Exclusiviteit all in! Dé duurzame ondermode voor échte mannen

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Waarom duurzame ondermode? De vraag is wanneer iets nou écht duurzaam is. Wij zijn op zoek gegaan naar een product wat we dagelijks gebruiken en dus veel impact heeft op de duurzaamheid van onze planeet. Uiteindelijk zagen we op televisie de leuke reclame van Undiemeister®. Deze trok gelijk onze aandacht door het leuke begin waarin allerlei mannen in ‘verkeerde’ boxers stonden en uiteindelijk de echte Meister in beeld kwam. Bekijk hier de commercial op Youtube. Wat is duurzame ondermode precies? Iedereen heeft het over duurzaamheid en het belang voor onze planeet.

Ondermode wordt al snel duurzame ondermode genoemd, terwijl die duurzaamheid maar over een onderdeel gaat. Bijvoorbeeld over een “groenere stof”, de verpakking of alleen over het vervoer. En bovendien is het maar de vraag of “iets” 100% duurzaam kan zijn, want wat betekent dat? Dit wordt steeds belangrijker aangezien het verduurzamen echt een lifestyle van veel mensen is.

Het Gezinsleven - undiemeister nieuwe kleuren boxershorts 2

Betrouwbaarheid

We zien als consument soms door de bomen het bos niet meer. Wie moeten we nou geloven? Hoe kan ik controleren of een duurzaamheidsclaim of belofte ook echt is? Kunnen we wel vertrouwen op de vele certificaten die merken ons laten zien? Als een echte duurzaamheidsgoeroe over duurzaamheid spreekt, dan zal die jou vertellen dat alle onderdelen meetellen. Van grondstof productie, recycling, arbeidsomstandigheden en transport.

Undiemeister® geeft op de website aan al sinds 2011 bezig te zijn met het produceren van duurzaam ondergoed. In eerste instantie met Bamboe en tegenwoordig met het zelf ontwikkelde Mellowood®. Undiemeister® ondergoed is volgens henzelf het meest duurzame ondermode van dit moment.

Duurzame ondermode van Mellowood®

Mellowood is een combinatie tussen TENCEL™ en biologisch katoen. TENCEL™ wordt gemaakt door de Oostenrijkse firma LENZING™, wereldwijd voorloper in de duurzame productie van textiel. TENCEL™ is verkrijgbaar in de varianten Modal en Lyocell. Undiemeister start met TENCEL™ Modal, waarbij 95% van de middelen om de vezels te maken wordt gerecycled. Mellowood® bestaat uit 68% TENCEL™ (uit Beechwood ofwel beukenhout), 28% Biologisch katoen en 4% Elastaan.

Een gigantische stap in duurzaamheid, zeker als je dit vergelijkt met katoen of bamboe viscose. Bij Lyocell gaat de recycling zelfs naar 100%. Productie van alle TENCEL™ vezels (uit cellulose) bespaart maximaal water en energie en is CO2 neutraal. De grondstoffen van de natuurlijke vezels (Beechwood ofwel beukenhout bij Modal en eucalyptushout bij Lyocell) zijn afkomstig van duurzaam beheerde kwekerijen en bossen. De vezels zijn biologisch afbreekbaar en zeer goed verfbaar (weinig milieubelasting). Biologisch katoen wordt zonder landbouwgif geteeld.

Mellowood® is zacht als zijde, met een snelle vochtopname en sneldrogend, ventileert maximaal, is anti bacterieel, pilt of krimpt nauwelijks en behoudt ook na wassen de mooie kleur. Biologisch katoen geeft Mellowood® haar stevigheid. Zacht en stevig maakt het mooiste ondergoed. LENZING™ heeft de unieke blend van Mellowood® laboratorium getest en gecertificeerd. Mellowood® is ook als merk gedeponeerd. Zo wordt voorkomen dat niet duurzaam geproduceerde stoffen, of van mindere kwaliteit, zich voordoen als het origineel. Niemand wil fake.

Maximaal CO2 neutraal

De textielindustrie is ’s werelds op één na grootste vervuiler, vooral wat betreft CO2 uitstoot. Door de optimaal duurzame productie van Mellowood® draagt Undiemeister® onderkleding dus bij aan de CO2 reductie, met iedere boxershort en ieder t-shirt dat wij verkopen. Ook met het transport wordt rekening gehouden met de duurzaamheid en CO2 reductie. Op de site geven ze aan dat afhaalpunten toegevoegd zijn dus vanaf nu geen rondrijdende busjes meer die voor een dichte voordeur staan.

Zo zie je maar weer, om bijvoorbeeld duurzame ondermode te leveren ben je echt niet klaar door even op een knop te drukken en dan is het geregeld. Eigenlijk is het een continu proces, dat nooit af is. Waar het hier om gaat is niet of alles al 100% voor elkaar is, maar of de intentie om tot maximale duurzaamheid te komen oprecht is. Dus niet alleen maar een buitenkant verhaal van “kijk ons eens duurzaam zijn”. Het leuke is dat ze het in de commercial roepen maar als je er wat dieper in duikt ook daadwerkelijk waarmaken! Wat ons betreft is Undiemeister® met hun duurzame ondermode goed op weg.

Benieuwd naar het duurzame ondermode assortiment van Undiemeister®?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant