5 tips voor een duurzame kinderkamer

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Het inrichten van een duurzame kinderkamer is één van de leukste momenten bij de voorbereiding van de komst van je kindje. Dit zijn vijf tips om een prachtig kamertje te creëren dat ook nog eens gezond en duurzaam is. Daarnaast wordt iedereen blij als het interieur een upgrade krijgt toch? Kijk ook eens bij onze andere duurzame blogs waardoor je je lifestyle kan verduurzamen.

Gezonde en duurzame meubeltjes

Een kledingkast, commode en wiegje of ledikantje zijn misschien wel de leukste aankopen tijdens de voorbereiding op de komst van je kleintje. Het is altijd leuk om het interieur een keer op te knappen. Kies als het even kan voor meubeltjes van duurzaam hout die zijn behandeld met gifvrije verf. Dat is beter voor het milieu, maar ook voor je kindje. Baby’s sabbelen en kauwen immers overal op. Dit zorgt dus voor een mooie en duurzame kinderkamer.

Veilig matrasje

Een matrasje dat vrij is van schadelijke chemische stoffen en dat voldoende lucht en vocht doorlaat, is essentieel voor je kindje. Het brengt immers veel tijd in zijn bedje door. De meest duurzame matrasjes zijn gemaakt van natuurrubber en kokos en hebben een afwerking van wol of biologisch katoen. Het is fijn als de tijk wasbaar is in het geval van ongelukjes. Een molton van biologisch katoen beschermt het matrasje op een natuurlijke manier. Voor meer baby producten tips kijk hier!

Biologisch beddengoed

Als je investeert in een veilige matras, is het logisch dat je ook de voorkeur geeft aan lakentjes en dekentjes zonder chemicaliën. Katoen is een van de meest bespoten gewassen op de planeet, dus zowel voor je kindje als het milieu kun je het beste kiezen voor biologisch katoen, zuiver scheerwol of bamboe. Bamboe is een snelgroeiende plant waarvan een zachte en goed vocht absorberende stof kan worden gewonnen. Dat maakt deze stof een prima keuze voor een duurzame kinderkamer. Voor meer duurzaam beddengoed voor jouw eigen slaapkamer, lees hier gauw meer!

Speelgoed van natuurlijke en gerecyclede materialen

Bij een duurzame kinderkamer past speelgoed van natuurlijke en gerecyclede materialen. Denk aan hout met het FSC-keurmerk dat is geschilderd met een natuurlijke verf of olie. Ook een pop of knuffel van biologische katoen of van wol is niet weg te denken uit een kinderkamer die rekening houdt met het milieu. Net als speelgoed van gerecycled plastic. Let dan wel op dat dit geen giftige stoffen bevat.

Energiezuinige verlichting voor de kinderkamer

Energiezuinige verlichting hoort natuurlijk ook bij een duurzame kinderkamer. LED-lampen gaan lang mee en verbruiken weinig energie. Deze lampen zijn dus een goede keuze als het om duurzaamheid gaat. Je kunt ledverlichting online bestellen of in de bouwmarkt kopen.

Tips = delen!

Heb jij nog tips voor ons voor om de kinderkamers óf onze eigen slaapkamers te verduurzamen? Laat jouw tips dan achter in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant