Educatief speelgoed voor je kinderen

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Educatief speelgoed, hoe kom ik er zo ineens bij? Een tijdje geleden was ik door het speelgoed van mijn kinderen aan het gaan want mijn god, wat hebben ze veel speelgoed. Veel te veel. Het werd tijd dat ik het eens uit ging zoeken en een hoop speelgoed weg zou doen. Dit geeft ook wat meer rust in je hoofd vind ik altijd. En er zijn altijd andere kindjes die je hier blij mee kunt maken.

Wat mij opviel tijdens het uitzoeken was dat er maar weinig educatief speelgoed bij zat. Ontzettend jammer natuurlijk, want educatief speelgoed is er niet voor niets. Je kindjes kunnen hier veel van leren. Daarom ben ik online eens op zoek gegaan naar educatief speelgoed en mét resultaat!

Waarom educatief speelgoed?

Educatief speelgoed klinkt vrij serieus maar spelenderwijs leren tellen, rekenen en bijvoorbeeld lezen is hartstikke leuk voor je kinderen. Zeker voor kinderen die wat meer moeite hebben met het leren van bepaalde dingen. Ze hebben er vaak – doordat het niet goed lukt – geen zin meer in, vinden het niet leuk en willen ermee stoppen. Aan ons als ouders de taak om te laten zien dat leren ook heel erg leuk kan zijn met gebruik van educatief speelgoed.

Educatief speelgoed voor kinderen van 1-4 jaar

Leren begint natuurlijk al heel jong dus ook voor de kleinere kinderen is er genoeg educatief speelgoed te vinden. Er is speelgoed waarmee jullie samen kunnen oefenen op nieuwe woordjes, tot 10 leren tellen of waarmee je kindje vormen en kleuren kan leren herkennen. Als ze net wat ouder zijn, zijn is er veel educatief speelgoed dat ze ook kan helpen bij hun motoriek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een simpel hengelspel, waarbij ze visjes moeten vangen of een balanceer spel, waarbij ze leren om hun balans te houden. Ook kun je zelf alvast beginnen met ze om te leren tellen door middel van een telraam. Allemaal belangrijke startpunten in het verdere leven van je kleine.

Kinderen van 5-10 jaar

Educatief speelgoed voor kinderen in de leeftijd van 5 tot ongeveer 10 jaar is er ook voldoende. Als voorbeeld pak ik hiervoor even school. Vanaf groep 3 gaan ze op school leren lezen, schrijven en rekenen. Niet elk kind vindt dit makkelijk, wat ook logisch is natuurlijk. Met “Ik leer letters schrijven” leren kinderen op een leuke manier letters en woorden te schrijven. Het is echt in een spelvorm gedaan wat het voor je kind ook leuk maakt en niet voelt alsof het moet. Ik denk dat dit heel goed kan helpen bij de ontwikkeling van je kind.

Ook leesspelletjes zijn er voldoende. Er zijn kinderen die (een beetje) moeite hebben met lezen, of het gewoon superleuk vinden om woordjes te leren lezen. Gelukkig is daar ook genoeg educatief speelgoed voor te vinden. Ik vind het zelf vooral belangrijk dat het voor je kind leuk blijft en hij of zij niet denkt, daar gaan we weer.

“Ik leer lezen” is een leuke manier voor kinderen van 5-10 jaar om hun leesvaardigheden te verbeteren. Het is een speciaal lettersysteem waarmee kinderen zelfstandig kunnen oefenen. De achterkant van de blokjes is zo ontworpen dat het alleen past als het blokje op de juiste plek ligt. Een goede manier voor je kind om wat extra te oefenen bij het leren lezen.

Heeft je kind wat moeite met rekenen of vindt hij of zij het gewoon heel leuk om meer te leren op dat gebied dan kun je eens kijken naar de “Ik leer rekenen” serie. Hier leren ze op een leuke manier onder andere om te tellen, optellen, vermenigvuldigen en minsommen te maken. Ook hier zijn de blokjes weer speciaal gemaakt zodat ze alleen op de juiste plek passen.

Er is nog veel meer educatief speelgoed

Natuurlijk zijn er duizenden soorten educatief speelgoed. Ik heb hier een hele kleine selectie gemaakt als soort van voorzetje, zodat je een beetje een idee hebt waar je aan zou kunnen denken als we het hebben over educatief speelgoed. Maar vergeet ook niet de ouderwetse blokken. Hiermee kunnen ze leren stapelen. Of vormpjes door het juiste gaatje duwen. Ik denk dat we zelf vroeger beide gedaan hebben en belangrijker nog, hier ook van geleerd hebben. Het belangrijkste is dat het voor je kind leuk en een spelletje is.

Mocht je zelf nog leuke ideeën hebben, deel ze dan zeker in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant