Geef je eetkamer een make over met deze stijlen

Wij beoordelen dit product met een:

De eetkamer is één van de meest gebruikte ruimtes in het huis. Waar vroeger het leefgebied zich voornamelijk in de woonkamer afspeelde is dat de laatste jaren steeds verder verschoven richting de keuken. Een veelgehoorde reden hiervoor is het sociale aspect. We plannen steeds vaker een afspraak met vrienden en/of familie in om gezellig te bij te praten of te borrelen. Waar dit vroeger dus vaak op de bank gebeurde verschuift het tegenwoordig richting de keuken.

Het is uiteraard wel noodzakelijk dat je hier voldoende ruimte voor hebt. Dit heeft ertoe geleid dat de leefkeuken een begrip werd. In de leefkeuken wordt niet enkel gekookt maar met een passende eettafel wordt het ook gebruikt om te ontbijten, avondeten en te borrelen. Omdat dit vroeger vaak gescheiden was zie je dat de keuken in oude huizen meestal in een aparte ruimte geplaatst is. Omdat veel mensen toch een leefkeuken willen wordt en flink gesloopt en aangebouwd. Daardoor zie je tegenwoordig ook in oudere huizen dat er plek is voor een leefkeuken.

Eetkamertafels

Wanneer je een leefkeuken hebt of dat deze gepland staat dan ben je waarschijnlijk op zoek naar passend interieur en dan is het van belang om de keuken en je meubilair op elkaar aan te laten sluiten. Ga je een eetkamertafel kopen dan is het verstandig eerst te kijken naar wat er al aanwezig is. Een eetkamertafel staat namelijk vrij prominent in de ruimte waardoor deze grotendeels de aandacht trekt. Wanneer je keuken een rustige strakke uitstraling heeft kan het er vreemd uitzien wanneer je een hele zware ronde tafel plaatst. Er zijn zeker situaties waarin stijlen gemixt kunnen worden maar laat hierin goed informeren.

Eetkamerstoelen

Tegenwoordig is er een enorm aanbod wat betreft eetkamerstoelen. Een eetkamerstoel dient tegenwoordig ook voor meer doeleinden. Sommige mensen werken tegenwoordig in de keuken omdat ze thuis moeten werken en geen plek hebben voor een kantoor. Zoals aangegeven is de keuken ook steeds meer een sociale plek waar je langer blijft hangen dan alleen even eten. Eetkamerstoelen die draaien of verschillende standen hebben komen we steeds vaker tegen. Ook bij eetkamerstoelen geldt dat er veel verschillende stijlen zijn. Tegenwoordig zien we veel moderne varianten met dunne metalen of houten poten maar ook de klassieke modellen blijven enorm populair.

Klassiek

Afhankelijk van het overige interieur heb je vaak de keuze uit een moderne of klassieke eettafel met eetkamerstoelen. De klassieke modellen zijn vaak wat robuuster omdat er ‘zware’ materialen gebruikt worden. Naast de eettafel is de eetkamerstoel vaak voorzien van een flinke schuimlaag aan de zijkanten Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte hebt om deze te plaatsen. Daarnaast is het belangrijk om de kleur niet te vergeten. Een klassiek interieur heeft vaak een houtkleur waardoor je hier met het overige interieur rekening moet houden. Dit past bijna nooit bij een moderne zwarte keuken dus bepaal op voorhand welk element de voorkeur krijgt. De keuken of de meubels.

Modern

Met een moderne stijl kan je tegenwoordig veel kanten op. Voorop staat dat strakke lijnen en materialen de boventoon voeren. Tegenwoordig zien we in keukens veel donkere kleuren gemixt met natuurlijke elementen zoals een (natuur)stenen werkblad. Het tegenovergestelde, een strakke witte keuken, is ook nog steeds populair maar ook hier zie je de strakke lijnen terugkomen. De eetkamertafel en eetkamerstoelen worden hier vaak op afgestemd. Tegenwoordig zien we veel beige tinten terugkomen en strakke dunne poten van metaal of hout.

Heb je kortgeleden overwogen om je interieur in de eetkamer te vernieuwen en heb je je ook wat meer verdiept in deze stijlen? Laat dan je ervaringen achter in onze comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant