De tulpenvelden bezoeken

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

De oerhollandse tulp uit Nederland… of toch niet. Hoewel we bekend staan om onze tulpenvelden komt deze mooie bloem toch echt uit Azië. Toch zijn de tulpenvelden ieder voorjaar een van de meest bezochte plekken van Nederland, vooral door buitenlandse toeristen worden ze massaal bezocht. Ik vind dat niet zo gek, die bloeiende tulpenvelden zijn een fantastisch mooi plaatje om vast te leggen. 

Onze ansichtkaarten staan er vol mee, de tulp is één van de internationale symbolen voor Nederland omdat het ons belangrijkste exportproduct is. Een tulp staat symbool voor gebed, toewijding, onderzoek, inkeer en natuurlijk als verklaring van de liefde. Benieuwd waar de mooiste tulpenvelden van Nederland liggen? Lees dan snel verder.

Bollenstreek

Ons Nederlandse klimaat is perfect voor de tulpenteelt. De bloembollen houden van de koude nachten en hebben een koude winter nodig om optimaal te kunnen groeien. Ze voelen zich het meeste thuis op de zandgrond net achter de duinen, hier is dan ook de bollenstreek ontstaan. 

Het tulpenseizoen 

Hoewel de tulpen het hele jaar in de winkel liggen, is er ook een periode bij dat dit tulpen zijn die in de kassen zijn gekweekt. De beste kans om de mooiste tulpenvelden te zien is van half april tot begin mei. 

Waar liggen die prachtige tulpenvelden?

Traditioneel wordt in de lente in de Keukenhof in Lisse een expositie gemaakt van miljoenen tulpen. Hier komen tot wel 1,5 miljoen bezoekers op af waarvan wel 75% toeristen zijn. Hoewel de Lisse bijzonder bekend is bij toeristen is dit zeker niet het mooiste tulpen tafereel in Nederland.

Traditionele tulpenvelden

Deze toeristen gaan vaak ook langs bij de traditionele tulpenvelden langs de duinen van Zuid-Holland, in de kop van Noord-Holland en bij de West-Friese polders. Hoewel je hier prachtige tulpenvelden kan vinden, bijvoorbeeld bij Breezand, Hoorn, Andijk, Enkhuizen en Bovenkarspel, zijn dit zeker niet de mooiste tulpenvelden van Nederland. 

In de kop van Noord-Holland vind je ook het land van Fluwel, dat ligt midden tussen alle tulpenvelden. Het land van Fluwel is een speel- en avonturenparadijs in Sint Maartenszee. Hier kun je heerlijk klimmen en klauteren in de speeltuin of het klimparcours. In dit park kan je daarnaast ook de Dutch Tulip Experience bewonderen, hier lees je alles over de oorsprong van de tulpen en hoe de tulp het icoon van Nederland is geworden.

Noordoostpolder

Hou je van hele grote uitgestrekte vlaktes met tulpen, dan kun je beter naar Flevoland gaan, met name in de Noordoostpolder. Hier vind je ruim 2.000 hectare aan tulpenvelden. In dit gebied kun je op allerlei manieren genieten van het prachtige uitzicht dat de tulpenvelden bieden en wat het Nederlands landschap zo uniek maakt. Het feit dat Nederland zo vlak is maakt de uitgestrekte tulpenvelden extra bijzonder.

Denk bijvoorbeeld eens aan de tulpenroute, deze kun je zowel met de auto als met de fiets afleggen en brengt deze 100 kilometer lange route je langs 1.000 hectare aan tulpenvelden. Twijfel je nog of je dit wel mooi genoeg vindt? Dan helpt dit feitje je misschien wel een handje: volgens National Geographic is de tulpenroute een van de mooiste autoroutes van de wereld! Ben je overtuigd? Start dan je route bij het Tulpeninformatiecentrum, gelegen aan het Wrakkenpad 2 in Creil!

Bollenstreek

In de Bollenstreek vind je het bekende Keukenhof in Lisse, maar dat is niet alles. In deze regio zijn verschillende wandelingen en fietstochten uitgezet. Van ritten van 40 kilometer tot een route rondom Lisse van 5 kilometer.

In deze streek vindt ook jaarlijks het Bloemencorso plaats. Deze rijdende optocht met verschillende praalwagens versiert met bloemen rijdt van Noordwijk naar Haarlem. Het is een prachtig en kleurrijk tafereel. Vervolgens staan de praalwagens een dag tentoongesteld op de Grote Markt in Haarlem. 

Daarnaast vind je in de Bollenstreek Museum de Zwarte Tulp, dit museum ligt in het centrum van Lisse. Hier wordt 500 jaar geschiedenis van de Bollenstreek verteld en uitgelegd hoe ze vroeger de werkzaamheden op het land uitvoerde. Ze nemen je ook mee in de manieren waarop de tulpensoorten worden ontwikkeld en de kunst waarin de tulpen terug te zien zijn. Denk daarbij aan de mooiste schilderijen, prenten, glas, porselein, zilver en andere kunstwerken. Een bijzondere ervaring waardoor je de schoonheid van deze Hollandse bloem nog wat meer gaat waarderen.

Tulpenvelden vanuit de lucht

Wil je er echt een onvergetelijke ervaring van maken? Bekijk dan de tulpenvelden per helikopter of met een luchtballon. Want vanaf de grond zijn ze al geweldig, maar bedenk je eens hoe indrukwekkend ze vanuit de lucht zijn. De vluchten zijn behoorlijk uniek want er zijn maar weinig aanbieders en de vluchten vinden maar een paar dagen per jaar plaats! Zorg dus dat je tijdig boekt om verzekerd te zijn van een plaats! 

Wil je iets meer tijd nemen om van de tulpenvelden vanuit de lucht te genieten? Kies dan voor een luchtballonvaart. Er is dan natuurlijk geen vaste route, want je bent afhankelijk van de wind, maar met de honderden hectares tulpenvelden is de kans groot dat je volop kan genieten van het prachtige uitzicht vanuit de lucht! Een luchtballon vaart duurt al snel een uur en daarmee kun je langer genieten van het uitzicht als met de gemiddelde helicopter vlucht. Ook hier geldt: de beschikbaarheid is beperkt dus zorg dat je er snel bij bent!

Tulpen in eigen tuin

Je hebt verschillende soorten tulpen die geschikt zijn voor in je eigen tuin. Een tulp geeft direct kleur een aan nog grauwe voorjaarstuin. Je koopt ze in september – december en plant ze voor de eerste nachtvorst. Je kunt zo gewoon overal tussen je voorjaarsbloeiers en vaste planten zetten. Ik zelf vind het leuk om verschillende bosjes bloembollen te planten. Dat geeft een speeleffect en zo kun je genieten van alle verschillende soorten en kleuren. 

Zoals je hebt kunnen lezen is een bezoekje aan de tulpenvelden in Nederland zeker de moeite waard. Deze bijzondere bezienswaardigheid die maar één keer per jaar te beleven valt is uniek! Nog een laatste tip: het is een prachtige plek om foto’s van de kinderen te maken, de tulpen op de achtergrond vormen direct een vrolijke en kleurrijk tafereel. Dus trek je mooiste kleren aan, zorg voor een fotocamera en ga samen op pad voor een dagje uit tussen de tulpen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant