uit. Deze kathedraal heeft een bijzonder verleden waarin hij meerdere malen is afgebroken en opnieuw opgebouwd. Ook het interieur is niet meer oorspronkelijk want deze is zestiende-eeuwse beeldenstorm vernield.

Shopaholics kunnen ook goed uit de voeten in Antwerpen, de nummer 2 uit onze leukste steden van België. Deze stad biedt ontzettend leuke winkels en een uitdagend en uitgebreid winkelgebied. De Meir is natuurlijk het centrale startpunt als je van lekker winkelen houdt en als jij je man krijgt overgehaald natuurlijk. Vergeet niet dat Antwerpen is opgedeeld in een aantal winkelzones, dus naast de Meir kun je ook eens rondkijken in de Wilde Zee of Quartier Latin. Veel winkelplezier!

Brugge

De winnaar van onze lijst met leukste steden van België is Brugge! Deze stad ademt sfeer, romantiek en gezelligheid. Het is daarmee de perfecte stad voor een romantisch weekendje weg met je partner máár is zeker ook geschikt voor een uitje met kinderen! De vele historische elementen maken het bij uitstek de ideale stad om je kinderen wat cultuurhistorische kennis bij te spijkeren zonder dat het saai wordt. Want zeg nou zelf, de aaneenschakeling van sfeervolle straatjes, bruggetjes over het water en prachtige uitzichten maken dit toch met recht een van de leukste steden van België!

Brugge staat bekend als bierstad en wordt ook wel eens één van de biersteden van de wereld genoemd! Vergeet daarom vooral niet een bezoekje te brengen aan Brouwerij De Halve Maan bekend van onder andere het Brugse Zot en ook Café ’t Poatersgat is een aanrader. In deze kelder vind je een groot scala aan bieren en kun je naar hartenlust proeven.

Ook in Brugge is het aan te raden om te genieten van een heerlijke rondvaart. Brugge wordt niet voor niets het Venetië van het noorden genoemd! Met een bootvaart van een half uur kun je de stad vanuit het water bewonderen en leren de kinderen veel over de geschiedenis en ontstaan van de stad. Vergeet ook zeker niet om het prachtige museum het Historium te bezoeken. Dit museum neemt je op interactieve wijze mee naar het Brugge in de Gouden Eeuw en dat doen ze niet zomaar… Je krijgt werkelijk het idee dat je er zelf bij was!

Brugge heeft net als Gent haar eigen Belfort die je kunt beklimmen om na 366 treden een van de leukste steden van België van boven te bewonderen. De Basiliek van het Heilig Bloed is een andere aanrader die je zeker gezien moet hebben. Let wel op want jaarlijks vormt het reliekschrijn van het Heilig Bloed (het belangrijkste stuk in deze kerk) het middelpunt van de Heilig Bloedprocessie die met Hemelvaartsdag wordt gehouden. De drukte op die dag kun je maar beter mijden. 

Wat vind jij van onze top 3 leukste steden van België?

Ga jij na het lezen van dit artikel op bezoek bij onze zuiderburen? Wil je meer weten over de andere uitjes die je kunt maken met of zonder kinderen, we hebben er hier nog veel meer beschreven. Heb jij nog steden die missen in onze top 3 leukste steden van België dan horen we dat graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant