Een horloge met grote cijfers voor mijn vader

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Mijn vader is weer bijna jarig en ik vind het altijd erg lastig om een cadeautje uit te zoeken. Nu zijn er wat speciale redenen om een keer wat extra’s te doen en daarom dacht ik dat het leuk zou zijn om hem te verrassen met een mooi horloge met grote cijfers. Mijn vader wordt natuurlijk ook wat ouder en helaas komt daar vaak bij kijken dat het zicht steeds minder wordt. Helaas is het best lastig om een mooi horloge te vinden, zeker met grote cijfers. Na een flinke online zoektocht liep ik tegen een Nederlands merk aan genaamd Kiber. Op de website van Kiber heb ik een zeer mooi en uniek horloge ontdekt welke de Iluma wordt genoemd.

Een horloge is een sieraad welke bij de mannen goed in de smaak valt. Daarnaast is het een sieraad wat je bij mannen van jong en oud terug ziet komen. Iedere leeftijdscategorie heeft een eigen lifestyle en daarmee ook een bepaald type horloge wat meer in de smaak valt. Je hebt vele merken en enorme variaties in prijs. Het Kiber horloge met grote cijfers is op meerdere manieren uniek en hieronder zal ik uitleggen waarom maar laten we beginnen met hoe het horloge er uitziet.

Dit horloge is in 3 variaties te verkrijgen en met deze 3 kan iedereen wel een geschikte keuze maken denk ik. Zelf heb ik gekozen voor de stalen variant met een zwart lederen band. Alle verkrijgbare variaties lichten we hieronder verder toe.

Goudkleurig

Deze variant heeft een goudkleurige kast en een mooie bruin lederen horlogeband inclusief goudkleurige gesp. Het goud van de horlogekast is mooi mat afgewerkt. Hierdoor valt het horloge wel op maar op een subtiele manier waardoor het niet continu de aandacht trekt. Aangezien dit horloge met grote cijfers al een redelijk dikke kast heeft worden subtiel en opvallen perfect gecombineerd. Dat het horloge met grote cijfers een dikke kast heeft is niet zonder reden maar daar kom ik later op terug.

Staal met zwart lederen band

Deze variant van het horloge met grote cijfers heeft een matte stalen kast en een prachtig zwart lederen horlogeband met een mooie glans. De combinatie van de matte gefinishte horlogekast en de glans over de lederen horlogeband zorgt voor een mooi complementair geheel. Ook hier wordt de horlogeband bij elkaar gehouden door een passende gesp, in chrome kleur.

Staal met mesh band

Dit is de meest stoere variant van de horloge met grote cijfers. Ook deze variant heeft een matte stalen horlogekast maar wordt om de pols gehouden door een stoere mesh band, ook wel milanese band genoemd. Deze band heeft een licht glimmende finish en springt er daarmee mooi uit.

De unieke wijzerplaat van dit horloge

De wijzerplaat van dit horloge met grote cijfers is werkelijk uniek en voor mij de reden geweest dat ik voor dit horloge gevallen ben. Dit horloge met grote cijfers zorgt voor een duidelijke weergave maar heeft toch een chique uitstraling. De cijfers vallen lekker op maar het zorgt er ook voor dat het in het hele design van het horloge past. Zelfs door de grote cijfers heeft het horloge een chique en exclusieve uitstraling.

De look van de wijzerplaat zijn nog niet eens het belangrijkste. Eerder zei ik al dat de horlogekast best dik is en dat niet zonder reden was. De reden is de technologie die in de horlogekast verwerkt is. Met een druk op het bovenste knopje van het horloge licht de gehele horlogeplaat op. Ik heb even onderzoek gedaan en nu blijft dat de wijzerplaat van een speciale folie gemaakt is die licht door laat. De cijfers zijn daarop gelegd waardoor deze geen licht geven en duidelijk zichtbaar zijn wanneer de horlogeplaat oplicht. Ook de wijzers zijn donker van kleur waardoor ze net als de cijfers duidelijk zijn, met het licht aan en uit.

Het oplichten van de wijzerplaat blijft 3 seconden zichtbaar waardoor je tijd genoeg hebt om in het donker de tijd af te kunnen lezen. Om ervoor te zorgen dat de batterij van het uurwerk niet belast wordt door het oplichten is er een aparte batterij geplaatst voor het oplichten.

Er is zelfs nog nagedacht over de datum want op de plek van de 3 is plek vrij gemaakt voor het weergeven van zowel de dag als de datum. Ik las zelfs dat de dag aanduiding in zowel het Engels als het Frans in te stellen is. Om deze duidelijk weer te geven is er een vergrootglas op dit deel van het glas geplaatst in de vorm van een druppel. Ik vraag me af hoe ze zoveel functionaliteiten in zo’n klein kastje hebben kunnen stoppen.

Al met al was ik op zoek gegaan naar een horloge met grote cijfers. Wanneer we Googlen komen we snel op simpele of medische websites met horloges voor oudere mensen. Dit horloge is gemaakt met gevoel, het is stijlvol en chique! Een echte aanrader voor een echte horlogeliefhebber!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant