Plaswekker, dé oplossing tegen bedplassen

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Bedplassen is een veelvoorkomend probleem bij kinderen tot en met de 14 jaar oud, de plaswekker is dé oplossing tegen bedplassen. Gemiddeld heeft zelfs 15% van alle kinderen binnen deze leeftijdsgroep last van bedplassen en dat kan enorm vervelend zijn voor zowel je kindje als voor de ouders. Je kindje kan daardoor zijn zelfvertrouwen verliezen en durft niet meer bij vriendjes of vriendinnetjes te slapen. Daarnaast wordt je als ouder vaak gewekt door een verdrietig kind en moet je ’s nachts een bed verschonen en je kind helpen wassen.

De plaswekker

Sinds kort ben ik erachter gekomen dat het probleem bedplassen zo enorm groot is. Het valt me ondanks de grote van dit probleem op dat er nooit over wordt gesproken en dat er een soort taboe over heerst. Na wat research liep ik aan tegen een wetenschappelijk bewezen methode genaamd de plaswekker welke een oplossing kan bieden tegen dit vervelende probleem.

Na wat verdere online research ben ik drie verschillende spelers tegengekomen: Dryly®, Urifoon en Rodger. Urifoon en Rodger zijn twee gevestigde merken die al enorm lang actief zijn op de markt. Dryly daarentegen is een nieuwere speler op de markt van de incontinentie / plaswekkers. Dryly is opgericht in 2019 en is gestart met een nieuwe plaswekker gefocust op de beleving van het kind.

Dryly heeft een vrolijk concept ontwikkeld met allerlei speelse elementen zoals de Panda knuffel die “Wizzu” genoemd wordt en de mobiele app waarin spelelementen zijn verwerkt voor je kindje. Door deze speelse elementen wordt je kindje volgens Dryly beter gemotiveerd en is de gemiddelde doorlooptijd om van het bedplassen af te komen teruggebracht van 12-16 naar 6-8 weken.

Bedplassen

Bedplassen is een groot probleem voor kinderen en hun ouders. Het is simpelweg heel erg vervelend om s’ochtends nat in bed wakker te worden. Onderzoek wijst uit dat kinderen veel last hebben van bedplasproblematiek. Ze durven niet meer te logeren en schamen zich voor hun gedrag. Ouders hebben vaak het gevoel dat ze falen of dat hun kind misschien een beetje lui is. Maar bedplassen is niet Iets dat je zomaar stopt. Het is dus voor kinderen én ouders frustrerend.

Voor wie is de plaswekker

De plaswekker is voor kinderen die problemen hebben met bedplassen, maar ook voor kinderen die zindelijk willen worden. Kinderen die van luiers af willen. De plaswekker heeft als doel ouders en kinderen te helpen met incontinentieproblemen. De meeste kinderen zijn tussen de 3 en de 14 jaar oud. Voor de jongere kinderen heeft Dryly bijvoorbeeld leuke vrolijke broekjes ontwikkeld met printjes en voor de wat oudere kinderen effen broekjes zonder logo of bijzonderheden. Ook heeft Dryly voor de jongere kinderen de wekker in een pandaknuffel genaamd ‘Wizzu’ verstopt. Wizzu moet het vriendje zijn van je kindje.

De plaswekker app is voor zowel kinderen, als ouders. Het is de bedoeling dat je als ouder samen met je kind de app gebruikt. Oudere kinderen kunnen ook zelf de app installeren en gebruiken. De app is voor alle telefoons bruikbaar.

Hoe werkt een plaswekker?

Een plaswekker is een hulpmiddel om ’s nachts droog te blijven. Het bestaat uit een speciaal plaswekkerbroekje en een alarm. Als er plas in het broekje komt, gaat het alarm af om je wakker te maken. Dan moet je opstaan en naar de wc gaan om te proberen of er nog meer plas komt. In het begin zul je wakker worden en nog flink nat zijn. Het is de bedoeling dat je steeds eerder wakker wordt, zelfs voordat de wekker afgaat. Zo leer je in je slaap te voelen dat er een plas aankomt en dat je moet gaan plassen op de wc.

Uiteindelijk lukt het de meeste kinderen om door te slapen zonder nog te gaan plassen, omdat ze geleerd hebben om het signaal van een volle blaas te herkennen. Als de blaas groot genoeg is hoef je niet naar de wc, maar kun je de plas opsparen tot de ochtend. Hiervoor is wel tijd nodig, dus houd er rekening mee dat dit een aantal weken kan duren. De training duurt in principe ongeveer 4 maanden.

Het Gezinsleven - Dryly plaswekker

Belangrijk aspect bij de plaswekker is het positief belonen van je kind. Het probleem is vervelend een positieve benadering zorgt er mede voor dat het kind de motivatie blijft houden om van het probleem af te komen. Spreek bijvoorbeeld af dat er een beloning staat wanneer je kind een week droog blijft. Je kan hier bijvoorbeeld denken aan een uitstapje naar een speeltuin of een spelletjes avond.

Als beste uit de test

Na wat zoekwerk voor meer informatie over de plaswekker kwam ik op de website bedwettingalarm.com terecht. Dit is een vergelijkingswebsite welke diverse verschillende plaswekkermerken test en daar reviews over plaatst. De plaswekker van Dryly kwam op deze website als beste uit de test, vandaar dat wij dus ook voor de Dryly plaswekker hadden gekozen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant