Waarom overstappen naar dubbel glas HR++ de beste keuze is voor jouw huis!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Zoals ik jullie al eerder heb verteld zijn wij recent verhuist naar een nieuwe woning. Ons nieuwe huis is uit 1979 en was nog voorzien van enkel glas en deze wilde wij natuurlijk zo snel mogelijk vervangen voor dubbel glas. Het vervangen van enkel glas door dubbel glas HR++ is een investering die zichzelf op termijn terugverdient. Niet alleen draagt het bij aan een beter milieu door energiebesparing, het zorgt ook voor meer comfort in huis en verhoogt de waarde van je woning. In deze blog vertel ik je meer over waarom overstappen van enkel glas naar dubbel glas HR++ een verstandige keuze is en wat er allemaal bij komt kijken.

Enkel glas versus dubbel glas

Enkel glas is de standaard in oudere woningen en heeft ook een lage isolatiewaarde. Hierdoor gaat er veel warmte verloren en stijgt de energierekening, dit hebben wij dan ook aan den lijve ondervonden. De verwarming stond continu roodgloeiend en mijn gasverbruik was dan ook extreem hoog. Dubbel glas HR++ bestaat uit twee glasplaten met daartussen een isolerende gaslaag en een warmtereflecterende coating. Dit zorgt voor een hogere isolatiewaarde en minder warmteverlies, wat resulteert in een lagere energierekening.

Wat is HR++-glas?

HR++-glas is de meest gekozen variant van dubbel glas. Dit komt omdat HR++-glas een hoge isolatiewaarde heeft en daardoor beter isoleert dan standaard dubbel glas. HR++-glas heeft een U-waarde van 1,1 W/m²K en is hierdoor een energiezuinige keuze. Ook heeft HR++-glas als voordeel dat het geluid van buitenaf dempt en dat het veiliger is dan enkel glas.

Kosten

Het vervangen van enkel glas door dubbel glas HR++ brengt kosten met zich mee. Gemiddeld kost het vervangen van dubbel glas HR++ tussen de € 100 en € 150 per m². Het exacte bedrag is afhankelijk van het soort glas en de grootte van de ruiten. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar die het aanschaffen van dubbel glas HR++ aantrekkelijker maken. Zo kun je bijvoorbeeld een subsidie krijgen via de SEEH (Subsidie energiebesparing eigen huis). Ook kun je een laagrentende lening aanvragen via het Nationaal Energiebespaarfonds.

Voorbereiding

Voordat de dubbel glas HR++ geplaatst kan worden, is het belangrijk om je huis goed voor te bereiden. Meet bijvoorbeeld de ramen op zodat je precies weet hoeveel glas je nodig hebt. Verwijder ook raamdecoratie, zoals gordijnen en jaloezieën. Dit maakt het voor de glaszetter makkelijker om het glas te plaatsen en voorkomt beschadiging van de decoratie. Wij hebben in ons geval gekozen voor een professioneel bedrijf die alle ramen in ons huis vervangen heeft.

De plaatsing van de nieuwe ruiten

Het plaatsen van dubbel glas HR++ is vakwerk en vereist ervaring en kennis. Het is daarom aan te raden om een erkende glaszetter in te schakelen. De glaszetter zal eerst het oude glas verwijderen en de sponning schoonmaken. Daarna zal hij het nieuwe HR++ glas plaatsen en afwerken. Het is belangrijk dat het glas goed is afgedicht om lekkages en koudebruggen te voorkomen. Bij ons huis waren de kozijnen helaas niet geschikt voor dubbelglas, wij hebben dan ook de kozijnen laten vervangen zodat alles ineens goed is.

Onderhoud

Dubbel glas HR++ heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. Het is wel belangrijk om de ramen regelmatig schoon te maken. Gebruik hiervoor geen agressieve schoonmaakmiddelen, maar lauw water en een zachte doek. Let er ook op dat je geen krassen maakt op de coating van het glas.

De energiebesparing

Het vervangen van enkel glas door dubbel glas HR++ levert een aanzienlijke besparing op de energierekening op. Het exacte bedrag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ramen en de isolatiewaarde van het oude glas. Gemiddeld bespaar je met HR++-glas zo’n 20% tot 25% op je energierekening. Daarnaast draag je met het vervangen van enkel glas door dubbel glas HR++ bij aan een beter milieu door minder CO2-uitstoot.

Comfort

Dubbel glas HR++ zorgt voor meer comfort in huis. Doordat er minder warmte verloren gaat, blijft de temperatuur in huis constanter. Hierdoor hoef je minder te stoken en ontstaan er minder koude zones in huis. Ook dempt HR++-glas het geluid van buitenaf, waardoor het stiller is in huis.

Waardevermeerdering

Het vervangen van enkel glas door dubbel glas HR++ verhoogt de waarde van je woning. Een betere isolatie zorgt voor een hoger energielabel, wat aantrekkelijker is voor potentiële kopers. Ook draagt het bij aan een betere verkoopbaarheid van je woning.

Onze ervaring

Overstappen van enkel glas naar dubbel glas HR++ was voor ons een zeer verstandige keuze. Het levert ons een aanzienlijke besparing op de energierekening op, maar zorgt ook voor meer comfort in huis en verhoogt de waarde van je woning. Het is wel belangrijk om je goed voor te bereiden om onvoorziene kosten te voorkomen. Wij hebben dan ook gekozen voor een professional die de kozijnen heeft gemaakt en het glas heeft gezet

Met behulp van de beschikbare subsidies wordt het aanschaffen van dubbel glas HR++ aantrekkelijker. Kortom, overstappen naar dubbel glas HR++ is een investering die zichzelf op termijn terugverdient.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant