Een elektrisch deken om de winter door te komen

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Een elektrisch deken is eigenlijk de ideale oplossing om de kouden wintermaanden door te komen. Door de stijgende energieprijzen zoeken we massaal naar alternatieven manieren om de wintermaanden lekker warm door te komen. Door de verwarming enkele graden kouder te zetten kan je al snel een flinke financiële besparing realiseren. Wij vertellen je graag wat meer over manieren om de winter lekker warm door te komen.

Energieprijzen

De huidige energieprijzen zijn de afgelopen tijd enorm hard gestegen waardoor de maandelijkse energiekosten ook enorm toegenomen zijn. Het is al geen gek geluid meer dat de prijzen verdubbeld zijn en zelf een drievoud klinkt al niet meer gek in de oren. Het meest schrijnende aan deze situatie is toch wel dat sommige mensen zich op voorbaat al van het gas af hebben laten sluiten omdat ze bang zijn dat ze de kosten niet kunnen betalen.

Gelukkig heeft de overheid een compensatie aangekondigd vanaf januari 2023. Het tarief voor gas wordt maximaal € 1,45 per kuub tot een verbruik van 1.200 kuub. De prijs van elektriciteit wordt verlaagd tot maximaal € 0,40 per KWh tot 2.900 KWh. Daarnaast is er aangekondigd dat huishoudens in november en december een korting van €190 per maand ontvangen.

Kleine energiebesparende maatregelen

Om nu op korte termijn spouwmuur isolatie aan te brengen is natuurlijk wat veel van het goede maar er zijn wel kleine energiebesparende maatregelen. De kosten hiervoor vallen gelukkig mee, het is een kleine tijdsinvestering en je kan ze zelf uitvoeren:

Radiatorfolie: door speciale radiatorfolie achter de verwarming aan te brengen gaat de warmte niet aan de achterzijde van de verwarming verloren.

Tochtstrip: doorkieren van ramen en deuren af te dichten met een tochtstrip komt er geen koude buitenlucht door deze kieren naar binnen.

Plakband: Het alternatief van een tochtstrip is plakband. Let er wel op dat de plakband eventueel schilderwerk niet van de ondergrond aftrekt.

Sluit ramen: Frisse lucht is belangrijk en gezond maar het is onnodig om op kamers waar je nooit komt de ramen open te zetten.

Open trap: Warmte gaat naar boven en als je een open trap hebt trekt de warmte dus door het trappengat naar boven. Hang bijvoorbeeld een gordijn op de eerste verdieping.

Domotica: Slimme thermostaat, slimme verwarmingsknoppen dragen bij aan het minder onnodig verwarmen van je huis.

Korter en/ of kouder douchen: Door korter en/ of kouder te douchen is er simpelweg minder energie nodig, en het is nog duurzaam ook!

Elektrisch deken

Een elektrisch deken klinkt misschien wat apart maar is een hele goede optie om je lekker warm te houden tijdens de koude wintermaanden. Er zijn verschillende soorten elektrische dekens. De meest bekende elektrische dekens zijn de dekens die je in bed op je matras legt. Hier ga je op liggen en verwarmd het gebied onder je lichaam, afhankelijk van het formaat zal dit ongeveer de maat van je matras zijn. Juist een elektrisch overdeken is de perfecte oplossing. Deze dekens worden vaak op bed gebruikt om op je dekbed te leggen maar een lekker zacht elektrisch deken wat als overdeken bedoeld is ligt ook heerlijk op de bank.

Door het zachte fleece materiaal voelt het aan als een normaal deken maar de hitte flexibele spiralen zorgen ervoor dat het ook lekker warm gemaakt kan worden. Hierdoor kan je zelf heerlijk onder het elektrisch deken kruipen. Deze dekens zijn in verschillende maatvoeringen verkrijgbaar en bij de grote maten kan je er makkelijk met 2 personen onder liggen. Sommige grote dekens hebben zelfs 2 afstandsbedieningen om de temperatuur los van elkaar in te stellen. Er zijn ook kleinere maten beschikbaar, denk hierbij aan de maat van een twijfelaar of een eenpersoonsbed.

De elektrische dekens beschikken over verschillende standen waardoor je zelf kan bepalen hoe warm je het elektrisch deken wilt hebben. Zelfs zonder het elektrische deken ”aan” te zetten geeft het al een lekkere warmte af omdat het je lichaamswarmte bijhoudt. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het elektrisch deken in het begin op een hogere stand te zetten en vervolgens weer iets lager als de temperatuur aangenaam genoeg is. Ook de veiligheid is een punt waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Let bij het kiezen van een elektrische deken op de juiste keurmerken en beveiliging tegen bijvoorbeeld oververhitting en kortsluiting.

Heb jij nog andere tips voor een elektrisch deken of als winter alternatief voor een elektrisch deken? Laat het onze lezers dan hieronder weten in de comments.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant